“Ik was me zo aan het concentreren dat het mij was ontgaan”: Fien schrijft geschiedenis met recordscore in ‘Blokken’

Ze speelt zo snel dat je de blokjes amper ziet vallen en zelfs Ben Crabbé wist niet wat hij zag. Kandidaat Fien Amant (26) vestigde dinsdag een waanzinnig record in ‘Blokken’ door in de tweede ronde maar liefst 600 punten te scoren. Wij spraken met de Aalsterse quizzer, die opvallend nuchter blijft bij haar prestatie. Ze blikt ook vooruit op de rest van de finaleweek: “Ik denk eerlijk gezegd dat het nét nog wat beter kan.” 

Meer krantenkoppen in België

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

“Zowat elke klant betaalt hier cash. Dat moeten we toch niet uitleggen, zeker?” Rechter beslist: bordeelhouders mogen belastingen nu ook cash betalen

Twee bordeelhouders uit het Antwerpse Schipperskwartier hebben de Vlaamse fiscus voor de rechtbank gedaagd. De reden: ze willen hun belastingen cash betalen, maar dat mocht niet. “Zowat alle klanten betalen hier contant. Dat is anoniem. Daar moeten we toch geen tekening bij maken?” De rechter geeft hen gelijk en verplicht de fiscus nu om hun cash geld te ontvangen. Al

Lees meer »

Geen uitslaande vlammen, maar daarom niet minder gevaarlijk: hoe gaan hulpdiensten tewerk bij brand als in Luikse woontoren?

Het waren spectaculaire beelden van hoe bewoners van de Luikse Kennedytoren maandagavond werden geëvacueerd met hoge brandweerladders en helikopters. Maar hoe pakken de hulpdiensten zo een brand in een torengebouw aan, welke middelen kunnen ze inzetten, en vooral: wat kan je als bewoner doen als je gevangen zit op de drieëntwintigste verdieping?

Lees meer »

Eddie Murphy werkt nu al aan ‘Beverly Hills Cop 5′

Hoofdrolspeler Eddie Murphy en producent Jerry Bruckheimer werken al aan een vijfde deel in de succesvolle Beverly Hills Cop-serie. Dat melden zij beiden in gesprek met ‘Variety’. Het vierde deel in de reeks, ‘Axe F’, is vanaf 3 juli op Netflix te zien.

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »