“In mijn rug kan geen mes meer bij, het is nu al een vogelpiekbord”: burgemeester Dedecker reageert fel op uitspraak Marc Descheemaecker

In een recente mediastorm heeft burgemeester Jean-Marie Dedecker krachtig gereageerd op de uitspraken van Marc Descheemaecker, die beweerde dat het schepencollege van Middelkerke meer leek op een komische serie dan op een serieuze bestuursploeg.

Onverwacht en onbegrijpelijk

Descheemaecker stelde dat Dedecker zich omringt met mensen die meer passen in ‘FC De Kampioenen’ en ‘In de gloria’. Dedecker, duidelijk verontwaardigd door deze beschuldiging, reageerde boos: “Ja, ik ben daar ontzettend verwonderd over. Ik heb maandagavond nog, echt waar, een stop gemaakt met mijn fiets bij Marc thuis. We hebben een goed gesprek gehad. Ik begrijp niet waarom hij nu op zo’n denigrerende manier over mijn schepencollege spreekt.”

Dedecker benadrukte dat hij altijd een goede relatie heeft gehad met Descheemaecker en dat de recente uitspraken onverwacht en onbegrijpelijk zijn. “Descheemaecker heeft misschien nieuwe politieke ambities gekregen sinds maandagavond, maar ik had nooit verwacht dat hij ons zo zou neerhalen. Zijn uitspraken zijn niet alleen beledigend voor mij, maar ook voor mijn hele team”, aldus Dedecker.

“Ik had nooit verwacht dat Descheemaecker ons zo zou neerhalen” – Jean-Marie Dedecker

Op de vraag of hij binnenkort met Descheemaecker rond de tafel zou zitten, was Dedecker duidelijk: “Ik heb altijd met hem samengezeten, maar nu heb ik daar geen behoefte meer aan. Het lijkt erop dat hij de pers gebruikt om zichzelf te profileren. Ik ben dat helaas al een beetje gewoon in mijn leven. In mijn rug kan geen mes meer bij, het is nu al een vogelpiekbord.”

Wat betreft zijn standpunt over samenwerking met Vlaams Belang was Dedecker resoluut: “Mijn standpunt over het cordon sanitaire is al 25 jaar oud. Ik respecteer de keuze van de kiezer en vind dat we met elke partij moeten praten, ook met Vlaams Belang. Dat betekent niet dat ik met hen in zee ga, maar democratie vereist dialoog met iedereen.”

Trots op bestuur

Dedecker maakte duidelijk dat hij trots is op de prestaties van zijn bestuur: “We hebben ontzettend veel gerealiseerd in Middelkerke. Van een nieuwe Zeedijk, een nieuw casino, een nieuw zwembad, tot een turnhal en een nieuwe school. We hebben Middelkerke op de kaart gezet als het centrum van de kust. Elke gemeente is jaloers op ons succes.”

De spanningen in Middelkerke lopen duidelijk hoog op in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, maar Dedecker blijft strijdvaardig en overtuigd van zijn koers. “Met alle pretentie gezegd, ik denk dat wij genoeg bewezen hebben om het vertrouwen van de kiezer te verdienen voor nog eens zes jaar”, is zijn besluit.

The post “In mijn rug kan geen mes meer bij, het is nu al een vogelpiekbord”: burgemeester Dedecker reageert fel op uitspraak Marc Descheemaecker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Xandee zingt nog eens bij Qmusic na gezondheidsproblemen

Goed nieuws voor fans van Sandy Boets (45), bekend als Xandee. Naar aanleiding van de Foute 728 bracht de zangeres haar hit ‘1 Life’ in de studio van Qmusic. Eind april liet Xandee al weten dat ze, ondanks haar fysieke problemen, opnieuw ging optreden. “Ik wil de problemen achter mij laten.”

Lees meer »

David en Laurence openen opnieuw RoofTOPRestaurant Panorama op dakterras De Grote Post in Oostende: “De prachtige zonsondergangen delen we graag”

Het RoofTOPrestaurant Panorama op het dakterras van De Grote Post opent opnieuw de deuren op 28 juni. Vanop het terras krijg je een prachtig zicht over het Leopoldpark. Lokale producten en groenten spelen een hoofdrol in de kaart. Er wordt daarvoor samengewerkt met lokale handelaars uit de buurt.
The post David en Laurence openen opnieuw RoofTOPRestaurant Panorama op dakterras

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Zo innig ging het eraan toe tijdens laatste draaidag Jacky Lafon bij ‘Familie’: “Verdrietig dat het weer gedaan is”

Waar ‘Familie’-fans al jaren voor staan te trappelen, gebeurt vanavond dan eindelijk. De langverwachte comeback van Jacky Lafon (77) wordt waarheid. Na bijna 10 jaar varen, meert het cruiseschip waar Rita Van den Bossche op werkt aan en ziet ze haar geliefde familie terug. Voor heel eventjes dan toch. Samen met Bart (Chris Van Tongelen) treedt ze aan. Reporter Jarne

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Een C-attest? Niet getreurd: Kamping Kitsch Club trakteert met gratis tickets

In zowat iedere school van Vlaanderen, staan ouders en kinderen aan te schuiven voor het meest stressvolle moment van het jaar: de rapporten. Lachende gezichten die worden afgewisseld met treurige blikken? Het zijn geen uitzonderingen. Meer dan voldoende redenen voor Kamping Kitsch Club om zich in het debat te mengen. “Een C-attest? Mail het maar door en je krijgt gratis

Lees meer »

Speedpedelecs dan tóch toegelaten langs alle groene assen

Speedpedelecs zijn nu toch welkom langs alle groene assen. Die beslissing viel slechts twee weken nadat er specifieke verbodsborden werden geplaatst op de assen waar er – ondanks een al langer geldend verbod – nog steeds veel ultrasnelle e-bikes rijden. Er zijn heel wat voorstanders van deze regel, maar er klinkt ook kritiek.
The post Speedpedelecs dan tóch toegelaten

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »