OPINIE – Weinig politici denken aan vakantie… maar de kiezer heeft er absoluut nood aan

Het was bijna letterlijk van de vorige eeuw geleden, maar we zaten deze week nog eens op het goeie spoor. Richting Vlaams Parlement dan nog, waar we Jeremie Vaneeckhout meteen een niet voorziene vraag voor de voeten konden gooien: 34 euro voor een retourticketje van Brugge naar Brussel?!

De covoorzitter van Groen lachte een beetje… groen (sorry) en gaf toe dat die treinprijzen bij de NMBS echt niet oké zijn. Hij wees wel fijntjes op het voorstel dat zijn partij de voorbije kiescampagne lanceerde: 1 euro per maand voor trein, tram en bus. Een heel goedkoop abonnement dus voor jongeren, ouderen, minder mobielen en mensen met een laag inkomen.

Prikkelend idee, toch? Goed voor onze portemonnee, maar ook goed voor het klimaat. Máár… Groen kreeg het niet op de agenda. Mobiliteit was geen thema op 9 juni en klimaat al helemaal niet. De Anzegemnaar zoekt nu uit hoe dat komt, zo gaf hij op het dakterras van het parlement toe. Ongetwijfeld is het niet de eerste voorzitter die dé toverformule zoekt…

De kiezer heeft absoluut nood aan vakantie

Maar veel tijd om na te denken over hoe je verkiezingen écht kan winnen, rest er niet: de volgende stemming staat al voor de deur. En opvallend: Jeremie Vaneeckhout wil dolgraag burgemeester worden. Twee weken geleden deelde Sander Loones (nog altijd genoemd als toekomstig minister) diezelfde wens in onze krant: de tricolore sjerp is gegeerd. Vaneeckhout zou er zelfs zijn zitje in het parlement voor opgeven. Die twee zijn volgens hem absoluut niet te combineren. (Wij hoorden het omgekeerde toen we bij de burgervader van Middelkerke zaten, maar goed.)

13 oktober is in aantocht en weinig politici denken nu aan vakantie. De kiezer daarentegen heeft er absoluut nood aan… Daarom wensen we onze vertegenwoordigers toch ook wat rust. Speciaal voor hen alvast een kleine vakantietip: neem deze zomer eens de trein. Da’s altijd een beetje reizen…

The post OPINIE – Weinig politici denken aan vakantie… maar de kiezer heeft er absoluut nood aan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

17 hectare nieuw stadsgroen Vlasakker is gerealiseerd

Het open gebied tussen de Etienne Sabbelaan, de Maandagweg, woonwijk Tarweveld-Klaverveld, hogeschool VIVES en KU Leuven Kulak vormt 17 hectare nieuw, volwaardig stadsgroen waar natuurontwikkeling, ontmoeting en beleving hand in hand gaan. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 29 juni vanaf 14 uur.
The post 17 hectare nieuw stadsgroen Vlasakker is gerealiseerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen

Op maandag 24 juni mocht de stad Izegem samen met 21 andere Vlaamse lokale besturen het label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen. Het label is een erkenning voor lokale besturen die voor een kind- en jeugdvriendelijk beleid kiezen.
The post Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chauffeur en passagier even in levensgevaar na crash tegen betonnen duiker: bestuurder reed met voorlopig rijbewijs

In de Bredestraat in Aalst raakten zaterdagmorgen twee personen zwaargewond nadat ze met hun wagen van de weg raakten en tegen een betonnen duiker crashten. De bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs en verloor de controle over het stuur, na het uitwijken voor enkele geparkeerde wagens. Beide inzittenden konden het voertuig op eigen kracht verlaten maar werden zwaargewond afgevoerd naar

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »