Iran verkiest opvolger van bij helicrash omgekomen president: hoe het Islamitische regime vrije verkiezingen nabootst

De Iraniërs trekken op vrijdag 28 juni naar de stembus om een opvolger voor de verongelukte president Ebrahim Raisi te verkiezen. Van vrije verkiezingen is echter geen sprake.

 

Meer krantenkoppen in België

Batjes baden in Flower Power

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni vinden de Torhoutse Batjes plaats. Net als in 2017 staan ze in het teken van Flower Power. Ze vallen uitzonderlijk niet samen met de wandel- en loophappening Nacht van Vlaanderen, die pas op vrijdag 21 juni voorzien is.
The post Batjes baden in Flower Power appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tien vragen die leerlingen op hun scherm kregen bij de Vlaamse toetsen: hoe goed scoort u?

Voor het eerst legden alle leerlingen uit het vierde leerjaar en het tweede middelbaar centrale toetsen af. De resultaten van de nulmeting maken opnieuw duidelijk dat er nog heel wat uitdagingen zijn in ons onderwijs. Vooral voor begrijpend lezen en het oplossen van wiskundige problemen lagen de scores bijzonder laag. Hieronder vindt u tien vragen die leerlingen op hun scherm

Lees meer »

Goldband stelt tweede album voor, na gemengde reviews: “We moeten daar niet lullig over doen: uiteraard worden we liever opgehemeld”

58 seconden. Meer tijd hadden Karel Gerlach (30), Milo Driessen (31) en Boaz Kok (34) niet nodig om hun concert in de Genkse C-Mine uit te verkopen. Vanavond speelt het drietal ten dans, en stellen ze hun nagelnieuwe album ‘Samen Tegen Elkaar’ voor. Een album waarin hun eigen twijfels vervat zitten. “We wéten dat voldoende slaap en weinig alcohol goed

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden voor brandstichting op eiland

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

LIVE. Belgian Arrows herpakken zich, kan Italië nog een vuist maken?

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Vliegtuig met Assange aan boord geland op Amerikaans grondgebied

Het vliegtuig met aan boord WikiLeaks-oprichter Julian Assange is woensdag (plaatselijke tijd) geland op het eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen. Die eilandengroep is Amerikaans grondgebied. Om 9 uur (1 uur Belgische tijd) moet Assange voor de rechter verschijnen om de deal met de Amerikaanse justitie te bekrachtigen.

Lees meer »