Opbouw van festival Grensrock is begonnen in Menen: “Ook dit jaar weer gratis en dat zal zo blijven”

Menen zet zich schrap voor de 35ste editie van Grensrock. Brullende gitaren, indrukwekkende drumsolo’s en melodische klanken zullen elkaar dit weekend aflossen, op de terreinen van Park Ter Walle. Een volledige ploeg vrijwilligers is ondertussen al begonnen aan de opbouw. “Gratis? Het is de hoeksteen van het festival en zal dat ook blijven!”

“We zijn op bedevaart vertrokken naar Dadizele, om te bidden voor goed weer. Ik denk dat onze verschillende stops onderweg hun effect niet hebben gemist!” De gelovige twist van de ploeg werd in het muzikale paradijs gehoord, want het regenweer van de afgelopen dagen heeft plaats gemaakt voor een stralende zon.

Concept blijft hetzelfde

“We hebben aan het concept van Grensrock niet echt veel gesleuteld”, lachte voorzitter Tim Lefever. “We hebben iets meer schaduw voorzien in de VIP zone en op het volledige terrein is nu ook Karmeliet te krijgen. Daarnaast kunnen bezoekers nu ook halve liters bestellen en is er meer plaats voorzien om fietsen te stallen. Dus weinig spectaculaire aanpassingen.”

“De essentie is en blijft nog steeds de muziek, en ik denk dat we ook dit jaar recht op het doel hebben geschoten. Op vrijdag kunnen liefhebbers genieten van kleppers zoals Zornik en Ozark Henry. Op zaterdag is het dan weer de beurt aan Black Box Revelation. Ook lokaal talent krijgt op Grensrock een platform, waarbij we meteen denken aan ZLDR. De groep rond enkele kerels uit de Barakken, die rauwe rap maken.”

Sociale hoek

Grensrock, dat is meer dan alleen maar muziek in het park. “Bekijk het gerust als een festival met een sociale hoek. Toen we zelf jonger waren, bij hoeveel van onze vrienden hoorden we niet dat ze niet naar een festival konden gaan wegens de kostprijs? Het is een thema dat mogelijks nog actueler is geworden. Grensrock is nog altijd gratis en dat zal het blijven.”

“Toegankelijk voor iedereen, met degelijke muziek voor iedereen. Het is een motor die draaiende wordt gehouden door de eindeloze inzet van de vrijwilligers. Zo zullen er dit weekend meer dan 360 op het veld rondlopen, mensen die vaak zelfs speciaal hiervoor verlof hebben genomen. Daarnaast zou het ook onmogelijk zijn zonder onze sponsors, een kleine 200 dit jaar. Vooral lokaal kunnen we op de steun van de ondernemers blijven rekenen en dat maakt echt wel het verschil.”

The post Opbouw van festival Grensrock is begonnen in Menen: “Ook dit jaar weer gratis en dat zal zo blijven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Minderjarige joyriders van 13, 15 en 16 jaar oud crashen op parking van Makro in Deurne, zwaargewonde jongen ondertussen buiten levensgevaar

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Een van hen verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar, maar dat is nu geweken. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Koffie, kranten en boeken

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Koffie, kranten en boeken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dood Arian (6) één en al mysterie: “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”, klinkt

Lees meer »

Portugese oud-premier Costa belooft aan eenheid te werken in EU

Aankomend voorzitter van de EU-regeringsleiders António Costa ziet het als zijn belangrijkste taak om aan de “eenheid te werken” binnen de Europese Unie. Dat heeft de oud-premier van Portugal via een videoverbinding gezegd meteen na afloop van de EU-top waar de EU-regeringsleiders over zijn benoeming hebben besloten. Costa neemt in december de functie over van de Belg Charles Michel.

Lees meer »

KIJK. Xandee zingt nog eens bij Qmusic na gezondheidsproblemen

Goed nieuws voor fans van Sandy Boets (45), bekend als Xandee. Naar aanleiding van de Foute 728 bracht de zangeres haar hit ‘1 Life’ in de studio van Qmusic. Eind april liet Xandee al weten dat ze, ondanks haar fysieke problemen, opnieuw ging optreden. “Ik wil de problemen achter mij laten.”

Lees meer »

Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 74-jarige man uit Zerkegem met een maand verlengd op verdenking van moord. Noël D. gaf toe dat hij met een hamer op het hoofd van zijn 74-jarige echtgenote sloeg.
The post Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Buurtbewoners genieten van Rammstein met zelfgebouwde stellingen: “Zelf voor ambiance zorgen in plaats van zagen”

De sfeer zat er goed in bij de gasten van Luc en Monique uit Oostende donderdagavond. Hun tuin grenst aan de Oostendse evenementenweide waar Rammstein gisteren optrad. Ze konden van dichtbij de opbouw volgen en Luc bouwde ondertussen zelf zijn eigen VIP-tribune, zitplaatsen inbegrepen. “We maken er hier ook een feest van.”
The post Buurtbewoners genieten van Rammstein met

Lees meer »