Gemeenteraadsvoorzitter Wervik Els Scheirlynck (CD&V) verlaat de politiek

Gemeenteraadsvoorzitter Els Scheirlynck (CD&V) uit Ter Hand (Geluwe) zal voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober geen kandidaat meer zijn. “Els liet dat al ruime tijd geleden weten”, reageert lijsttrekker Bercy Slegers. “Ze blijft onze partij trouw en hielp zelfs mee kandidaten zoeken voor onze lijst.”

Els Scheirlynck (45) uit de Magerheidsstraat is getrouwd met Dieter Bonte en moeder van twee kinderen Laure en Andres. Ze geeft Informatica in het Technisch Instituut Immaculata in Ieper. Tijdens de vorige legislatuur was ze OCMW-raadslid. In 2015 werd Els voor CD&V fractieleider in de OCMW-raad. Ze volgde gewezen schepen en gewezen OCMW-voorzitter Lien Vandamme op. Sedert begin 2019 is ze gemeenteraadslid

Na de bestuurswissel twee jaar geleden, werd ze de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter nadat Marc Kino ontslag nam.

Twee nieuwkomers bij CD&V

Meerderheidspartij CD&V is klaar met haar lijst. Twee opvallende nieuwkomers uit Geluwe zijn Romina Deschamps en Luigi Bossut. Romina baat krantenwinkel De Courant op de hoek van de Derde Lansiersstraat en Beselarestraat uit. Ze nam de zaak over van Tom Vanlaeke en Marlien Vergote. Van een carrièreswitch gesproken: Romina Deschamps werkte veertien jaar als verpleegkundige in het woonzorgcentrum Ter Beke in Geluwe.

Luigi Bossut behoort tot de boegbeelden van vriendengroep De Superheroes die tot vorig jaar tijdens de Gapersfeesten de Nacht van de Superheroes organiseerden. Hij is actief bij voetbalclub KSK Geluwe en behoort tot de organisatoren van ‘Ontdek Geluwe, Geluwe ontdekt’, het gezellig driedaags dorpsfestival in september.

(EDB)

The post Gemeenteraadsvoorzitter Wervik Els Scheirlynck (CD&V) verlaat de politiek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK. Malen voorlopig de gebeten hond: na z’n owngoal laat hij nu de gelijkmaker liggen

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo innig ging het eraan toe bij laatste draaidag Jacky Lafon bij ‘Familie’: “Verdrietig dat het weer gedaan is”

Waar ‘Familie’-fans al jaren voor staan te trappelen, gebeurt vanavond dan eindelijk. De langverwachte comeback van Jacky Lafon (77) wordt waarheid. Na bijna 10 jaar varen, meert het cruiseschip waar Rita Van den Bossche op werkt aan en ziet ze haar geliefde familie terug. Voor heel eventjes dan toch. Samen met Bart (Chris Van Tongelen) treedt ze aan. Reporter Jarne

Lees meer »

KIJK. Fraudeurs stelen adres van garagist Michel om kopers van tweedehandswagens op te lichten

Garagehouder Michel uit Pellenberg, bij Leuven, is slachtoffer geworden van een wel heel speciale vorm van fraude. Fraudeurs gebruiken namelijk zijn adres om tweedehandsauto’s te verkopen. Hij kreeg al tientallen gedupeerden aan de lijn of in zijn garage. Drie van hen dienden al klacht in bij de politie. Michel waarschuwt nu mensen die een tweedehandsauto willen kopen. “Een Audi Q7

Lees meer »