LIVE OEKRAÏNE. Amerikaanse en Russische Defensieministers horen elkaar voor eerst in meer dan een jaar

Na Russische dreigementen tegen Washington na de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol, op de door Rusland bezette Krim, hebben de Amerikaanse en Russische ministers van Defensie voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Rusland wees in dat gesprek op het groeiende risico van een escalatie van de situatie in Oekraïne, in verband met de Amerikaanse wapenleveringen aan dat land, terwijl de VS het belang van het in stand houden van de communicatie benadrukte. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Politie vindt stilstaande wagen met draaiende moter en dronken bestuurder slapend achter het stuur op Expressweg in Waregem

Met draaiende motor, lichten in werking maar wel in slaap achter het stuur. In die toestand kon een 50-jarige automobilist langs de Expressweg in Waregem aangetroffen worden. Hij bleek teveel gedronken te hebben.
The post Politie vindt stilstaande wagen met draaiende moter en dronken bestuurder slapend achter het stuur op Expressweg in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »

Gedrafte Ajay Mitchell wordt tweede Belg in NBA

Een tweede Belg in de NBA. Ajay Mitchell (22) werd in de draft als het nummer 38 gekozen door de New York Knicks, dat in ruil voor cash meteen een trade opzette met Oklahoma City Thunder. Bij die laatste ploeg zal hij samenspelen met onder meer Chet Holmgren en Shai Gilgeous-Alexander. Ook voor LeBron James komt een droom uit: hij

Lees meer »

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »

De Groene Ronde brengt fietsers langs groene plekken in Roeselare en omgeving

Dinsdagmiddag werd de Groene Ronde Roeselare officieel ingehuldigd. Deze nieuwe fietsroute van 45 kilometer is grotendeels autoluw en verbindt verschillende groengebieden in Roeselare, Hooglede, Staden en Moorslede. “Hier kunnen fietsers zowel genieten van de bruisende shoppingstad als de rust van het omringende platteland”, aldus schepen van toerisme Matthijs Samyn (CD&V).
The post De Groene Ronde brengt fietsers langs groene

Lees meer »

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

Sint-Margrietfeesten te Nieuwenhove-Waregem

Tijdens het weekend van 19 tot en met 21 juli organiseert “VZW Feestcomité Nieuwenhove” opnieuw de Sint Margrietfeesten. Alle activiteiten gaan door in en rond de feesttent die geplaatst wordt op de speelkoer van de Vrije Bassisschool te Nieuwenhove.
The post Sint-Margrietfeesten te Nieuwenhove-Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »