Groep 21 maakt volledige lijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen in Hooglede: “Deze keer kunnen ze ons niet negeren”

Na Team Burgemeester vorige week heeft nu ook Groep 21 de slagorde voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober bekend gemaakt. Dat Kristof Pillaert de lijst trekt, wisten we al, maar met onder meer Stefaan Buffel, John Taillieu en de 20-jarige Michelle Cuyle lanceert de partij enkele nieuwe gezichten.

De voorstelling vond dinsdagavond plaats in de cafetaria van sporthal Ogierlande in Gits. In dezelfde beweging werd ook een nieuw kleurrijk logo gelanceerd. “We zijn een onafhankelijke lokale groep, los van de nationale politieke partijen”, benadrukt kopstuk Kristof Pillaert.

Hij komt voor het eerst in 24 jaar niet meer op bij de verkiezingen voor de provincieraad, om zich volledig op de gemeenteraadsverkiezingen te kunnen richten. “We hebben een mooie, kleurrijke mix van gemotiveerde kandidaten, van jong tot oud, uit alle deelgemeenten, die een mooie afspiegeling vormen van onze mooie gemeente. Samen willen we de komende zes jaar op een constructieve manier het beleid mee uit stippelen.”

Genegeerd

Het zal het er op 13 oktober vooral op aan komen om de grootste te worden. Want de grootste partij krijgt het initiatiefrecht en heeft veertien dagen tijd om een coalitie te vormen. “Bij de twee laatste gemeenteraadsverkiezingen werden we als grootste groep door de andere partijen (CD&V en Allen 8830 sloten in 2018 een akkoord, waardoor Groep 21 in de oppositie belandde- red.) genegeerd”, aldus Jan Lokere.

“Met de nieuwe wetgeving is dat niet meer mogelijk. Anderzijds is er dit keer ook stemrecht in de plaats van stemplicht. We roepen uitdrukkelijk iedereen op om van dat recht gebruik te maken. Want je stem heeft nooit eerder zoveel gewicht gehad.”

Nieuwe gezichten

Naast vertrouwde gezichten zoals Lies Colpaert (plaats 2), Tomas De Meyer (3), Jan Lokere (lijstduwer), Els Werbrouck (4), Chantal Desot (10), Lies Casteleyn (18), Johan Vanneste (20) en Kris Coucke (8) heeft Groep 21 ook wat nieuwe namen in petto.

Zo staat de 27-jarige advocate Celestine Despierre uit Sint-Jozef De Geite op de vijfde plaats. Zij behaalde in juni van op de vierde opvolgersplaats voor het Vlaams parlement liefst 3.992 stemmen voor N-VA. Nog opvallend is dat leerkracht en freelance journalist John Taillieu op zes staat. Hij volgde voor de Krant van West-Vlaanderen jarenlang de gemeenteraad van Hooglede.

Ook gewezen bakker Stefaan Buffel, die in Gits vroeger bakkerij De Nieuwplatse runde en tegenwoordig in Hooglede woont, schaart zich achter Groep 21.

Michelle Cuyle is ook het vermelden waard, want de studente orthopedagogie is amper twintig jaar en daarmee een van de jongste kandidaten over alle partijen heen in Hooglede-Gits. In tegenstelling tot in 2018 staan (onder meer) Wim Vansteelant, Lode Vandenbussche en Els Lagrou niet meer op de lijst.

(SV)

De volledige lijst:

1. Kristof Pillaert, 2. Lies Colpaert, 3. Tomas De Meyer, 4. Els Werbrouck, 5. Célestine Despierre, 6. John Taillieu, 7. Sophie De Cuyper, 8. Kris Coucke, 9. Rita Uijttenhove, 10. Chantal Desot, 11. Michelle Cuyle, 12. Niels Pattyn, 13. Brecht Devaere, 14. Stefaan Buffel, 15. David Vander Ougstraete, 16. Nick Verhooghe, 17. Eveline Brabant, 18. Lies Casteleyn, 19. Conny Bogaert, 20. Johan Vanneste, 21. Jan Lokere.

The post Groep 21 maakt volledige lijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen in Hooglede: “Deze keer kunnen ze ons niet negeren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom de oorlog in Oekraïne nog lang gaat duren

Om de enorme obstakels op de weg naar een akkoord tussen Oekraïne en Rusland op te ruimen en de oorlog te beëindigen, zijn er maar liefst drie mirakels nodig, schrijft oud-kolonel Roger Housen. “Het is zo goed als onmogelijk om op korte termijn de oorlog in Oekraïne tot een einde te brengen.” Housen legt uit wat er nodig is om

Lees meer »

Ook Duitsland-Denemarken ligt al vast, terwijl ‘tabelhelft des doods’ nu al een feit is: ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië en Duitsland-Denemarken liggen al twee duels vast, en na de verrassende ontknoping in groep D kan het voor België loodzwaar worden. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een

Lees meer »

Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Als gevolg van een groot waterlek is er vanmorgen een zinkgat ontstaan in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 749. Farys is op de hoogte en startte intussen met dringende herstellingswerken. De situatie wordt op de voet opgevolgd.
The post Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noord-Korea test ontwikkeling raketten met meerdere kernkoppen

Noord-Korea heeft volgens staatspersbureau KCNA met succes een test uitgevoerd gericht op de ontwikkeling van raketten met meerdere kernkoppen. Zuid-Korea gelooft er niets van en spreekt van “bedrog” om een mislukte lancering te maskeren. Gisteren had Noord-Korea nog een raket gelanceerd die volgens de Zuid-Koreanen in de lucht was ontploft.

Lees meer »