Het is een rampjaar voor de uil: “Ouderparen eten hun eigen kuikens op om te overleven”

2024 is een rotslecht jaar voor de uilenpopulatie. Door een beperkt aanbod aan muizen werden er minder eieren gelegd. En de jongen die het moeilijk hebben, worden opvallend vuiler en extreem mager in het Natuurhulpcentrum binnengebracht.

 

Meer krantenkoppen in België

Opbouw van festival Grensrock is begonnen in Menen: “Ook dit jaar weer gratis en dat zal zo blijven”

Menen zet zich schrap voor de 35ste editie van Grensrock. Brullende gitaren, indrukwekkende drumsolo’s en melodische klanken zullen elkaar dit weekend aflossen, op de terreinen van Park Ter Walle. Een volledige ploeg vrijwilligers is ondertussen al begonnen aan de opbouw. “Gratis? Het is de hoeksteen van het festival en zal dat ook blijven!”
The post Opbouw van festival Grensrock

Lees meer »

Henriette (76) van bekend buurtwinkeltje is ereburger van Koolkerke: “Ze verdient dit na een leven hard werken inzet voor de gemeenschap”

Zondagavond werd de 76-jarige Henriette Ameloot uitgeroepen tot ereburger van Koolkerke bij Brugge. Henriette baatte er maar liefst 55 jaar een buurtwinkeltje uit, waarover twee jaar geleden een documentaire werd gedraaid.
The post Henriette (76) van bekend buurtwinkeltje is ereburger van Koolkerke: “Ze verdient dit na een leven hard werken inzet voor de gemeenschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

TOURSELECTIES. De Lie debuteert: “We leggen hem geen verwachtingen op” – Cras kopman bij TotalEnergies

Zaterdag (29 juni) gaat de Tour de France van start. Verschillende ploegen hebben intussen bevestigd met welke renners ze, zonder ongelukken, aan de start zullen staan in Firenze. Zo bevestigde Visma-Lease a Bike dat Wout van Aert en Jonas Vingegaard van de partij zullen zijn. Ook Tadej Pogacar kent zijn ploegmaats, terwijl Lotto Dstny zeven Belgen meeneemt. Ontdek de selecties

Lees meer »

LIVEBLOG BK WIELRENNEN. Peloton knabbelt aan achterstand op kopgroep van tien renners, met onder meer Campenaerts en Van Wilder

Vandaag staat het BK wielrennen op het programma. Remco Evenepoel wilde maar wat graag nog een jaar langer rondrijden in de tricolore trui, maar door ziekte liggen er kansen voor onder anderen Wout van Aert, Jasper Philipsen, Tim Merlier, Arnaud De Lie, Thibau Nys en Jasper Stuyven. Volg het Belgisch kampioenschap op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Vrijwilliger van dierentuin moet zich verantwoorden voor zedenfeiten: “Stiekem meisjes achtervolgd met geslachtsdeel uit broek”

N.V.H. (35) uit Mol, vrijwilliger bij Pakawi Park in Olmen, moest zich in de rechtbank verantwoorden voor aantasting van de seksuele integriteit, voyeurisme en exhibitionisme. “Slachtoffers zijn ongewild getuige van zijn eigen seksuele handelingen”, klonk het bij procureur Hanne Hendrickx. Op de gsm van N.V.H. werd onder meer een filmpje van 28 minuten gevonden, waarin te zien is hoe hij

Lees meer »

“Zelfs naar onze vrouwen werd met bier gegooid”: bij de Engelsen reageerden fans na affluiten nog pak erger

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

“Linkerhelft van haar lichaam is nog steeds verlamd”: Portugese Bruggeling (54) krijgt vier jaar cel voor partnergeweld

Een Portugese Bruggeling is voor de correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, waarvan een jaar met uitstel. De 54-jarige man greep zijn toenmalige echtgenote bij de keel en duwde haar met het hoofd tegen een muur. Het slachtoffer kreeg een paar uur na de feiten een beroerte. De linkerkant van haar lichaam is sindsdien verlamd.
The

Lees meer »

Jo De Marez stopt bij Club Brugge en wordt TVJO voor RC Harelbeke: “Wou mijn kinderen zien opgroeien”

RC Harelbeke heeft Jo De Marez losgeweekt bij landskampioen Club Brugge, waar hij sportief verantwoordelijke was voor de U8 tot de U12. Vanaf september zal De Marez, praktijkleerkracht in het BUSO, bij de Ratten de functie van jeugdcoördinator vervullen. “Ik wilde niet dat mijn kinderen later zouden zeggen: ‘Mijn papa was er nooit’.”
The post Jo De Marez stopt

Lees meer »

Ziekteverzekering stelt voor 8 miljoen euro fraude vast

De ziekteverzekering (RIZIV) heeft in 2023 voor 8 miljoen euro aan fraude vastgesteld, een record voor de jongste tien jaar. In 2022 werd er door zorgverstrekkers voor 6,7 miljoen euro gefraudeerd, toen een verdubbeling in een jaar tijd. De tendens gaat net als in de buurlanden in stijgende lijn, klonk het bij de voorstelling van het jaarverslag van de Dienst

Lees meer »

SpaceX krijgt opdracht speciaal tuig te ontwikkelen dat ISS na pensioen veilig moet helpen vergaan

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX moet ervoor zorgen dat het internationaal ruimtestation ISS over een paar jaar veilig ten onder gaat, zo is donderdag bekendgemaakt. Als het zover is, moet het complex verbranden in de dampkring. Het bedrijf van miljardair Elon Musk heeft nu officieel de opdracht gekregen om daar een vaartuig voor te ontwikkelen en te bouwen.

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

Maand rijverbod voor garagist (41) uit Harelbeke na testrit aan 199 km/u: “Reed er niet voor mijn plezier”

“Als garagist moet je toch weten dat je op de openbare weg geen testrit aan dergelijke snelheden moet doen.” De Kortrijkse politierechter was streng voor een 41-jarige garagist uit Harelbeke die op de E17 aan 199 kilometer per uur kon betrapt worden. De uitleg van de man leverde geen voordeel op…
The post Maand rijverbod voor garagist (41) uit

Lees meer »