Na nieuwe Oekraïense aanval op de Krim: Amerikaanse raketten maken Moskou zenuwachtig

De langeafstandsraketten die Oekraïne van de VS heeft gekregen, drijven de spanning met Rusland op. Zeker op de Krim kunnen de Atacms de Russen verder in het nauw drijven.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst”

CD&V Wingene-Zwevezele-Ruiselede en RKD organiseren op dinsdag 2 juli om 20 uur een ontmoetingsmoment ‘Bespreekb(a)ar’ voor inwoners in zaal Sport en Spel (Tieltstraat 46 A) in Ruiselede.
The post Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Schutters openen het vuur op synagoge, kerken en politiekantoor in Dagestan: zeker zes agenten, een lid van nationale garde en priester gedood

Er zijn nagenoeg gelijktijdig twee aanvallen geweest op verschillende plaatsten in Dagestan, een autonome republiek van de Russische Federatie, gelegen aan de Kaspische Zee. Schutters openden het vuur op een synagoge, twee kerken en een politiekantoor. Daarbij zijn zes politieagenten, een lid van de nationale garde en een priester gedood, melden het Nationaal Antiterrorismecomité en de politie. Er raakten ook

Lees meer »

Maria Haeve blaast honderd kaarsjes uit in wzc Cassiers

Maria Haeve vierde in woonzorgcentrum Cassiers in Houthulst haar honderdste verjaardag. Ze woonde tot na haar 94ste verjaardag nog zelfstandig in de Sint-Elooistraat op De Vijfwegen.
The post Maria Haeve blaast honderd kaarsjes uit in wzc Cassiers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na Patricia uit ‘B&B zoekt lief’ reageert ook An Lemmens op plotse overlijden van Kurt: “Ik leerde hem kennen als een geëngageerde en zorgzame man”

Kurt, een deelnemer uit het programma ‘B&B zoekt lief’, is onverwacht overleden. Hij stierf door acuut hartfalen, meldt VTM. Kurt zou maandagavond aan de kijker voorgesteld worden in het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’. Patricia, bij wie de man op bezoek ging, reageert aangeslagen: “Hij was altijd lief en respectvol.” Inmiddels reageerde ook An Lemmens, de presentatrice van het

Lees meer »

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

Forse daling afval op voorjaarsfestivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt donderdag uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter”, klinkt het.

Lees meer »