“Onderzoek sleepte te lang aan”: moeder (71) en zoon (53) komen weg zonder straf na jarenlang gesjoemel in hun bordelen in Moorslede en Wevelgem

Een 71-jarige vrouw uit Wevelgem en haar 53-jarige zoon uit Menen zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan gesjoemel bij de uitbating van hun drie bordelen. Maar omdat het onderzoek te lang aansleepte, kregen ze geen straf meer opgelegd. Er werd wel een aanzienlijk bedrag verbeurdverklaard.

A.M. is al meer dan vijftien jaar actief in de prostitutiesector. In Moorslede baatte ze Club Lady Blue uit, in Wevelgem was dit Villa 466 en bar Chloé. Ze werd daarbij geholpen door haar zoon A.M. (43) en de Italiaanse M.H. (60). Maar volgens het gerecht stond ze sinds begin 2013 aan het hoofd van een criminele bende die op grote schaal bordeelopbrengsten witwaste.

Belastingontduiking

Het onderzoek legde geen uitbuitingspraktijken bloot in de bordelen, maar er bleken wel massaal belastingen ontdoken. De sekswerkers waren bovendien ook vaak in het zwart aan de slag. Maar omdat de redelijke termijn in het dossier overschreden is – de arrestaties dateren al van 2016 – vroeg de procureur celstraffen met uitstel. “Het onderzoek sleepte inderdaad te lang aan”, bevestigde de rechter woensdag.

Verbeurdverklaring

Het openbaar ministerie vroeg wel een totale verbeurdverklaring van liefst 3,3 miljoen euro. Maar voor moeder en zoon werd dit beperkt tot respectievelijk 100.000 en 50.000 euro. M.H. kreeg een verbeurdverklaring van 5.000 euro opgelegd en ten aanzien van de vennootschap achter Lady Blue werd 60.000 euro verbeurdverklaard. (AFr)

The post “Onderzoek sleepte te lang aan”: moeder (71) en zoon (53) komen weg zonder straf na jarenlang gesjoemel in hun bordelen in Moorslede en Wevelgem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor: “Bang? Neen! Waarom zou ik?”

Toen de Kortrijkse school Athena Campus Ter Bruyninge aan de Motoclub Blue Angels vroeg om voor een groep jongeren met een beperking een motorritje te organiseren, aarzelden ze geen seconde. Een twintigtal jongeren durfde het aan om mee te rijden.
The post Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor:

Lees meer »

Gevatte Belg, die op ‘Most Wanted’-lijst stond, wordt waarschijnlijk niet opnieuw berecht

Nicolas Théodorou, die twee jaar geleden in Griekenland werd opgepakt nadat hij op de ‘Most Wanted’-lijst was geplaatst, zal waarschijnlijk niet opnieuw worden berecht in ons land. Op de inleidende zitting voor het hof van assisen in Bergen vorderde het openbaar ministerie dinsdag de onontvankelijkheid als gevolg van overmacht: het dossier van de man is in zeer slechte staat als

Lees meer »

Wie wordt Wieltjesambassadeur 2024 in Menen: Emma, Aili of Laetitia?

Nayla Breyne was vorig jaar de allereerste Wieltjesambassadeur. De stad Menen gaat nu op zoek naar haar opvolger. Met Emma Foulon, Laetitia Laevens en Aili Deweerd dingen deze keer drie dames naar de genderneutrale eretitel van de stad.
The post Wie wordt Wieltjesambassadeur 2024 in Menen: Emma, Aili of Laetitia? appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Schutters openen het vuur op synagoge, kerken en politiekantoor in Dagestan: al zeker vijftien doden

In de Russische deelrepubliek Dagestan, in de Kaukasus, zijn al zeker vijftien doden geteld na een reeks aanvallen door gewapende mannen op een synagoge, twee orthodoxe kerken en een checkpoint van de politie. Dat meldt het Russisch antiterreurcomité. Onder de doden zijn meerdere politieagenten, een officier van de Nationale Garde, een priester en een onbekend aantal burgers. De aanslagen deden

Lees meer »