Het ALE van Komen-Waasten breidt uit: “Polyvalente zaal voor workshops of lessen”

Het ALE van Komen-Waasten breidt uit. Zopas nam de organisatie een tweede gebouw in gebruik, in het centrum van Ploegsteert. Met de uitbreiding komt ook de garantie dat ze iedere uithoek van de uitgestrekte gemeente van hun dienstverlening kunnen voorzien.

Het verhaal van het ALE is er eentje waar al enkele decennia wordt aan gewerkt. Ooit gestart als een ondersteunende eenheid voor de lokale economie, groeide het uit tot een belangrijke partner van zowel werkgevers als -nemers. Op verschillende plaatsen in Wallonië zijn agentschappen actief, zo ook in Komen-Waasten. “Lokaal kenden we onze start in 1995, in een gebouw dat zo recent als 2020 volledig werd gerenoveerd.”

Voor Frédéric Vancoillie, voorzitter van het agentschap, kwam de extra vestiging dan ook als waar geschenk uit de hemel. “Komen-Waasten is een erg uitgestrekte gemeente, met heel wat mensen die ver van het gemeentecentrum wonen. Toen de voormalige gebouwen van de KBC in Ploegsteert op de markt kwamen, aarzelden we niet. Met een plaats op de hoek van de Armentiersstraat, kunnen we van hieruit onze klanten van Ploegsteert en Le Bizet ook bedienen. Het volledige gebouw werd gerenoveerd, inclusief twee gloednieuwe appartementen op de eerste verdieping. Die zullen worden verhuurd aan particulieren.”

Locatie in centrum blijft

“Op de benedenverdieping hebben we enkele burelen, een keuken, een werkruimte maar eveneens een polyvalente zaal. Die kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het organiseren van workshops of lessen. Onze locatie in het centrum van Komen, die blijft natuurlijk ook nog steeds bestaan.”

Het ALE begon als een organisatie die langdurig werklozen, in Wallonië, opnieuw moest activeren. Het dienstenpakket groeide de afgelopen decennia uit tot een brede waaier aan servicetaken. Zo levert het ALE van Komen-Waasten strijkdiensten en sturen ze ook verschillende poetsmensen aan. Op het grondgebied van de gemeente hebben ze op die manier een portefeuille van 1300 klanten weten uit te bouwen en stellen ze 130 mensen tewerk.”

The post Het ALE van Komen-Waasten breidt uit: “Polyvalente zaal voor workshops of lessen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zes jaar, dat weegt op een mens. Ik sta te trillen op mijn benen”: juwelier Moens, die overvaller doodschoot, reageert na vrijspraak

“Hier zijn geen winnaars, alleen maar verliezers.” Een triomftocht maakt hij er niet van. Juwelier Filip Moens (56) schoot in 2018 een vluchtende overvaller dood, maar wel nadat die hem en z’n familie tegen de grond had gewerkt met een aanvalswapen en een half miljoen euro aan juwelen had gestolen. Na een juridische lijdensweg van zes jaar verliet hij dinsdag

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. “Gemiddeld verliezen elke dag tien kinderen één of beide benen in Gazastrook” – Hoofd noodhulp VN waarschuwt voor “apocalyptische oorlog” tussen Israël en Libanon

Elke dag zijn er in de Gazastrook gemiddeld tien kinderen die een of twee benen verliezen. “Dat zijn dus al 2.000 kinderen sinds het begin van de oorlog”, stelt de secretaris-generaal van het VN-agentschap voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen op een persconferentie. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 26 juni terug.

Lees meer »

Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming,

Lees meer »

Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware een wandeling door de geschiedenis van Knokke-Heist”

Na twee jaar zwoegen kon het geheel vernieuwde belevingsmuseum HEY – dat het verhaal van Knokke-Heist in woord en beeld brengt – eindelijk feestelijk geopend worden. Je maakt er onder meer kennis met de vissersgeschiedenis, met een oud klaslokaaltje en de gloriedagen van het Knokse casino.
The post Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware

Lees meer »

Groep 21 maakt volledige lijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen in Hooglede: “Deze keer kunnen ze ons niet negeren”

Na Team Burgemeester vorige week heeft nu ook Groep 21 de slagorde voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober bekend gemaakt. Dat Kristof Pillaert de lijst trekt, wisten we al, maar met onder meer Stefaan Buffel, John Taillieu en de 20-jarige Michelle Cuyle lanceert de partij enkele nieuwe gezichten.
The post Groep 21 maakt volledige lijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen in Hooglede:

Lees meer »

GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.
The post GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne

Lees meer »