Leontine Borsato heeft huidkanker: “Het is goed te behandelen”

Leontine Borsato (56) heeft huidkanker. Het gaat om een goedaardige variant die ‘goed te behandelen’ is, vertelt de ex-vrouw van Marco Borsato in haar podcast ‘Lon & Leo’. 

Meer krantenkoppen in België

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. EU maakt 1,4 miljard euro uit Russische tegoeden vrij voor steun aan Oekraïne

Minstens 4 mensen zijn om het leven gekomen en 34 anderen gewond geraakt bij een Russische raketaanval op de stad Pokrovsk, in de Oost-Oekraïense regio Donetsk. Het Kremlin dreigt intussen met “consequenties” aan het adres van de Verenigde Staten na de Oekraïense aanval op de Krim. Die werd volgens Moskou uitgevoerd met een raket van Amerikaanse makelij. Lees hier de

Lees meer »

Op de Mercator met afscheidnemend coördinator Caroline Elias: “Mijn hart ligt bij het Ensorinstituut”

Voor Caroline Elias (60) wordt het een bijzonder einde van het schooljaar, want ze gaat met pensioen. Ze was decennialang een erg betrokken coördinator in het Ensorinstituut (GO!). “Ik zou nu een sabbatjaar moeten nemen. Maar ik ken mezelf. Ik kan moeilijk stil zitten.” Caroline sloot een bijzondere loopbaan in het onderwijs in schoonheid af met de Ensorparade.
The

Lees meer »

Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing”

Het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle ligt aan het front van de Eerste Wereldoorlog, waardoor nog dagelijks bommen en andere oorlogsprojectielen naar boven komen. “Maar leg ze niet in de bermen”, roept de burgemeester op.
The post Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer iets voor twee uur opgeroepen voor een brand in de Deerlijksestraat in Harelbeke. Voor de 91-jarige bewoonster kwam alle hulp te laat.
The post Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Tien vragen die leerlingen op hun scherm kregen bij de Vlaamse toetsen: hoe goed scoort u?

Voor het eerst legden alle leerlingen uit het vierde leerjaar en het tweede middelbaar centrale toetsen af. De resultaten van de nulmeting maken opnieuw duidelijk dat er nog heel wat uitdagingen zijn in ons onderwijs. Vooral voor begrijpend lezen en het oplossen van wiskundige problemen lagen de scores bijzonder laag. Hieronder vindt u tien vragen die leerlingen op hun scherm

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »