Man gaat slagboom van parking te lijf nadat zijn vrouw haar hoofd er tegen stootte

Een cholerieke Chinese man leerde midden juni een slagboom van een parking een lesje nadat de barrière zijn vrouw hoofdpijn had bezorgd. Hij was onder de openstaande slagboom doorgelopen, maar net toen zijn partner dat wilde doen, ging het ding naar beneden. De man koelde zijn woede op barrière, gaf de slagboom ook nog een karatetrap en berokkende omgerekend zo’n 250 euro schade. Het parkeerbedrijf verwittigde de politie, maar het is niet duidelijk of ze het heethoofd al konden identificeren.

 

Meer krantenkoppen in België

Kregen natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? “Als Europa vindt van wel, moeten ze mogelijk miljoenenbedrag terugbetalen”

Kregen 3 natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? Een vzw die de belangen van grondbezitters verdedigt, denkt alvast van wel en diende daarom een klacht in bij de Europese Commissie. Volgens de vzw gebruiken de natuurverenigingen het geld ook om zelf geld te verdienen. De natuurverenigingen reageren dat ze het geld enkel gebruiken om aan natuurbeheer te doen.

Lees meer »

“Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts

Kyana Annys (19) is een beloftevolle darter. De Meense kreeg de smaak te pakken dankzij haar pleegvader en pépé Bjorn Alliet. “Hij is een godsgeschenk”, zegt Kyana, die al een bewogen jong leven achter de rug heeft.
The post “Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitstap naar zee van school uit Linkeroever valt in het water door afgesloten E34

Een uitstap naar zee van een school uit het Antwerpse Linkeroever is in duigen gevallen nadat de snelweg E34 in Vrasene is afgesloten. Daar is een zwaar verkeersongeval gebeurd met 3 vrachtwagens en een personenauto. De kinderen zijn uiteindelijk wel nog in provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas geraakt. "Ze hebben gelukkig nog een leuke dag gehad", aldus de schooldirectie.

Lees meer »

N-VA Kuurne stelt zes nieuwe kandidaten voor en vervolledigt zo lijst: “Vernieuwing in de partij”

N-VA Kuurne komt met zes nieuwe namen naar buiten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. In februari werd al duidelijk dat Bram Deloof de lijsttrekker is en enkele weken geleden werden er ook al zeven andere kandidaten voorgesteld. Nu is de lijst dus volledig met de toevoeging van Geert Lesage, Colline Jehs, Gerda Declercq, Els Blondeel, Lieven Gardyn en Alana

Lees meer »

Yoni is amper 15 jaar, maar wel al wereldkampioen jetskiën bij de profs: “Vrienden waren jaloers omdat ik schooljaar vroeger mocht eindigen”

België is een kampioen rijker. Yoni Hamelin uit Heule is pas 15 en al wereldkampioen jetskiën. Voor het eerst mocht Yoni Hamelin zijn kans wagen bij de profs en meteen jetskiet hij naar de hoofdprijs. Daar kroonde hij zichzelf in Sardinië meteen tot wereldkampioen. “Het was niet de bedoeling om de titel te bemachtigen, maar ik ben tevreden. Het is

Lees meer »

LIVEBLOG TOUR. Evenepoel kijkt uit naar eerste Tour-start, maar “wil eerste week gebruiken om nog paar procentjes te winnen”

Zaterdag start de Tour de France met een openingsetappe tussen Firenze en Rimini. Enig probleem: de Italiaanse regio had afgelopen dagen te kampen met hevige regenval. En dat is eraan te zien. Sommige straten staan blank, her en der ligt puin op de weg. En dus is men volop bezig met opruimingswerken. Volg het laatste nieuws richting de Tour in

Lees meer »

Tweede zege tegen Dallas brengen Washington Mystics en Julie Vanloo van laatste plaats weg in WNBA

Een dag na een 69-97-overwinning in Texas heeft Washington Mystics zondag ook op eigen terrein gewonnen van Dallas Wings. In de Amerikaanse hoofdstad werd het 92-84. Dankzij die vierde zege van het seizoen – op zeventien wedstrijden – geeft het team van Belgian Cat Julie Vanloo de rode lantaarn in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie WNBA door aan Dallas.
The post

Lees meer »

Gigantisch grote broer voor doorkijkkerkje van Borgloon in Hasselt: “We willen het hart van Herkenrode terugbrengen”

Het historische hart van de abdij van Herkenrode in Hasselt wordt weer opgebouwd. Architecten Arnout Van Vaerenbergh en Pieter-Jan Gijs, bekend van onder meer het doorkijkkerkje in Borgloon, doen hun werk nog eens over en komen met een groots ontwerp. Dat zal hopelijk niet alleen een kerk, maar ook andere verdwenen kloostergebouwen doen verschijnen in het landschap. Het project met

Lees meer »

Criminele organisatie met vertakkingen in Marseille opgerold in Brussel: “Met geweld wilden ze de drugsmarkt in handen krijgen”

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

Tekort aan Ozempic houdt aan tot in 2025

De beperkte beschikbaarheid van het diabetesmedicijn en populair afslankmiddel Ozempic houdt aan. Geneesmiddelenwaakhond FAGG geeft aan dat verwacht wordt dat het geneesmiddel schaars blijft tot eind februari 2025.

Lees meer »

Buurman (59) breekt in bij Afghaans gezin en besmeurt woonkamer met varkensbloed: “Ik heb dat volk eruit gekregen”

Lugubere pesterijen, zo kan je de feiten omschrijven die zich twee jaar geleden in de Pompstraat in Niel afspeelden. De 59-jarige buurman Emile G. deed er werkelijk alles aan om het Afghaans gezin met drie jonge kindjes uit zijn straat te verdrijven. Zo ver zelfs, dat hij inbrak en hun meubels overgoot met varkensbloed. De rechtbank veroordeelde hem tot 18

Lees meer »