Nu al maatregelen voor warme dagen: Vilvoorde zet vrijwilligers in om langs te gaan bij inwoners boven 65 

Stad Vilvoorde neemt extra maatregelen om haar oudere inwoners te beschermen tijdens de hitte. Zij lopen meer risico op gezondheidsproblemen tijdens warm weer. De stad deelt gratis drankflesjes uit en biedt kraantjeswater aan. Voor de mensen die dat willen, zijn ook vrijwilligers beschikbaar om langs te gaan. 

Meer krantenkoppen in België

Natalia na korte pauze klaar voor straffe zomer: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Eerste brugpark in België opent in Izegem: “1.700 m² aan bloemenweides, 1.300 struiken, 8.000 vaste planten en 90 bloembakken”

Onder een stralend zonnetje en in het bijzijn van honderden inwoners is de vernieuwde Centrumbrug en het bijhorende brugpark in het hartje van Izegem zondag plechtig geopend. De brug is grondig gerenoveerd en kreeg ook een groenere inrichting.
The post Eerste brugpark in België opent in Izegem: “1.700 m² aan bloemenweides, 1.300 struiken, 8.000 vaste planten en 90 bloembakken”

Lees meer »

Cercle Brugge begint al weer te trainen voor het nieuwe seizoen: “We zullen opnieuw jonge én sterke groep hebben”

Nadat ze donderdag en vrijdag medische en fysieke proeven ondergingen, hernam trainer Miron Muslic van Cercle Brugge maandag in de namiddag in de zon de trainingen. Da Silva Lopez, doelman Bruzzese, beiden einde contract, Siquet, Semedo en Lemaréchal waren er niet bij. Zij keerden na hun uitleenbeurt terug naar hun ploeg van herkomst.
The post Cercle Brugge begint al

Lees meer »

Stad roept op: “Laat ons weten als je hondenpoep ziet op openbaar domein”

Stad Oostende zet de laatste jaren fors in op een nette stad en richt hierbij haar pijlen in het bijzonder op hondenpoep. Dagelijks zijn de stadsdiensten in de weer om de straten netjes te maken en die zo te houden. Met gerichte acties zetten de stadsdiensten nog een tandje bij. Maar ook Oostendenaars kunnen mee strijden door hondenpoep te melden

Lees meer »

Portugese oud-premier Costa belooft aan eenheid te werken in EU

Aankomend voorzitter van de EU-regeringsleiders António Costa ziet het als zijn belangrijkste taak om aan de “eenheid te werken” binnen de Europese Unie. Dat heeft de oud-premier van Portugal via een videoverbinding gezegd meteen na afloop van de EU-top waar de EU-regeringsleiders over zijn benoeming hebben besloten. Costa neemt in december de functie over van de Belg Charles Michel.

Lees meer »

LIVEBLOG BK WIELRENNEN. Philipsen: “Er gaat hard gekoerst worden” – Van Aert: “Als ik mee voorin zit, zal ik zeker mijn kans wagen”

Vandaag staat het BK wielrennen op het programma. Remco Evenepoel wilde maar wat graag nog een jaar langer rondrijden in de tricolore trui, maar door ziekte liggen er kansen voor onder anderen Wout van Aert, Jasper Philipsen, Tim Merlier, Arnaud De Lie, Maxim Van Gils, Thibau Nys en Jasper Stuyven. Volg het Belgisch kampioenschap op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »