Inbrakenplaag in Wervik: diefstal in Pizza Narula en apotheek in Wervik, ook nieuwe feiten in bestelwagens

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in Pizza Narula in de Sint-Medardusstraat in Wervik. De daders sloegen met een zware steen de glazen toegangsdeur aan diggelen en gingen aan de haal met geld uit de kassa en enkele flessen. Pizza Narula bevindt zich vlakbij de Franse grens. Uitgerekend dinsdagavond tijdens de gemeenteraad kwam fractieleider Sanne Vantomme (N-VA) voor de zoveelste keer tussen over de… criminaliteit.

“De inbraak moet omstreeks middernacht geweest zijn”, zegt de uitbater, die samen met zijn gezin in Harelbeke woont. “We waren hier niet en werden opgebeld door een buurvrouw. De politie kwam ter plaatse. Die steen komt van wat verderop op de hoek van het reisbureau, waar er puin ligt na de werken van Fiberklaar.”

Plaag

Pizza Narula bestaat aan de overkant van de monumentale Sint-Medarduskerk ondertussen al zeven jaar. Daar bevond zich destijds café De Centre. Maandagnacht is er ook ingebroken in de BENU Apotheek in het begin van de Molenstraat. De dader ging aan de haal met de kassa en sloeg een kleine ruit naast de toegangsdeur kapot. Overburen zagen de dader weglopen.”

Er was ook een poging tot inbraak in de apotheek Apocare De Mazière in de Geluwestraat. Dinsdagnacht was er ook een poging tot inbraak in een Renault bestelwagen van Zink-, dak- en gevelwerken Renato Verhaeghe in de buurt van slagerij Dries in de Kruisekestraat in Kruiseke. Er is schade aan de sloten achteraan. “We werden wakker door een auto die bleef draaien voor onze deur”, zegt Ine Degrande. “Ik vermoed dat de daders werden opgeschrikt. Het enige wat we nog konden zien, is dat het om een grijze wagen ging.”

Ook Glaswerken Duval kreeg ongewenst bezoek. Zijn Peugeot bestelwagen stond aan zijn woning in de Oorlogsduikerstraat op wijk De Molenmeersen. Er werd een ruitje aan de passagierszijde ingeslagen. Blijkbaar waren de daders op zoek naar de papieren, maar die bevonden zich niet in het voertuig.

Stappen?

Op de gemeenteraad diende Sanne Vantomme een interpellatie in over diverse feiten de afgelopen weken in Wervik en in Geluwe en vroeg hij welke stappen de lokale politiezone Arro Ieper kan nemen om de criminaliteit een halt te roepen. “Er is ondertussen een tweede bende opgepakt”, aldus burgemeester Youro Casier (Vooruit). “De personeelscapaciteit (er is 20 procent onderbezetting, red.) laat het momenteel niet toe om veel extra acties op touw te zetten, maar het maximale wordt voorzien.”

The post Inbrakenplaag in Wervik: diefstal in Pizza Narula en apotheek in Wervik, ook nieuwe feiten in bestelwagens is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Van de spectaculaire openingsact door de Q-dj’s tot Las Ketchup: dit zijn hoogtepunten van ‘De foute party’ van Qmusic

Fout, fouter, foutst. Samen met 19.000 foute feestvierders én een indrukwekkend lijstje artiesten blies Qmusic het dak van een uitverkochte Flanders Expo Gent tijdens ‘De foute party’. Het feest startte met een indrukwekkende openingsact van de Q-dj’s. Tijdens een spetterende liveshow brachten onder meer Las Ketchup, Willy Sommers, Get Ready!, Lasgo, Ruslana, Mega Mindy, K.I.A. vs Sam Gooris, Marco Schuitmaker

Lees meer »

Radio en tv strijken weer neer aan zee: “Van Tien om te Zien tot Q Beach House en Radio2, een zomer vol muziek”

Deze zomervakantie zakt zowat iedere radiozender opnieuw af naar onze kust. Radio2, Qmusic, Play Nostalgie en JOE vatten opnieuw post met een eigen radiostudio. Ketnet, Radio 1, Studio Brussel en MNM kiezen voor een daguitstap naar West-Vlaanderen. Ook de televisie tekent opnieuw present. VTM keert voor het vierde jaar op rij terug voor opnames van ‘Tien Om Te Zien’.

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

“Het komt goed met hem”: vrouw van Hongaarse spits Varga deelt hartverwarmende foto na akelige botsing en succesvolle operatie

De Hongaarse spits Barnabás Varga (29) is met succes geopereerd. Varga liep in het duel tegen Schotland na een akelige botsing op het EK voetbal – waarbij even voor erger werd gevreesd – diverse botbreuken in het gezicht en een hersenschudding op. Zijn vrouw deelde inmiddels ook een foto, waar ze zijn hand vasthoudt. “Hij heeft rust nodig, maar het

Lees meer »

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

‘Horrorkabinet Oranje’ afgemaakt in Nederlandse pers: “Een drama. Nog nooit gezien in heel m’n leven”

En of de opdoffer van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk (2-3) op het EK voetbal hard binnenkwam bij onze noorderburen. In de media wordt Oranje helemaal met de grond gelijk gemaakt. Naast bondscoach Koeman krijgt vooral PSV’er Joey Veerman er wel erg hard van langs. “De ‘Paling-Pirlo’ maakte er weer een persiflage op een topvoetballer van.”

Lees meer »