Groen-afdelingen van Zwijndrecht, Kruibeke en Beveren trekken samen naar kiezer onder de naam ‘Groen & Co’

De afdeling van de partij Groen in Zwijndrecht trekt in oktober samen met de afdelingen van Beveren en Kruibeke naar de kiezer onder de naam ‘Groen en Co’. Vanaf 1 januari 2025 vormen de drie gemeenten één fusiegemeente en dan zal Zwijndrecht ook deel worden van de provincie Oost-Vlaanderen. Groen heeft zich in Zwijndrecht verzet tegen de fusie. "Maar nu ze er komt, omarmen we de toekomst", zegt lijsttrekker Steven Vervaet. 

Meer krantenkoppen in België

Reuzenslang Ronaldo bevallen van 14 kleintjes, en dat is heel straf: “Al negen jaar geen contact met andere slangen”

Een reuzenslang die negen jaar geleden na onderzoek door een Britse dierenarts tot “mannetje” werd verklaard, heeft ophef veroorzaakt op een Engelse universiteit. Niet alleen blijkt de nog levende boa constrictor van de City of Portsmouth College een vrouwtje; Ronaldo is ook moeder geworden van veertien jonkies. De slang had de voorbije negen jaar geen enkel contact met andere slangen.

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Koeien zoeken naar afkoeling en baden pootje in de IJzer

Niet alleen de mensen krijgen het warm door de zomerse temperaturen, maar ook de koeien in de weiden langs de IJzer zoeken afkoeling. Zoals hier in Pollinkhove bij Lo-Reninge. Enkele koeien lieten er zich verleiden om pootje te baden in de rivier. Het is alvast een mooi beeld.
The post Koeien zoeken naar afkoeling en baden pootje in de

Lees meer »

Strandvervuiling in Middelkerke baart gemeenteraadslid Johan Töpke zorgen: “Potentieel gevaar voor strandgangers”

Met het naderende badseizoen brengt de kustgemeente Middelkerke niet alleen hoop op zon en ontspanning, maar ook een groeiende bezorgdheid over de staat van het strand. Gemeenteraadslid Johan Töpke (Open VLD) heeft herhaaldelijk de aandacht gevestigd op de aanhoudende vervuiling langs de kustlijn aan het nieuwe casino Silt, een probleem dat ondanks beloften van het gemeentebestuur niet lijkt te worden

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief”

CD&VPLUS heeft woensdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Daarop staan zeventien nieuwe namen, waaronder elf onafhankelijken. “De verruimingsoperatie is dus gelukt”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten”

Jordy Van Hoornick (29) is zelfstandig uitbater van twee Bristol-winkels. Nu het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, zag Jordy zich genoodzaakt zijn medewerkers af te danken. “We weten gewoon niet waar we aan toe zijn”, opent Jordy zijn klaagzang.
The post Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten” appeared

Lees meer »

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »