Heel wat jonge gezichten, met toch nog enkele vaste waarden: CD&V en RKD hebben volledige lijst klaar voor gemeenteraadsverkiezingen

Zopas vonden inwoners van Wingene en Ruiselede een folder in de bus met de volledige eenheidslijst waarmee CD&V-RKD naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober stapt. De lijst telt heel wat jonge gezichten, met toch nog enkele vaste waarden. Opvallend: huidig schepen voor Openbare Werken in Ruiselede, Marc De Muynck, stelt zich niet meer kandidaat. “Ik ruim vrijwillig de plaats voor een jongere”, aldus De Muynck.

Wat de kopplaatsen betreft toont de nieuwe fusielijst CD&V-RKD geen verrassingen: de Wingense burgemeester Lieven Huys trekt de lijst, de huidige Ruiseleedse burgemeester Greet De Roo staat op de tweede plaats. Voordien had De Roo al laten weten geen ambities te hebben om opnieuw burgemeester te worden.

Daarna volgen een rijtje schepenen: Brecht Warnez, Linda Wyckstandt, Tom Braet, Ann Mesure, Jens Danneels en de toekomstige schepen voor Landbouw Stefaan Verhelle. De huidige Ruiseleedse schepen voor Middenstand en Economie, Frans Debouck, bekleedt de voorlaatste plaats. De vroegere Wingense burgemeester Hendrik Verkest wordt uitgespeeld als lijstduwer.

Nieuwkomers

Zoals beloofd werden er voor Ruiselede – net als voor Zwevezele – op de lijst zeven plaatsen ingeruimd. De kandidaten voor Ruiselede staan op plaatsen 2 (De Roo), 4 Wyckstandt), 10 (Julie De Coster), 13 (Sylvia Konior), 18 (Michiel Van Robaeys), 19 (Jelle Rutsaert) en 26 (Debouck). In de nieuwe fusiegemeente Wingene worden voor Ruiselede twee schepenambten ingeruimd. Naar verluidt zal het aantal voorkeurstemmen bepalen wie dat wordt. Onder de nieuwkomers noteren we onder meer Quinten Dedecker (student marketing), Jessika Billiet (bediende), Jelle Rutsaert (vastgoedmakelaar), Jasna Vanoverschelde (landbouwconsulent), Ruben Verkest (leraar), Yves Bracke (zaakvoerder), Kjenta Willems (PR & Events Manager) en Michiel Van Robaeys (consulent).

Afwezigen

Bij de afwezigen in Ruiselede noteren we de huidige schepenen Ilse Volcke en Marc De Muynck. “Ik heb de voorbije jaren mooie momenten meegemaakt, maar heb me in de politiek nooit écht thuis gevoeld”, liet Volcke al weten.

Marc De Muynck is al 30 jaar actief, waarvan 24 jaar als schepen. “Ik heb me altijd voor de partij beschikbaar gesteld, maar ruim graag plaats in voor een jongere”, reageert De Muynck. “Ik heb als politicus ook veel moeten laten. Ik ben de gelukkige opa van vier kleinkinderen, ga graag op citytrip en ben een hevig supporter van Club Brugge. Ik ga me dus niet vervelen. Maar ik blijf aanspreekbaar als iemand advies nodig heeft. Bovendien blijf ik natuurlijk nog een half jaar in functie.”

De volledige eenheidslijst CD&V-RKD:

1) Lieven Huys

2) Greet De Roo

3) Brecht Warnez

4) Linda Wyckstandt

5) Tom Braet

6) Ann Mesure

7) Jens Danneels

8) Stefaan Verhelle

9) Katrien Delodder

10) Julie De Coster

11) Sandra Ketels

12) Jolenta Bogaert

13) Sylvia Konior

14) Sandy Quintyn

15) Dirk De Meyere

16) Nick Schotte

17) Vicky Vandycke

18) Michiel Van Robaeys

19) Jelle Rutsaert

20) Yves Bracke

21) Jasna Vanoverschelde

22) Jessika Billiet

23) Kjenta Willems

24) Ruben Verkest

25) Quinten Dedecker

26) Frans Debouck

27) Hendrik Verkest

The post Heel wat jonge gezichten, met toch nog enkele vaste waarden: CD&V en RKD hebben volledige lijst klaar voor gemeenteraadsverkiezingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na jaren vol ellende kan Japanse keizerin Masako eindelijk weer lachen: “Ze was krijgsgevangene in haar eigen paleis”

De Japanse keizer Naruhito (64) en keizerin Masako (60) genieten nog na van hun staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Het keizerspaar nam deel aan diverse activiteiten met koning Charles (75) en koningin Camilla (76), maar het meest opvallend was de stralende glimlach van de keizerin. Nadat ze jarenlang leed aan een zware depressie en volledig uit de openbaarheid verdween, kan

Lees meer »

SpaceX krijgt opdracht speciaal tuig te ontwikkelen dat ISS na pensioen veilig moet helpen vergaan

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX moet ervoor zorgen dat het internationaal ruimtestation ISS over een paar jaar veilig ten onder gaat, zo is donderdag bekendgemaakt. Als het zover is, moet het complex verbranden in de dampkring. Het bedrijf van miljardair Elon Musk heeft nu officieel de opdracht gekregen om daar een vaartuig voor te ontwikkelen en te bouwen.

Lees meer »

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering, onder leiding van premier Dick Schoof, officieel van start na eedaflegging bij koning 

Vandaag legt de nieuwe Nederlandse regering de eed af. Het kabinet, onder leiding van de partijloze minister-president Dick Schoof, wordt beëdigd door koning Willem-Alexander. Dat gebeurt in Paleis Huis ten Bosch, het woonpaleis van de koning in Den Haag. Na bijna 14 jaar bewind van Mark Rutte, de langstzittende premier in de Nederlandse geschiedenis, komt er een nieuwe ploeg aan

Lees meer »

Wimbledon hoopt op verschijning prinses Catherine, wel erg dure outfit voor student Christian

De organisatoren van Wimbledon hopen dat prinses Catherine over twee weken de trofeeën van het tennistornooi kan uitreiken aan de winnaars. Ze deden haar het aanzoek met een geruststellende boodschap. Catherine’s schoonbroer prins Harry is dan weer in de prijzen gevallen. Wat heeft hij gewonnen? En wat was er opmerkelijk aan de outfit van de Deense kroonprins Christian tijdens zijn

Lees meer »

Financiële geletterdheid Vlaamse scholieren afgelopen tien jaar gedaald

De financiële geletterdheid van Vlaamse scholieren is op tien jaar tijd gedaald. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de vakgroep Onderwijskunde van de UGent. Vlaanderen blijft wel bij de toppresteerders van Europa op het vlak van inzicht in financiële concepten en risico’s. Alleen leeftijdsgenoten uit Denemarken en Nederland doen het even goed als Vlaamse jongeren.

Lees meer »