Met Villa Bonnie openen John (55) en Nathalie (54) nieuw hotel in Knokke-Heist: “Alles is vernieuwd. Enkel de muren bleven staan”

Het laatst overgebleven hotel in Duinbergen heeft een nieuwe naam én is na acht maanden renovatie weer klaar om gasten te ontvangen. John Proot (55) en Nathalie Claeys (54) verbouwden de witte villa volledig naar hun smaak en doopten haar Villa Bonnie. “De huiselijke sfeer staat hier centraal. Voor de inrichting gingen we alle spullen zélf zoeken. Tot in Marrakesh toe”, glimlacht Nathalie. Een kennismaking met het ‘nieuwste’ hotel in Knokke-Heist.

En of het een ommezwaai is voor John en Nathalie. Inwoners van Knokke-Heist kennen het koppel wellicht als de voormalige uitbaters van de Mercedes-garage langs de Natiënlaan, maar vorig jaar gaven ze hun leven een nieuwe wending.

Ze namen in juni 2023 de sleutels van Paul’s Hotel over van uitbater Patrick Groothaert, die het na 18 jaar uitbating iets rustiger aan wou doen en draaiden eerst enkele maanden mee in de zaak. In oktober sloten ze de deuren voor een totaalrenovatie. Ruim acht maanden later is die afgewerkt en is Villa Bonnie geboren.

Tot allerlaatste moment

“We zijn letterlijk tot het allerlaatste moment bezig geweest om alles af te werken”, zegt John. “Gelukkig is het eindresultaat helemaal zoals we het in gedachten hadden.” Een kleine rondleiding leert ons dat het koppel méér dan trots is op hun hotel. John en Nathalie wilden een open en huiselijk gevoel creëerden en slaagden daar met verve in. Wie Villa Bonnie binnenstapt voelt een relaxte sfeer, maar nooit waan je je in de typische sfeer van een groot hotel.

Het is een vaststelling die John en Nathalie met de glimlach aanhoren. “Dat gevoel van een huiselijke sfeer wilden we echt bereiken en staat centraal. Daarvoor hebben we eigenlijk zo goed als alles veranderd. Enkel de muren bleven staan. Voor de rest is alles nieuw. De eerste reacties zijn zéér positief en daar zijn we uiteraard blij mee.”

Comfort

John vertelt het terwijl hij ons meeneemt naar het bargedeelte. “Ook hier wilden we het huiselijke gevoel doortrekken. Gasten kunnen hier of op het terras in alle rust genieten van het ontbijt of een drankje. Zoals je ziet hebben we ook alle ramen veranderd naar dubbel glas én is er in elke ruimte en kamer airconditioning voorzien. Mensen willen nu eenmaal dat comfort. Die kamers zijn trouwens stuk voor stuk allemaal nieuw, inclusief de badkamers. Verder hebben we twee laadpalen op de parking én indien gewenst is er een ruimte waar je met een groepje kan vergaderen”, zegt John enthousiast.

Villa Bonnie telt na de renovatie 14 kamers. Kleinschalig, maar kwalitatief is zowat de drijfveer van het koppel. “Voor de inrichting gingen we alle spullen zélf zoeken. Tot in Parijs en Marrakesh toe”, glimlacht Nathalie.

Tot slot willen we weten waar de opvallende naam vandaan komt. “‘Bonnie’ wordt veel gebruikt als koosnaam voor oma. In mijn jeugd deed ik dat zelf ook. Het klonk goed en zo is het idee ontstaan”, glimlacht John. “De villa duidt dan weer op het kleinschalige en we zijn nu eenmaal écht gevestigd in een villa.”

(MM)

The post Met Villa Bonnie openen John (55) en Nathalie (54) nieuw hotel in Knokke-Heist: “Alles is vernieuwd. Enkel de muren bleven staan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maurits Vande Reyde, nieuwe kandidaat-voorzitter voor Open Vld: “Ik wil een aparte sociale zekerheid voor migranten”

Noem hem geen Vlaamse Georges-Louis Bouchez (MR), maar de nieuwe kandidaat-voorzitter durft ook gewaagd uit de hoek te komen en tegen schenen te schoppen: Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) meldt zich als rekruut om de liberalen uit het moeras te trekken. “Embrace the suck: liberalen moeten ook eens iets controversieel durven zeggen. Want als niemand tegen u is,

Lees meer »

“Het komt goed met hem”: vrouw van Hongaarse spits Varga deelt hartverwarmende foto na akelige botsing en succesvolle operatie

De Hongaarse spits Barnabás Varga (29) is met succes geopereerd. Varga liep in het duel tegen Schotland na een akelige botsing op het EK voetbal – waarbij even voor erger werd gevreesd – diverse botbreuken in het gezicht en een hersenschudding op. Zijn vrouw deelde inmiddels ook een foto, waar ze zijn hand vasthoudt. “Hij heeft rust nodig, maar het

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Maar als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden kaartte de kritiek op het “rampzalige” debat aan en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

Ludo Van Campenhout (N-VA) keert terug na zijn alcoholverslaving: “Ik dronk een glas, dan misschien twee. De week erna vier, tot het te veel werd”

Ludo Van Campenhout (N-VA) viel in 2020 opnieuw in de klauwen van alcohol: “Einde van zijn politieke carrière”, klonk het toen. Afkicken was de voorbije jaren geen ‘fleutsje van ne sengt’, om het op z’n Antwerps te zeggen. Maar voilà: in oktober is hij opnieuw verkiesbaar in het Antwerpse district. “Ik zal mij moeten bewijzen. Maar dat is al heel

Lees meer »

N-VA Middelkerke trekt met eigen lijst naar kiezer zonder Lijst Dedecker

De lokale N-VA-afdeling in Middelkerke zal in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, zonder Lijst Dedecker. Dat heeft de partij maandagavond besloten. In de gemeente werd gesproken over een samengaan van beide partijen, maar dat wordt nu uitgesloten.
The post N-VA Middelkerke trekt met eigen lijst naar kiezer zonder Lijst Dedecker appeared first on KW.be.

Lees meer »