Oud-burgemeester Marc Wackenier telt zich opnieuw verkiesbaar in Alveringem: “Deze keer zetel ik sowieso, ook in de oppositie”

Oppositiepartijen PRO en Onafhankelijk kiezen ervoor om samen op één lijst te staan. Ze trekken met veel nieuwe mensen en onder een nieuwe naam naar de verkiezing. Op dinsdagavond 25 juni gaven ze het startschot van hun nieuw project. De lijst is vandaag nog niet compleet; dertien van de zeventien plaatsen zijn ingevuld. Wel al zeker is dat Oud-burgemeester Marc Wackenier op de nieuwe lijst staat.

Zoals het er nu naar uitziet, zal de kiezer in Alveringem op 13 oktober de keuze hebben tussen twee lijsten: die van de huidige meerderheidscoalitie Gemeentebelangen/CD&V en die van ‘STEM vernieuwing’, de groep rond het huidige PRO.

De fractie zit momenteel op de oppositiebanken en moet in aanloop naar 13 oktober niet minder dan dertien nieuwe mensen vinden. Eén van die nieuwkomers is geen nieuwkomer: het betreft Alveringemnaar Marc Wackenier (73) die in oktober 2018 nog 875 voorkeurstemmen behaalde, maar geen zin meer had in de oppositie en zijn zetel doorgaf.

Wackenier zat deze legislatuur vaak achter de schrijftafel én revalideerde van een dubbele heupoperatie, maar presenteert zich nu dus opnieuw aan de kiezer. “Behalve de partij zover mogelijk brengen, spreek ik momenteel geen grote ambities uit.” Op onze vraag of hij effectief plant te zetelen, ook mocht dat vanuit de oppositie zijn, antwoordt hij – vandaag – volmondig “ja”.

Nieuwe gezichten

De huidige raadsleden Jean-Pierre Mouton (Izenberge, landbouwer), Bart Niville (Alveringem, werkt in een tuincentrum), Ann Dewaele (Alveringem, administratief bediende bij scholengemeenschap Kust & Polder) en Bart Coppein (Stavele, adviseur studiebureau) zijn er in oktober opnieuw bij.

Uiteraard was het vooral uitkijken naar de acht nieuwe gezichten die de lijst nu al telt. Het zijn Tamara Looten, logistiek medewerker in de zorg uit Alveringem, verzorgende Linda Verhaeghe uit Beveren-aan-de-IJzer, bankbediende Veronique Neut uit Leisele, gepensioneerd militair Johan Coutereel uit Hoogstade, security-medewerker Jacky Wullen uit Gijverinkhove, vrachtwagenchauffeur Jean-Pierre Huyghe uit Leisele, poetsvrouw Katrien Coupillie uit Gijverinkhove en de zeer vlotte marketeer Leen Warreyn uit Izenberge.

Mix

“Wij zijn nu al trots op onze nieuwe groep, een mix van ervaren mensen en bekwame nieuwkomers”, nam onder meer Leen Warreyn het woord. “Eerlijke communicatie met de burger, inspraak vanwege die burger, een net openbaar domein, goed onderhouden publieke ruimtes, onmiddellijke aansluiting bij BE-Alert, beter mobiele telefonie, een AED in elke deelgemeente, goed openbaar vervoer, een transparant personeelsbeleid, meer digitale ondersteuning aan de burger, de ontwikkeling van een droogteplan en verstandige ruimtelijke ordening zullen al zeker in ons programma staan.”

(AB)

The post Oud-burgemeester Marc Wackenier telt zich opnieuw verkiesbaar in Alveringem: “Deze keer zetel ik sowieso, ook in de oppositie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Genk werkt aan nieuwe regels rond logementen: “Vergunningen van 10 naar 5 jaar en meer controle”

Genk werkt aan een nieuwe regelgeving rond logementen. Zo wil het stadsbestuur de termijn van de vergunningen terugbrengen van 10 naar 5 jaar. Daarnaast zullen logementen vanaf nu ook een attest moeten hebben dat expliciet aantoont dat ze de Vlaamse Codex Wonen naleven. Er komt ook een moraliteitstest voor uitbaters van logementen. De nieuwe regelgeving zal wel voor de volgende

Lees meer »

Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Zorgbedrijf Harelbeke zette een maand geleden de samenwerking stop met algemeen directeur Gerdy Haes. Dat raakte nu pas bekend. Dat het volgens sociale media wegens ‘toxisch leiderschap’ zou zijn, ontkent voorzitter Lynn Callewaert met klem. “Dat klopt absoluut niet. Er waren meningsverschillen rond de aansturing van het zorgbedrijf.”
The post Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

Politie valt binnen op verschillende plaatsen in Brugge: slachtoffer van explosie nu zelf in de cel voor drugshandel

De politie is donderdagochtend binnengevallen op verschillende plaatsen in Brugge. Daarbij zijn ook verschillende mensen opgepakt. De politie viel binnen in onder meer de wijk de Blauwe Poort. Daar werd de bewoner opgepakt van het huis waar eind februari een explosief naar de voordeur werd gegooid. De man verscheen voor de onderzoeksrechter en is aangehouden op verdenking van drugshandel.

Lees meer »

Rapport bevestigt fouten met elektronische stemmen op 9 juni: “Impact op zetelverdeling valt niet uit te sluiten”

Het orgaan dat toeziet op het verloop van het elektronisch stemmen heeft vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde stembiljetten kregen bij de verkiezingen. Dat schrijft De Standaard op basis van een rapport, dat ook onze redactie heeft kunnen inkijken. "Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling", concluderen de experts.

Lees meer »