Informateur De Wever wordt preformateur: wat betekent dit voor de onderhandelingen?

Koning Filip heeft Bart De Wever woensdag aangesteld tot preformateur. De N-VA-voorzitter was de voorbije twee weken informateur; de federale formatie gaat nu een nieuwe fase in. De Wever krijgt twee weken de tijd voor zijn nieuwe rol.

 

Meer krantenkoppen in België

Toerist krast voornaam in muur van villa op archeologische site Pompeï en wordt op heterdaad betrapt: “Ronduit onbeschaafde daad”

Een toerist uit Kazachstan heeft zijn naam geklad op een muur van een villa op de archeologische site van Pompeï, de Romeinse stad die ongeveer 2.000 jaar geleden volledig verwoest werd nadat de Vesuvius-vulkaan uitbarstte. De man werd op heterdaad betrapt terwijl hij in drukletters ‘ALI’ kerfde in de muur. De toerist werd bij de lurven gevat door veiligheids- en

Lees meer »

Zesdes VBS De Watermolen met gepensioneerde juf Marijke op de foto

Sportleerkracht Marijke Pattijn gaat bij vbs De Watermolen met pensioen en werd zopas uitgewuifd. Dat vonden de 45 leerlingen van de zesde leerjaren een ideale gelegenheid om met z’n allen met haar op de foto te gaan. Ze hadden daarvoor een extra reden. Met het oog op de diploma-uitreiking mochten allen een Droomfabriekwens uiten. De
The post Zesdes VBS

Lees meer »

Zijn Eric (44) en 46-jarige vrouw onschuldige slachtoffers van drugsgeweld? “Het lijken geen drugsprofielen”

Twee doden en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol van een schietpartij met een kalasjnikov op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Vermoedelijk gaat het om een afrekening in het drugsmilieu, maar of de slachtoffers ook het beoogde target waren, is lang niet zeker. “Mijn neef is

Lees meer »

“Mensen schrikken van prijzen, maar Natalia is een kleine kmo”: Natalia pakt uit met straffe productie voor zomertour

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »

Voorzitter TransportBond hekelt kritiek op truckchauffeurs: “Ook de samenleving moet verantwoordelijkheid nemen”

Het was chaos op de weg gisteren. Maar liefst zeven uur lang was de E34 richting Knokke afgesloten tussen Vrasene en Sint-Gillis-Waas na een ongeval met meerdere vrachtwagens. Er moet meer aandacht gaan naar maatregelen om het rijgedrag van truckchauffeurs te controleren, schreef onze opiniërend hoofdredacteur Kris Vanmarsenille daar vanochtend over. “Die aanname richt zich ten onrechte op de individuele

Lees meer »

Vier maanden na huwelijksfeest verwachten Kristel en Regi eerste kindje samen: “Ik sta ervan versteld hoeveel sneller mijn buik nu groeit”

In een post over hun ‘MINI’ sunbreak kondigden Regi en Kristel dinsdag aan dat ze samen een eerste kindje verwachten. Regi’s – nog altijd kersverse – echtgenote reageert vanuit Spanje op het heuglijke nieuws: “Regi is in volle overtuiging dat het een jongen wordt, maar weet niet goed hoe hij met jongens moet omgaan.”

Lees meer »

Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld: “Het wordt veel meer dan een bib”

Het voorlopige, eerste ontwerp voor de nieuwe bibliotheek en het dagverzorgingscentrum werd bekendgemaakt. Voor de bibliotheek werd rekening gehouden met de input van het huidige personeel en de leden van de bibraad. De uitbreiding van het wzc omvat 20 woonzorgkamers, de nieuwbouw van een centrum voor dagverzorging en zeven assistentieflats.
The post Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld:

Lees meer »