Frieda herdoopt Li o Lait tot Coffee Birds: “Dol op koffie en ontbijten”

Na twaalf jaar zette Li Vandamme, partner van vrt-journalist Lieven Verstraete, een punt achter de uitbating van haar bekende koffiebar Li o Lait in de Dweerstraat. De koffiebar wordt overgenomen door Frieda Nys, die met haar man al een mobiele koffiebar runt en de zaak herdoopt tot Coffee Birds.

Op haar zestigste neemt Li Vandamme afscheid van Li o Lait, de koffiebar in de Dweerstraat in Brugge die ze twaalf jaar geleden oprichtte samen met haar partner Lieven Verstraete. Li was destijds voor Brugge een van de pioniers voor wat hippe en kwalitatieve koffiebars betreft. Nadat ze eerder actief was in de marketingwereld en de koffiebranche wil ze zich nu op een nieuw en creatief hoofdstuk in haar leven richten, al is nog niet helemaal duidelijk wat dat zal zijn.

Mobiele koffiebar

De zaak wordt overgenomen door de uit Brussel afkomstige Frieda Nys (60) die in Wingene woont. “Ik heb bijna dertig jaar in de bedrijfswereld gewerkt, voornamelijk in de branche van betaalterminals”, zegt Frieda. “Maar ik voelde dat het tijd was voor iets anders. En de koffiesector is me niet vreemd, want samen met mijn man heb ik, in bijberoep, al sinds 2007 een mobiele koffiebar waarmee we onder meer naar festivals trekken. Het Cactusfestival in Brugge was trouwens onze eerste locatie en daarna werden we door heel wat andere evenementen geboekt.”

Vogeltjes

“Als koffieliefhebbers kenden we Li en haar koffiebar in Brugge. We zijn er meer dan eens over de vloer gekomen”, gaat Frieda verder. “Toen ik vernam dat de zaak over te nemen stond, leek me dat al vlug echt iets voor mij. Ik kan er mijn liefde voor koffie, creativiteit en zin voor ondernemen in kwijt. Ik koos ook bewust voor een nieuwe naam, omdat Li o Lait specifiek naar Li verwijst en het zou niet gepast zijn die aan te houden. Maar we verwijzen er in deze beginfase zeker nog wel naar, want het is een heel bekende naam. Coffee Birds leek me een leuke, vrolijke naam en het thema van de vogeltjes trekken we ook wat door in het nieuwe interieur. We blijven inzetten op allerlei soorten koffie, maar ik zal de eetkaart wel wat uitbreiden met meer ontbijt en lunchmogelijkheden.”

Meer info: www.facebook.com/liolait

The post Frieda herdoopt Li o Lait tot Coffee Birds: “Dol op koffie en ontbijten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Belgen trainen eerst en reizen dan naar Stuttgart, waar Onana en Tedesco met de pers praten

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Op de dag voor de partij staat bondscoach Domenico Tedesco samen met Amadou Onana de pers te woord. Maar eerst trainen de Belgen voor hun afreis naar Stuttgart nog in Ludwigsburg.

Lees meer »

Mechels gerecht gaat nu toch aan de slag met extra “bewijsmateriaal” veroordeelde procureur

Het kort geding dat voormalig Gents procureur Johan Sabbe had aangespannen tegen de Belgische staat in verband met zijn veroordeling uit 2021 voor grensoverschrijdend gedrag en aanranding, wordt woensdag niet behandeld door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Het kort geding is zonder voorwerp geworden en zal geschrapt worden nu het Mechelse parket toch aan de slag wil met het

Lees meer »

Maria Haeve blaast honderd kaarsjes uit in wzc Cassiers

Maria Haeve vierde in woonzorgcentrum Cassiers in Houthulst haar honderdste verjaardag. Ze woonde tot na haar 94ste verjaardag nog zelfstandig in de Sint-Elooistraat op De Vijfwegen.
The post Maria Haeve blaast honderd kaarsjes uit in wzc Cassiers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »