ONZE OPINIE. “De vraag die de toekomstige Vlaamse regering moet stellen: hoe ga je om met schaarste?”

“Meer geld voor welzijn of onderwijs? Het zal wel nodig zijn. Maar eigenlijk staat Vlaanderen voor de uitdaging of je de organisatie op dezelfde manier kan volhouden. Er zijn te weinig onderwijzers, zorgverstrekkers en buschauffeurs. Elke politicus die zich blind staart op z’n eigen vakgebied, daar meer geld voor vraagt en denkt dat ie er zo van af is? Dat is de valkuil voor de volgende Vlaamse regering”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. 

Meer krantenkoppen in België

Brand in woontoren in Luik: bewoners die nog vastzitten op bovenste verdiepingen ontzet met helikopter, nieuwe brand paar honderd meter verder snel onder controle

In de Kennedytoren in Luik is een brand uitgebroken in de kelder. Er is heel wat rookontwikkeling en er zitten nog altijd bewoners vast in het gebouw. Zij worden op dit moment geëvacueerd door de hulpdiensten, met brandladders en helikopters. “Het is vreselijk om te zien hoe mensen op het balkon moeten wachten tot ze gered worden door de brandweer”,

Lees meer »

Torhoutse stadsbibliotheek breidt spelotheek uit met grote spellen

In 2022 voegde de Torhoutse stadsbibliotheek een spelotheek toe aan haar aanbod. In de spelotheek kunnen allerlei spellen ontleend worden. Vanaf 1 juli breidt de bib in samenwerking met het Huis van het Kind het assortiment uit met grote spellen.
The post Torhoutse stadsbibliotheek breidt spelotheek uit met grote spellen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Automobilist (21) uit Oostende krijgt celstraf nadat hij voetganger vuistslag geeft: “Pas toen zoontje wilde filmen, vertrok hij”

Een 21-jarige Oostendenaar verloor vorige zomer zijn zelfbeheersing tijdens een autorit en deelde daarbij een vuistslag uit. Daarvoor krijgt hij nu vier maanden cel.
The post Automobilist (21) uit Oostende krijgt celstraf nadat hij voetganger vuistslag geeft: “Pas toen zoontje wilde filmen, vertrok hij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

DEVILTIME. “Tedesco’s aanpak verraadde dat hij bang was”: Degryse en Mulder hard voor Rode Duivels en geven hen weinig kans tegen Fransen

“We zijn door het oog van de naald gekropen.” De Rode Duivels ontsnapten tegen Oekraïne aan de uitschakeling op het EK voetbal. Marc Degryse en Jan Mulder waren in ‘Deviltime’ dan ook hard voor de Belgen en geven hen niet al te veel kans in de achtste finale tegen Frankrijk. “Je moet al hopen dat de Fransen óók blijven prutsen.”

Lees meer »