“Haar financiële honger is onstilbaar”: Brugse oplichtster die vriendjes pluimde met nepreisjes vecht tevergeefs celstraf aan

Een 33-jarige Brugse heeft veertig maanden cel gekregen voor een resem oplichtingen met nepreisjes en viptickets voor Tomorrowland. Kimberly C. kreeg die straf in mei al opgelegd, maar liet toen verstek gaan. Later tekende ze verzet aan, maar dat blijkt ongeldig.

De voorbije drie jaar knoopte C. relaties aan met mannen die ze financieel uitperste. Ook hun familieleden spaarde ze niet. C. benaderde haar slachtoffers via TikTok of tijdens het uitgaan en spiegelde hen luxereisjes, viptrips naar Tomorrowland of een bezoek aan een escaperoom voor. De slachtoffers, allen uit Torhout en Brugge, stortten aanzienlijke geldsommen, maar die stak C. in eigen zak.

C. liep in het verleden al drie veroordelingen op voor oplichting. In het huidige proces stond ze terecht voor tien oplichtingen, goed voor een totale buit van ongeveer 16.000 euro. Tijdens een verhoor verklaarde ze dat ze in een slechte periode zat. “Maar die duurt blijkbaar al tien jaar”, sneerde de procureur. “Zij is een oplichtster pur sang.”

Notoire draaideurcrimineel

Joris Van Maele, advocaat van een van de slachtoffers, noemde C. een notoire draaideurcrimineel. “Zij heeft een onstilbare financiële honger en moet gestopt worden. Ze pleegde zelfs feiten terwijl ze onder elektronisch toezicht stond”, zo pleitte hij.

Halfweg mei legde de rechter C. veertig maanden effectief op. Naast de oplichtingen werd C. ook schuldig bevonden aan diefstal van een dure elektrische fiets van een zwakbegaafde man, die haar onderdak verschafte. Omdat C. toen niet kwam opdagen voor haar proces, beval de rechter haar onmiddellijke aanhouding.

Vanuit de gevangenis tekende C. verzet aan tegen haar veroordeling, waarbij ze op een nieuw proces hoopte. Maar dat blijkt nu tevergeefs. De rechtbank stelde immers vast dat ze haar dagvaarding correct ontvangen heeft, waardoor het verzet ongedaan of ongeldig is. C. kan wel nog hoger beroep aantekenen tegen haar veroordeling. (AFr)

The post “Haar financiële honger is onstilbaar”: Brugse oplichtster die vriendjes pluimde met nepreisjes vecht tevergeefs celstraf aan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Griekse kapitein blijft aangehouden na afsteken vuurwerk op jacht

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

Gemeenteplein in Knokke-Heist wordt belevingsplein met veel groen en speelse waterpartijen

In Knokke-Heist is het nieuwe Gemeenteplein voorgesteld aan de omwonenden. Zo’n 200 geïnteresseerden daagden op om de plannen voor de renovatie van ‘de groentemarkt’, zoals het plein in de volksmond wordt genoemd, te bekijken. Verschillende experten van zowel het gemeentebestuur, studiebureau Sweco als het AGSO Knokke-Heist waren aanwezig om vragen te beantwoorden en extra toelichting te geven over het project.<br

Lees meer »

“Zes jaar, dat weegt op een mens. Ik sta te trillen op mijn benen”: juwelier Moens, die overvaller doodschoot, reageert na vrijspraak

“Hier zijn geen winnaars, alleen maar verliezers.” Een triomftocht maakt hij er niet van. Juwelier Filip Moens (56) schoot in 2018 een vluchtende overvaller dood, maar wel nadat die hem en z’n familie tegen de grond had gewerkt met een aanvalswapen en een half miljoen euro aan juwelen had gestolen. Na een juridische lijdensweg van zes jaar verliet hij dinsdag

Lees meer »

Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing”

Het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle ligt aan het front van de Eerste Wereldoorlog, waardoor nog dagelijks bommen en andere oorlogsprojectielen naar boven komen. “Maar leg ze niet in de bermen”, roept de burgemeester op.
The post Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »

Proclamatie loopt uit de hand: opvoeder gewond nadat leerling glas naar hem gooit

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Liveblog formatie – Waalse regering “idealiter gevormd voor 16 juli”, wanneer Di Rupo naar Europa vertrekt

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn de onderhandelingen voor een nieuwe regering aan de gang. In Wallonië hoopt Les Engagés te landen voor 16 juli zodat geen interim-minister-president moet worden aangesteld. Ontslagnemend Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) legt dan de eed af in het Europees Parlement. Volg de formatie en het politieke nieuws op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Ernest Wijnboutique lanceert picknickmand: “Personaliseer met jouw favoriete wijn”

Ernest Wijnboutique nam onlangs een nieuwe start in het historisch centrum van Kortrijk en lanceert deze zomer een zorgvuldig samengestelde picknickmand. “Het bevat alles wat je nodig hebt voor een ontspannen en gezellige tijd in de buitenlucht: een comfortabel dekentje, twee elegante glazen en een handige flesopener, allemaal verpakt in een stijlvol en herbruikbaar stoffen mandje”, zegt zaakvoerder Roy Veracx.<br

Lees meer »

Tentoonstelling Westfront Nieuwpoort vernieuwd: “Klemtoon op persoonlijke verhalen”

In Nieuwpoort is de tentoonstelling in het Westfront-museum vernieuwd, dat onder het Koning Albert I-monument ligt. Die tentoonstelling vertelt het verhaal van Nieuwpoort tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen de polders onder water gezet werden om het Duitse leger te stoppen. In de nieuwe tentoonstelling ligt er meer nadruk op persoonlijke verhalen tijdens de oorlog, en er is een audiogids die

Lees meer »