Opmerkelijke actie tegen stropen in Zuid-Afrika: neushoorns geïnjecteerd met radioactief materiaal

Zuid-Afrikaanse wetenschappers hebben deze week voor het eerst levende neushoorns geïnjecteerd met radioactief materiaal. Excuseer? Volgens de onderzoekers is dat wel degelijk geheel ongevaarlijk voor de bedreigde dieren. Maar het kan wel een zéér slimme manier zijn om stropen tegen te gaan. 

Meer krantenkoppen in België

Ook ex-vrouw van failliete en dolende Bradley Wiggins trekt aan de alarmbel: “Dit is verschrikkelijk tragisch”

Met ‘Sir’ Bradley Wiggins (44) gaat het van kwaad naar erger. Nadat de Tourwinnaar van 2012 recent failliet is verklaard door de districtsrechtbank van Lancaster, slaakt na zijn advocaat nu ook zijn ex-vrouw een noodkreet. Ook zij zegt dat de in Gent geboren Brit al zijn bezittingen kwijt is en geen dak meer boven het hoofd heeft. “Door de complete

Lees meer »

“Een moment van reflectie en bezinning”: Diksmuidelingen fietsen vanaf volgende week naar Compostela voor het goede doel

Elf mensen, onder wie twee vrouwen, vertrekken op zaterdag 6 juli vanuit Sint-Jacobs-Kapelle bij Diksmuide naar Compostela. “We fietsen niet zomaar, maar doen dit voor het goede doel: twee scholen voor bijzonder onderwijs in onze regio”, vertelt Jef Boone.
The post “Een moment van reflectie en bezinning”: Diksmuidelingen fietsen vanaf volgende week naar Compostela voor het goede doel appeared

Lees meer »

Eerste afgestudeerde woningcontroleurs ontvangen hun certificaat bij cvo MIRAS in Brugge

Maandag vond in Brugge bij het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS de proclamatie van de eerste afgestudeerde cursisten van de opleiding tot woningcontroleur plaats. De afgestudeerden zijn onmiddellijk inzetbaar als erkende woningcontroleurs, een beroep dat vanaf 1 januari 2026 een wettelijke erkenning krijgt.
The post Eerste afgestudeerde woningcontroleurs ontvangen hun certificaat bij cvo MIRAS in Brugge appeared first on

Lees meer »

Tekort aan Ozempic houdt aan tot eind februari 2025

De beperkte beschikbaarheid van het diabetesmedicijn en populair afslankmiddel Ozempic houdt aan. Geneesmiddelenwaakhond FAGG geeft aan dat verwacht wordt dat het geneesmiddel schaars blijft tot eind februari 2025. De vraag naar Ozempic is vorig jaar ontploft, omdat het ook bij niet-diabetici als afslankmiddel werkt.

Lees meer »

Aline Platteeuw sleept stadsprijs Octave Sintobin in de wacht en trekt naar het Conservatorium

Tijdens het Laureatenfeest van de Kunstacademie Art’Iz overhandigde schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe (N-VA) de Izegemse stadsprijs Octave Sintobin ter waarde van 450 euro aan Aline Platteeuw. Ook haar toekomst zoekt de talentvolle muzikante in de muziekwereld.
The post Aline Platteeuw sleept stadsprijs Octave Sintobin in de wacht en trekt naar het Conservatorium appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie ontdekt drugshandel van papa (29) nadat hond zoontje (1,5) tot bloedens toe had gebeten: vader krijgt 120 uur werkstraf

Nadat zijn hond hem en vooral zijn zoontje had toegetakeld, belde W.M. (29) uit Sint-Eloois-Winkel de hulpdiensten. Bij de huiszoeking vond de politie een grote hoeveelheid drugs. M. bleek een handel in cannabis te hebben opgezet. Hij krijgt daarvoor nu 120 uur werkstraf. Zijn leverancier werd veroordeeld tot veertien maanden met uitstel.
The post Politie ontdekt drugshandel van papa

Lees meer »

Vliegtuig met Assange aan boord geland op Amerikaans grondgebied

Het vliegtuig met aan boord WikiLeaks-oprichter Julian Assange is woensdag (plaatselijke tijd) geland op het eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen. Die eilandengroep is Amerikaans grondgebied. Om 9 uur (1 uur Belgische tijd) moet Assange voor de rechter verschijnen om de deal met de Amerikaanse justitie te bekrachtigen.

Lees meer »

‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen hun Slovaakse vrienden aan het station van Adinkerke

Na twee jaar was het een blij weerzien met de 33 Slovaakse vrienden die aan het station van Adinkerke werden opgewacht door de vereniging ‘Vrienden van Hlohovec’. Het uitwisselingsproject groeide uit de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden die sinds 1970 worden gehouden voor de Tsjechische en Slovaakse soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van onze streek.
The post ‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen

Lees meer »