Goesting in de zomer op Kasteelpark De Lovie: “Ons zomerterras is een voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen”

Het zomerterras op het kasteelpark De Lovie wordt opnieuw uitgebaat door Goeste, restaurant & ijssalon Poperinge, in samenwerking met personen ondersteund door De Lovie vzw. “Het is een prachtig voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen. Je wordt verwend met lokaal en huisgemaakt lekkers.” Op zondag 30 juni is er van 11 tot 18 uur Goesting in de Zomer op het Kasteelpark De Lovie.

Tijdens de zomermaanden zijn we locatiepartner voor Het Kunstenfestival Watou, dat dit jaar in teken staat van ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters werken rond de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken op het kasteelpark De Lovie en in en rond het dorp Watou”, vertelt Angie Verbrigghe van De Lovie vzw. “Op het Zomerterras van het kasteelpark De Lovie is het heerlijk vertoeven tussen hartelijke mensen, een natuurrijke omgeving die een boeiende geschiedenis uitstraalt. Vlakbij het Zomerterras vind je ook The Basement. The Basement is de artistieke speelruimte van Studio Artîlerie, het kunsteneiland van De Lovie vzw. In de kelder van het gebouw Waterkant – met een spectaculair zicht op de vijver – kun je je laten onderdompelen in de authentieke verhalen van onze kunstenaars. Deze editie staat in het teken van ‘Sporen’.”

Inclusief zomerterras

“Vorig jaar was op vele vlakken een topeditie van het inclusieve Zomerterras met veel kansen tot ontmoeting en verbinding, ontplooien van talenten, genieten van kunst, cultuur én een lekker glaasje. Als bedanking voor onze fijne samenwerking, schonk Goeste, met de steun van partners St.Bernardus en @acd_eu het mooie bedrag van 2.721 euro aan De Lovie vzw.” Op zondag 30 juni is er van 11 tot 18 uur Goesting in de Zomer op het kasteelpark, Krombeekseweg 82 in Poperinge. De toegang is gratis. “Er zijn doorlopend hartige en zoete hapjes en lekkers voor de dorst. The Pebblehead Jam, Il Sogno, Bal Merklez en Red Legs zorgen voor een streepje muziek. De kinderanimatie met als thema dieren tovert lachende gezichtjes en plezier op het springkastelenparadijs en op de gekke fietsen zal er sowieso zijn. Je kan terecht bij gezellige eetkraampjes, er is een ambachtenmarkt met tal van demonstraties en workshops en je vindt originele kadootjes in de geschenkenwinkel Jules & Jolies. Maak kennis met Silver Linings Hippo, test de tuimelwagen, of maak een erfgoed- en zintuigenwandeling in het prachtige kasteelpark. De opbrengst van Goesting in de Zomer gaat integraal naar aangepast bewegingsmateriaal voor jong en oud.”

Goesting in de Zomer is onmiddellijk ook het startschot van het inclusief Zomerterras op Kasteelpark De Lovie. Dat is geopend van zaterdag 6 juli tot en met zondag 1 september. Telkens van 11.30 tot 18 uur. Gesloten op maandag en dinsdag.

The post Goesting in de zomer op Kasteelpark De Lovie: “Ons zomerterras is een voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Nog drie nieuwe kandidatenbij Team Nieuw Bestuur

Nadat Team Nieuw Bestuur vorige week al Margaux Degandt en Deborah De Smaels voorstelde, maakt het nu nog drie nieuwe namen bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Kathy Top, Steven Dubois en Kelly Vandekerckhove maken hun debuut in de lokale politiek.
The post Nog drie nieuwe kandidatenbij Team Nieuw Bestuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Slyps Kermis staat dit jaar in teken van de 11 juliviering”: verenigingen slaan handen in elkaar tijdens vierdaagse

Tijdens het eerste weekend juli is het traditioneelkermisin Slypskapelle bij Moorslede. Ook dit jaar slaan de Slypse verenigingen opnieuw de handen in elkaar en werkten ze een mooi programma uit.
The post “Slyps Kermis staat dit jaar in teken van de 11 juliviering”: verenigingen slaan handen in elkaar tijdens vierdaagse appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

Verdacht overlijden van voormalig Wit-Russische ambassadeur in Duitsland

De voormalige Wit-Russische ambassadeur in Duitsland, Denis Sidorenko, is op 48-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Minsk maakte alleen bekend dat de man overleden is, zonder de doodsoorzaak mee te delen. Onafhankelijke Wit-Russische media die in het buitenland in ballingschap werken, meldden dat Sidorenko op 24 juni uit het raam van een hoog gebouw

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

Aanhoudende geurhinder door lek bij TotalEnergies in Antwerps havengebied: “Geen gevaar voor de omwonenden”

Een lek in een naftatank bij TotalEnergies in het Antwerpse havengebied veroorzaakt sinds maandagavond geurhinder in de ruime regio langs de Schelde ten zuiden van Antwerpen. Het bedrijf bevestigt deze ochtend dat door het lek in de ruime omgeving een benzinegeur waar te nemen is. “Het lek houdt evenwel geen gevaar in voor de omwonenden”, beklemtoont het bedrijf, dat wel

Lees meer »