Het is zo heet in Washington D.C. dat zelfs Abraham Lincoln zijn hoofd erbij verliest

Hier mogen we niet klagen van eindelijk eens heerlijk warm zomerweer, maar Washington D.C. kraakt en kreunt momenteel onder een hittegolf. Dat trop dan soms toch echt te veel is, bewijst dit opvallende beeld. In de Amerikaanse hoofdstad is het momenteel zo warm dat de voormalige Amerikaanse president Abraham Lincoln zijn hoofd er van is kwijtgespeeld. 

Meer krantenkoppen in België

Internationaal Fietscongres Velo-City bezoekt Kortrijk: “Onder de indruk van ons beleid”

Na Ljubljana in 2022 en Leipzig in 2023 is Gent dit jaar gaststad voor het vierdaagse internationale fietscongres Velo-City. Schepen van Mobiliteit Axel Weydts was vorige week als spreker uitgenodigd om op het Fietscongres een presentatie te geven rond het fietsbeleid in Kortrijk. Op donderdag 20 juni streek een delegatie internationale deelnemers neer in Kortrijk voor een begeleide fietstocht.

Lees meer »

Vliegtuig met Assange aan boord geland op Amerikaans grondgebied

Het vliegtuig met aan boord WikiLeaks-oprichter Julian Assange is woensdag (plaatselijke tijd) geland op het eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen. Die eilandengroep is Amerikaans grondgebied. Om 9 uur (1 uur Belgische tijd) moet Assange voor de rechter verschijnen om de deal met de Amerikaanse justitie te bekrachtigen.

Lees meer »

De Vlaskapel keert terug naar het winkelwandelgebied

De sculptuur ‘De Vlaskapel’, een iconisch kunstwerk van Guido Speybrouck, verhuist van de Vlasmarkt naar het vernieuwd winkelwandelgebied in de Voorstraat, waar het destijds in 1962 ook voor het eerst werd geplaatst.
The post De Vlaskapel keert terug naar het winkelwandelgebied appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne met de slogan ‘Dynamisch is troef’

In Lo-Reninge maakte Team Dynamisch op een originele manier de lijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. De inwoners kregen een enveloppe met een spel speelkaarten in de brievenbus, samen met een kaart met foto van de tien kandidaten van Team Dynamisch. Een originele hint naar hun verkiezingsslogan ‘Dynamisch is troef’.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. UNRWA: “Grootschalige plundering en smokkel” verhinderen levering humanitaire hulp

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gezegd dat de zware gevechten van het Israëlische leger tegen Hamas in de stad Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, bijna voorbij zijn. Dat betekent echter niet dat de oorlog in Gaza bijna afgelopen is, aldus de premier. Zodra de hevige gevechten in Gaza voorbij zijn, zal Israël volgens Netanyahu meer troepen inzetten

Lees meer »

Robert en Diana uit Oostende zijn een platina koppel

Op 2 juni 1954 stapten Robert Coulier (91) en Diana Lambrecht (89) in het huwelijksbootje. Dat betekent dat ze maar liefst 70 jaar getrouwd zijn en dus hun platina huwelijksverjaardag mogen vieren. Robert was vaak van huis weg als visser.
The post Robert en Diana uit Oostende zijn een platina koppel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca

Markt 28-uitbater Alexander Leroy schenkt sinds midden december het tankbier van Cristal. En hij is niet de enige. In een jaar tijd kende Cristal een stijging van maar liefst 67 procent in de Belgische horeca.
The post “We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ingrid beleefde nachtmerrie bij B&B-uitbater Jelmont: “Een hele week kregen wij alleen maar oud brood”

Elk seizoen van ‘B&B zoekt lief’ heeft zijn slechterik. Nadat het vorig jaar clashte tussen ‘slavendrijver’ Isabel en enkele van haar aanbidders, loopt het in de nieuwe afleveringen al snel fout tussen de Antwerpse Ingrid (61) en ‘botterik’ Jelmont (62). “Hij had totaal geen interesse in ons”, doet Ingrid haar beklag in ‘Dag Allemaal’. “En toen ik snapte waarom niet,

Lees meer »

Mantelzorgers kunnen voortaan inloophuis binnenlopen voor info en vragen: “Voor alle zorgsituaties”

In Oostende kan je als mantelzorger voortaan gewoon binnenlopen in het Inloophuis Mantelzorg in de Torhoutsesteenweg 19. Het inloophuis moet een toegankelijke plek worden waar mantelzorgers terecht kunnen met vragen, voor informatie, voor vorming en voor contact met lotgenoten.
The post Mantelzorgers kunnen voortaan inloophuis binnenlopen voor info en vragen: “Voor alle zorgsituaties” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Arnaud De Lie bijzonder geëmotioneerd met Belgische driekleur na voorjaar vol miserie: “Mentaal gebroken”

De Belgische driekleur voor Lotto Dstny. Het plan De Lie tot in de perfectie uitgevoerd. In de spurt met veel machtsvertoon afgemaakt door ‘de Stier van Lescheret’, die met de Belgische driekleur naar de Tour kan. Alle miserie uit het voorjaar plotsklaps vergeten. Wat voor bijzonder veel emoties zorgde bij De Lie. “Hier heb ik geen woorden voor”, stamelde hij

Lees meer »

600 personen werpen unieke blik achter schermen van vroegere Onze-Lieve-Vrouwehospitaal

Toen de vijf feestelijke avonden met rondleidingen en concert in het Augustinessenklooster aan de Budastraat werden aangekondigd, was er duidelijk veel interesse. Na twee dagen waren die al uitverkocht. “We vieren het einde van de restauratiewerken aan de buitenschil en laten mensen kennismaken met deze erfgoedparel aan de buiten- maar ook de binnenkant”, zegt Philippe De Coene, schepen van Onroerend

Lees meer »

Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen

Op maandag 24 juni mocht de stad Izegem samen met 21 andere Vlaamse lokale besturen het label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen. Het label is een erkenning voor lokale besturen die voor een kind- en jeugdvriendelijk beleid kiezen.
The post Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen appeared first on KW.be.

Lees meer »