Plaatsen Rode Duivels zich voor 1/8e finales op EK voetbal? Volg LIVE Oekraïne-België

In Stuttgart spelen de Rode Duivels hun derde en cruciale match in de poulefase. Als ze winnen van of gelijkspelen tegen Oekraïne zijn ze sowieso geplaatst voor de 1/8e finales. Volg de wedstrijd LIVE op VRT 1, VRT MAX of bij de collega’s van Sporza. 

Meer krantenkoppen in België

Drugs, geweld en geld langs de Route du Soleil: hoe opgerolde drugsbende uit Brusselse Peterboswijk mini-Marseille werd

De tentakels van de drugsmaffia uit Marseille reiken tot in onze hoofdstad. Dat werd gisteren duidelijk na een grootschalige operatie van de federale gerechtelijke politie, waarbij het hoofdkwartier van een drugsbende in de beruchte Peterboswijk werd ontmanteld. De bende had de ambitie om de baas van Brussel te worden, met behulp van hun ‘heilige drievuldigheid’: afrekeningen, martelingen en ontvoeringen.

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen moment waarop clustermunitie inslaat op vol strand in Sebastopol

Er zijn nieuwe beelden opgedoken die tonen hoe clustermunitie inslaat op een strand vol toeristen in Sebastopol, een populaire badplaats op de door Rusland bezette Krim. De feiten vonden zondag plaats en eisten volgens de Russische autoriteiten het leven aan zeker vijf mensen. Volgens Moskou ging het om een aanval van Oekraïne met Amerikaanse ATACMS, ballistische raketten met daarin honderden

Lees meer »

Seventeen uit Zuid-Korea headliner op Glastonbury (al moeten we K-pop nog niet meteen op onze festivals verwachten)

De Zuid-Koreaanse K-popband Seventeen staat dit weekend op het hoofdpodium van Glastonbury, een van de grootste festivals in Europa. K-pop is de laatste jaren aan een wereldwijde opmars bezig, maar het is de eerste keer dat een K-popband op zo’n groot festival staat. Al moeten we zulke bands nog niet verwachten op onze festivals, zegt Pukkelpop-programmator Eppo Janssen.

Lees meer »

DNA-onderzoek onthult oorsprong van Merovingers in Koksijde: “Hebben Noordzee-Germaanse en een Noord-Gallische afkomst”

Wetenschappers van de KU Leuven hebben ontdekt dat de Merovingers, die rond de 7e eeuw in Koksijde leefden, uit 2 verschillende gebieden in Europa kwamen. In 2016 werden meer dan 50 skeletten gevonden bij graafwerken, vlak bij het Abdijmuseum in Koksijde. Aan de hand van DNA-onderzoek konden de onderzoekers nu achterhalen dat een deel van die Merovingers uit Noord-Frankrijk kwam,

Lees meer »

Geen uitslaande vlammen, maar daarom niet minder gevaarlijk: hoe gaan hulpdiensten tewerk bij brand als in Luikse woontoren?

Het waren spectaculaire beelden van hoe bewoners van de Luikse Kennedytoren maandagavond werden geëvacueerd met hoge brandweerladders en helikopters. Maar hoe pakken de hulpdiensten zo een brand in een torengebouw aan, welke middelen kunnen ze inzetten, en vooral: wat kan je als bewoner doen als je gevangen zit op de drieëntwintigste verdieping?

Lees meer »

Yves Lampaert moet Remco Evenepoel aan Toursucces helpen

Soudal-Quick-Step heeft zijn selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. Remco Evenepoel, die voor het eerst aan de start staat, is uiteraard het speerpunt bij de ploeg van Patrick Lefevere. Hij krijgt in Frankrijk het gezelschap van onder meer Yves Lampaert. Voor de Farmer’s son from Belgium wordt het zijn vijfde deelname aan de Tour.
The post Yves Lampaert

Lees meer »

Radio en tv strijken weer neer aan zee: “Van Tien om te Zien tot Q Beach House en Radio2, een zomer vol muziek”

Deze zomervakantie zakt zowat iedere radiozender opnieuw af naar onze kust. Radio2, Qmusic, Play Nostalgie en JOE vatten opnieuw post met een eigen radiostudio. Ketnet, Radio 1, Studio Brussel en MNM kiezen voor een daguitstap naar West-Vlaanderen. Ook de televisie tekent opnieuw present. VTM keert voor het vierde jaar op rij terug voor opnames van ‘Tien Om Te Zien’.

Lees meer »