LIVEBLOG TSJECHIË-TURKIJE. Plots opschudding! Tsjechië valt met tien na rood voor Barak

In groep F van het EK heeft Turkije aan een puntje tegen Tsjechië genoeg om zeker te zijn van een plek in de 1/8ste finales. Ook de Tsjechen kunnen zich nog plaatsen, maar moéten dan wel winnen. Volg de wedstrijd hieronder live! 

Meer krantenkoppen in België

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Amerikaanse en Russische Defensieministers horen elkaar voor eerst in meer dan een jaar

Na Russische dreigementen tegen Washington na de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol, op de door Rusland bezette Krim, hebben de Amerikaanse en Russische ministers van Defensie voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Rusland wees in dat gesprek op het groeiende risico van een escalatie van de situatie in Oekraïne, in verband met de Amerikaanse wapenleveringen

Lees meer »

Bange Duivels moeten toernooi heropstarten tegen Frankrijk

België plaatste zich woensdag tegen Oekraïne (0–0) langs een zijdeur voor de achtste finales van het EK. De angst om te verliezen leidde tot een slechte wedstrijd en kostte de Rode Duivels de groepszege. De Belgen moeten hun toernooi heropstarten tegen Frankrijk. Misschien is dat wel een goeie zaak.

Lees meer »

Kregen natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? “Als Europa vindt van wel, moeten ze mogelijk miljoenenbedrag terugbetalen”

Kregen 3 natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? Een vzw die de belangen van grondbezitters verdedigt, denkt alvast van wel en diende daarom een klacht in bij de Europese Commissie. Volgens de vzw gebruiken de natuurverenigingen het geld ook om zelf geld te verdienen. De natuurverenigingen reageren dat ze het geld enkel gebruiken om aan natuurbeheer te doen.

Lees meer »

Jo De Marez stopt bij Club Brugge en wordt TVJO voor RC Harelbeke: “Wou mijn kinderen zien opgroeien”

RC Harelbeke heeft Jo De Marez losgeweekt bij landskampioen Club Brugge, waar hij sportief verantwoordelijke was voor de U8 tot de U12. Vanaf september zal De Marez, praktijkleerkracht in het BUSO, bij de Ratten de functie van jeugdcoördinator vervullen. “Ik wilde niet dat mijn kinderen later zouden zeggen: ‘Mijn papa was er nooit’.”
The post Jo De Marez stopt

Lees meer »

Noodtoestand in Zuid-Korea door extreem weinig geboortes: “Niet genoeg naar vrouwen geluisterd”

Zuid-Korea heeft de noodtoestand uitgeroepen omdat het geboortecijfer zo laag is dat de president zich zorgen maakt over het voortbestaan van het land. Bij dat noodplan horen (nog maar eens) maatregelen om het aantal geboortes op te krikken. Maar of die iets zullen uithalen, is maar de vraag. "Vrouwen zeggen dat er onvoldoende naar hen geluisterd is", zegt freelance journalist

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

DNA-onderzoek onthult oorsprong van Merovingers in Koksijde: “Hebben Noordzee-Germaanse en een Noord-Gallische afkomst”

Wetenschappers van de KU Leuven hebben ontdekt dat de Merovingers, die rond de 7e eeuw in Koksijde leefden, uit 2 verschillende gebieden in Europa kwamen. In 2016 werden meer dan 50 skeletten gevonden bij graafwerken, vlak bij het Abdijmuseum in Koksijde. Aan de hand van DNA-onderzoek konden de onderzoekers nu achterhalen dat een deel van die Merovingers uit Noord-Frankrijk kwam,

Lees meer »