Meer dan 2.000 kinderen sluiten schooljaar af met Pardoes Kindertheaterfestival in Ledegem

Meer dan 2.000 kinderen uit Ledegem werden woensdagvoormiddag ondergedompeld in de wereld van spel en cultuur. Het Pardoes Kindertheaterfestival luidt zo het einde van het schooljaar op een speelse manier in.

Spel, muziek, theater en heel wat meer. Dat is wat er woensdag op het programma stond voor de leerlingen uit het basisonderwijs van Ledegem en Moorslede. Naar jaarlijkse gewoonte trekken ze op pad, om zo hun schooljaar op een luchtig maar educatieve manier af te sluiten.

“Het begon in een ver verleden met een poppentheater maar het groeide uit tot een complete belevenis”, klinkt het bij de scholengroep. Zij stonden in de voor de organisatie van het geheel en konden dan ook tevreden terugblikken.

“Ondertussen is het een moment geworden waar heel wat kinderen naar uitkijken. De poppen van weleer hebben plaats gemaakt voor volledige shows. Van clown Arjoentje tot Marcske van FC De Kampioenen. Ze passeren allemaal de revue. De kinderen gaan hiervoor van locatie naar locatie, allen binnen de gemeentegrenzen van Moorslede en Ledegem. Voor de allerkleinsten hebben we bussen die heen en weer rijden. De wat oudere leerlingen gaan ofwel te voet of met de fiets naar hun volgende bestemming. Het is best wel een indrukwekkende groep, want vandaag zijn maar liefst 2.250 leerling op stap.”

Begrip

Het Pardoes Kindertheaterfestival is al vele jaren een waar begrip in de gemeentes. “Hoe lang al? Ik kan daar geen precieze datum op kleven. Maar als het een richtlijn kan zijn: toen ik nog in de lagere school zat, ging ik er ook al naartoe!”

Voor Ledegems schepen Emiel Debusseré (CD&V – VD) is het dan ook jaarlijks een terugblik op zijn eigen kinderjaren. “Het is overigens een concept waar we als gemeente graag onze schouders mee onder zetten. De scholengemeenschap staat in voor de organisatie, wij leveren de logistieke steun waar we kunnen.”

The post Meer dan 2.000 kinderen sluiten schooljaar af met Pardoes Kindertheaterfestival in Ledegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Hilde en Ivan openen hun gloednieuwe Spar-winkel in Wenduine: “Openingsweekend vieren we samen met de klant”

Op donderdag 27 juni heropent de Spar in de Kerkstraat in Wenduine bij De Haan na een totale vernieuwing met veel aandacht voor duurzaamheid. Aan het roer staan Hilde Leenknegt (51) en Ivan Kuyle (53), een ondernemend koppel met ruim 25 jaar ervaring als supermarktuitbaters. “We kijken er alvast naar uit om onze klanten te mogen ontvangen in onze spiksplinternieuwe

Lees meer »

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »

Dronken man (58) tijdig gered na val vlakbij kanaal Nieuwpoort-Duinkerke

Een 58-jarige man uit Veurne kon zondagavond tijdig gered worden nadat hij in dronken toestand met zijn fiets van de weg af ging en bijna in het kanaal belandde. Een passant kon hem in de struiken vasthouden, waarna ook de brandweer opgeroepen werd.
The post Dronken man (58) tijdig gered na val vlakbij kanaal Nieuwpoort-Duinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

Knokke-Heist activeert ‘hitteplan’ en gaat kordaat optreden tegen amokmakers: “Politie zal extra zichtbaar aanwezig zijn”

“Iedereen is hier welkom. Maar alleen als ze zich aan de regels houden. Het moet voor iedereen aangenaam én veilig blijven.” In Knokke-Heist maken ze zich op voor de eerste échte warmtedagen van het jaar. En daarvoor nemen ze in de kustgemeente nog tot donderdag extra maatregelen, zo bevestigt burgemeester Jan Morbee (GBL). Het doel? Overlast van onder andere groepen

Lees meer »

Een gezellig festival voor jong en oud: Waregem maakt zich op voor 8ste editie van Lions Boulevard in het Regenboogpark

Lions Boulevard, georganiseerd door Lions Club Waregem, is een vaste waarde tijdens het PreCongé programma van Stad Waregem en brengt opnieuw een ruim en véélzijdig programma van vrijdag 28 juni tot zondag 30 juni. De Lions Boulevard is een supergezellig belevings- en foodfestival in het mooie decor van het Regenboogpark. Bovendien is de toegang gratis. Naast héél wat livemuziek kan

Lees meer »

Hoe Taylor Swift werd meegesleurd in vete tussen prins William en prins Harry: “Ze heeft Meghan Markle afgewimpeld”

Prins William verraste het Britse volk door een ‘casual’ selfie met internationale popster Taylor Swift te delen op zijn sociale media. Hij woonde haar concert bij samen met zijn twee oudste kinderen, en danste erop los. Vanuit het kamp van Harry en Meghan wordt er met de ogen gerold: “William probeert hen te kopiëren”, klinkt het. Maar daar gaat niet

Lees meer »