LIVEBLOG TSJECHIË-TURKIJE (21u). Stelt Turkije de kwalificatie veilig?

In groep F van het EK heeft Turkije aan een puntje tegen Tsjechië genoeg om zeker te zijn van een plek in de 1/8ste finales. Ook de Tsjechen kunnen zich nog plaatsen, maar moéten dan wel winnen. 

Meer krantenkoppen in België

Opruiming drugslab in mergelgroeve in Riemst afgerond, nu volgt bodemonderzoek naar mogelijk gelekte giftige stoffen

De civiele bescherming en een gespecialiseerd team van de federale politie zijn klaar met de opruiming van het drugslab in een mergelgroeve in Riemst. Die opruiming -een gevaarlijke operatie- heeft drie dagen geduurd. Nu volgt een milieu-onderzoek door de openbare afvalstoffenmaatschappij OVAM, vertelt burgemeester Marc Vos (CD&V), want de kans is groot dat er giftige stoffen zijn gelekt.

Lees meer »

Herstellingswerken aan Moulin Rouge begonnen

De Moulin Rouge, het wereldberoemde cabaret-theater in Parijs, krijgt zijn iconische wieken terug. In april vielen de wieken van de rode molen bovenop het gebouw plotseling naar beneden, maar maandag zijn de herstelwerkzaamheden begonnen.

Lees meer »

KIJK. 4000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB donderdag heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen

Wildernis, het verborgen speeleiland in het Gebroeders Van Raemdonckpark, wordt voorzien van een volledig nieuwe infrastructuur. Dat gebeurt niet enkel voor de kinderen, maar ook door de kinderen tijdens het Wildernis Bouwfestival, startend op 26 augustus.
The post Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan Van Steenbergen neemt afstand van Vlaams Belang in Turnhout en zetelt als onafhankelijke na ‘interne strubbelingen’

In Turnhout moet Vlaams Belang het de komende maanden met 1 zetel minder doen in de gemeenteraad. Jan Van Steenbergen maakte via sociale media bekend dat hij voortaan als onafhankelijke wil zetelen. Van Steenbergen krijgt geen plekje meer op de lijst van Vlaams Belang voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Hij wil zijn zitje ook niet teruggeven aan Vlaams Belang maar

Lees meer »

Ruim 6 procent schoolverlaters heeft na 1 jaar nog geen werk

6,3 procent van de Vlaamse jongeren die de schoolbanken verlaten, heeft na 1 jaar nog geen werk gevonden. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport van arbeidsbemiddelaar VDAB. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt snel een job. 1 op de 5 jongeren die zonder diploma de school verlaat, heeft na een jaar later nog

Lees meer »

Bordeelhouders mogen belastingen cash betalen: “Niemand betaalt hier met de kaart en banken weigeren ons als klant”

Twee bordeelhouders die samen 53 vitrines verhuren in het Antwerpse Schipperskwartier, mogen hun belastingen voortaan cash betalen. Dat heeft een rechter in Brussel beslist. De reden waarom de twee naar de rechtbank stapten is simpel: niemand betaalt er met de kaart. En bovendien heeft de sector het nog altijd lastig om een rekening te kunnen openen bij de bank.

Lees meer »

Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien”

Een 50-jarige man uit Oekraïne riskeert één jaar cel voor aantasting van de seksuele integriteit en exhibitionisme. Tussen de slachtoffers zat een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien” appeared first on KW.be.

Lees meer »