Openluchtzwembad Halve Maan in Diest helemaal volzet: “Een week geleden al geboekt”

Het openluchtzwembad van provinciedomein de Halve Maan in Diest was vandaag helemaal volzet. Het recreatiedomein werkt voor de zwembaden met een reserveringssysteem. "Het is hier echt zalig", klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Waarom de nederlaag in de uitzwaaimatch geen toeval was: Engeland is vermoeid (maar hoe los je dat op?)

Engeland speelt hoog spel, vanavond in Gelsenkirchen. Double or quits. Met een zege ontwijken ze elke groepswinnaar tot de halve finale van het EK, een nederlaag of zelfs een gelijkspel gooit The Three Lions in de oceaan met de ‘big sharks’ (Duitsland, Portugal, Spanje, mogelijk zelfs België). Intussen zegt Gareth Southgate dat zijn spelers fysiek vermoeid zijn. Op zoek naar

Lees meer »

Uroloog Piet Hoebeke waarschuwt voor illegale erectiepillen: “Online weet je nooit goed of je wel krijgt wat wordt beloofd”

In heel wat seksshops, webshops of via Telegram heb je in een vingerknip een strip illegale erectiepillen besteld, zonder voorschrift van de huisarts. Die piste is populair maar niet zonder gevaar, waarschuwt uroloog Piet Hoebeke (UZ Gent). “Er zijn voorbeelden waarbij het product versneden was en er nog maar een restje van het origineel in de pil zat.”

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Barco gaat voort met één CEO

Het beeldtechnologiebedrijf Barco uit Kortrijk gaat vanaf september voort met An Steegen als CEO. Charles Beauduin, met wie ze drie jaar samen het bedrijf leidde, wordt dan voorzitter. Dat heeft Barco dinsdag nabeurs aangekondigd.
The post Barco gaat voort met één CEO appeared first on KW.be.

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

“Uiteraard win ik liever zelf. Maar ik gun Cavendish zijn 35ste ritzege van harte”: tien razendsnelle vragen voor onze grote sprinttroef Jasper Philipsen

Turijn, Corso Galileo Ferraris. Gedroomd decor vandaag voor de eerste massasprint in deze Tour: Als opwarmertje: tien razendsnelle vragen voor onze grote troef Jasper Philipsen (26). Met steller dezes als leadout, keurig afgewerkt door de kopman. “Bordeaux, vorig jaar, was een hele mooie ritzege. Maar ook… een afknapper.”

Lees meer »

‘Onweerstaanbare dwang’ én dus vrijspraak voor juwelier Moens die overvaller doodschoot: “Zes jaar, dat weegt op een mens. Ik sta te trillen op mijn benen”

“Hier zijn geen winnaars, alleen maar verliezers.” Een triomftocht maakt hij er niet van. Juwelier Filip Moens (56) schoot in 2018 een vluchtende overvaller dood, maar wel nadat die hem en z’n familie tegen de grond had gewerkt met een aanvalswapen en een half miljoen euro aan juwelen had gestolen. Na een juridische lijdensweg van zes jaar verliet hij dinsdag

Lees meer »

Brand in Luikse woontoren eist tweede dodelijk slachtoffer

De brand in een woontoren in Luik van maandag heeft een tweede mensenleven geëist. Dat meldt de Luikse politie. Er liggen nog drie slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de afdeling intensieve zorg. “Het gebouw blijft volledig ontoegankelijk voor de bewoners en is onbewoonbaar verklaard”, melden de ordediensten.

Lees meer »

Noord-Korea vuurt ballistische raket af in zee

Noord-Korea heeft een ballistische raket in zee afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap woensdag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Ook Japan bevestigt dat een raket werd afgeschoten, en heeft het over een “mogelijke ballistische raket vanuit Noord-Korea”.

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Ik was volledig in fout”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De vrouw viel daarbij met haar 5-jarige kleinzoon in het water. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de

Lees meer »

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »