Oekraïense supporters op Linkeroever: “Kunnen we het nu opnieuw over de oorlog hebben?”

Een aantal Oekraïners uit het nooddorp op Linkeroever zag met lede ogen hoe hun team de tanden stuk beet op België. “Hartpijn”, zegt Vhadlena. “Het maakt niet zo veel uit”, puft Max. “Als Europa en de VS nu maar eens meer hulp gaven zodat we de oorlog konden winnen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rapport bevestigt fouten met elektronische stemmen op 9 juni: “Impact op zetelverdeling valt niet uit te sluiten”

Het orgaan dat toeziet op het verloop van het elektronisch stemmen heeft vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde stembiljetten kregen bij de verkiezingen. Dat schrijft De Standaard op basis van een rapport, dat ook onze redactie heeft kunnen inkijken. "Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling", concluderen de experts.

Lees meer »

“Focus op wat je wél kan, niet op de beperking”: vzw Boas leert andersvaliden al twintig jaar zwemmen, maar zoekt helpende handen

Boas, de Belgian Organisation for Adapted Swimming, bestaat twintig jaar. De vzw maakt er al twee decennia een erezaak van om mensen met een beperking of chronische aandoening de kans te geven om in alle vrijheid te (leren) zwemmen. Maar de organisatie schurkt stilaan tegen haar plafond aan, zegt oprichter en bezieler Dries Christiaens. “We hebben een wachtlijst met meer

Lees meer »

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »

Diksmuide investeert verder in veilige en comfortabele beleving in het waterlandschap langs de IJzer

Diksmuide en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om dat extra in de verf te zetten, komen er zeven rust- en belevingspunten langs de IJzer. Ook het houten fiets- en wandelpad langs de IJzerdijk wordt uitgebreid tot aan de Paxpoort bij de IJzertoren. Het lokaal bestuur kon rekenen op de steun van De Vlaamse Waterweg nv, de provincie West-Vlaanderen, Toerisme

Lees meer »

Vijf redenen waarom Biden zichzelf totaal in de vernieling reed tijdens debat met Trump 

In de Democratische partij gaan alle alarmbellen af: hoe president Biden zich door het debat met voormalig president Donald Trump (Republikeinen) hakkelde was anderhalf uur lang aanleiding voor plaatsvervangende schaamte. Trump raaskalde en reeg de leugens aan elkaar, maar hij raaskalde goed. Misschien heeft Trump niet veel kiezers extra gewonnen in dit debat, maar Joe Biden heeft er ongetwijfeld massaal

Lees meer »

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »

Jaar cel voor gedetineerde die cipier ribbreuk schopte

Een 29-jarige Bruggeling is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen. Guillaume D. schopte een cipier in de gevangenis van Brugge. Het slachtoffer hield aan de feiten een gebroken rib over.
The post Jaar cel voor gedetineerde die cipier ribbreuk schopte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Socialistisch ziekenfonds pleit voor betere terugbetaling van medicatie tegen ADHD: “Mensen vallen uit de boot”

Het socialistisch ziekenfonds Solidaris pleit ervoor om medicatie tegen ADHD beter terug te betalen. Nu worden alleen de meest gebruikte geneesmiddelen deels terugbetaald door de ziekteverzekering, maar daardoor krijgen patiënten niet altijd het medicijn voorgeschreven dat voor hen het best werkt en de minste bijwerkingen veroorzaakt. Kiezen ze toch voor een niet-terugbetaald geneesmiddel, dan kunnen de kosten oplopen.

Lees meer »

De Groene Ronde brengt fietsers langs groene plekken in Roeselare en omgeving

Dinsdagmiddag werd de Groene Ronde Roeselare officieel ingehuldigd. Deze nieuwe fietsroute van 45 kilometer is grotendeels autoluw en verbindt verschillende groengebieden in Roeselare, Hooglede, Staden en Moorslede. “Hier kunnen fietsers zowel genieten van de bruisende shoppingstad als de rust van het omringende platteland”, aldus schepen van toerisme Matthijs Samyn (CD&V).
The post De Groene Ronde brengt fietsers langs groene

Lees meer »

Regi en Kristel verwachten hun eerste kindje samen

Regi Penxten (48) en Kristel Hubeny (35) deelden dinsdag heuglijk nieuws met de wereld op hun sociale media. “Mini… sun break!” met daarbij foto’s die boekdelen spreken: ze verwachten hun eerste kindje samen. Regi reageerde zelf alvast gevat op hun eigen mededeling: “Goed zaad”.

Lees meer »

Onthaalmoeder (45) uit Waregem die vijf maanden oude baby dooreen schudde moet anderhalf jaar naar de gevangenis

De Waregemse kinderverzorgster G.S. (45) is ook in beroep veroordeeld tot 18 maanden cel voor het dooreenschudden van een vijf maanden oude baby. “Het is voor het hof duidelijk dat de beklaagde A. bewust hardhandig heeft geschud.”
The post Onthaalmoeder (45) uit Waregem die vijf maanden oude baby dooreen schudde moet anderhalf jaar naar de gevangenis appeared first on

Lees meer »

Bermbrand in Alveringem vlug onder controle

De brandweer van Veurne werd dinsdagnamiddag verwittigd van een rookontwikkeling in de grasberm nabij de wijk Fortem langs de Vaartstraat op het grondgebied van Alveringem nabij de parking van een Minipriwinkel. Het smeulende vuurtje kon snel worden geblust.Vele bermen zijn door de zon en de wind van de laatste dagen al flink opgedroogd zodanig dat
The post Bermbrand in

Lees meer »