Man gaat vrijuit voor resem auto-inbraken en diefstal aan kust door… persoonsverwisseling

Een 39-jarige Tunesiër is voor de Brugse strafrechtbank vrijgesproken voor een resem inbraken in voertuigen. Youssef W. hield met succes vol dat er sprake was van een persoonsverwisseling. In de zaak kreeg een andere beklaagde wél een fikse straf.

Op 4 en 5 januari vorig jaar pleegden Ahmed S. (23) en een kompaan in Middelkerke en Oostende drie diefstallen, drie inbraken in voertuigen en een poging daartoe. Bij een van de feiten werd een gsm aangetroffen met daarop een selfie die gelinkt kon worden aan Fakhri B. Na een internationale bevraging werd hij immers met een gestolen trui herkend op de foto. B. werd op zijn beurt gelinkt aan Ahmed S., die in februari werd opgepakt in Brussel.

Het openbaar ministerie vroeg voor allebei drie jaar effectief. Ahmed S. liep in België al vier veroordelingen op en ook in de buurlanden is hij geen onbekende voor het gerecht. Hij betwistte zijn schuld niet en kreeg woensdag 24 maanden effectieve celstraf.

Persoonsverwisseling

De man die als Fakhri B. gedagvaard werd wierp evenwel meteen op dat er sprake was van een persoonsverwisseling. Naar eigen zeggen heette hij Youssef W. en kende hij Ahmed S. niet. Die laatste bevestigde dit.

De rechtbank stelde woensdag vast dat Youssef W. inderdaad niet lijkt op de duidelijk jongere man op de selfie. Bovendien zat W. sinds 20 januari 2023 meerdere celstraffen uit, terwijl telefonieonderzoek uitwees dat Fakhri B. nog verplaatsingen maakte. (AFr)

The post Man gaat vrijuit voor resem auto-inbraken en diefstal aan kust door… persoonsverwisseling is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst”

CD&V Wingene-Zwevezele-Ruiselede en RKD organiseren op dinsdag 2 juli om 20 uur een ontmoetingsmoment ‘Bespreekb(a)ar’ voor inwoners in zaal Sport en Spel (Tieltstraat 46 A) in Ruiselede.
The post Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maak kennis met Caroline haar ‘Tuin van de toekomst’

Dit jaar is ‘water’ het thema op de Open Tuindagen van de Landelijke Gilde, en ook deze keer zetten Caroline Blanckaert en Cris Huyghebaert hun tuinpoortje open voor bezoekers.
The post Maak kennis met Caroline haar ‘Tuin van de toekomst’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wat hebben die kerels meegemaakt om zó haatdragend te zijn?”: De Sutter (Groen) wuift excuses Van Grieken (Vlaams Belang) weg

Groen-kopstuk Petra De Sutter bevestigt dat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zijn excuses heeft aangeboden voor de zware discussie tijdens het woke-debat in ‘Het conclaaf’. “Ik heb niet eens gereageerd”, zegt ze daarover in een interview met weekblad ‘Humo’. “Ik vraag me af: wat hebben die kerels meegemaakt om zó haatdragend te zijn geworden tegenover iedereen die anders is?”

Lees meer »

Voormalig bankdirecteur (47) van BNP Paribas Fortis in Oostende die klanten 3 miljoen euro armer maakte, moet groot deel terugbetalen

Bijna 11 jaar na de arrestatie van bankdirecteur Yves B. (47) uit Jabbeke is er voor het hof van beroep in Gent een punt gezet achter de ophefmakende zaak. Gesterkt door zijn vlekkeloze reputatie overtuigde hij jarenlang rijke klanten om hun geld te beleggen bij zijn vriend en kompaan Michel D. Hij beloofde hen woekerwinsten, maar stak het geld in

Lees meer »