Filou Oostende in groep met titelverdediger Malaga in Champions League basketbal

Filou Oostende is in de groepsfase van de Champions League basket ingedeeld in dezelfde poule als titelverdediger Unicaja Malaga. De loting vond woensdag plaats in het Zwitserse Mies.

De kustploeg, kampioen van België en winnaar van de BNXT League, speelt in groep B ook tegen het Poolse Kings Szczecin en een ploeg uit het derde kwalificatietoernooi. Daarin nemen Caledonia (VK), Oradea (Roe), Petkimspor (Tur) en Den Bosch (Ned) het in de kwartfinales tegen elkaar op. De winnaars moeten in een halve finale ook nog voorbij PAOK (Gri) of Cholet (Fra) om een plek in de groepsfase te bemachtigen.

Oostende is een van de 28 ploegen die zich direct heeft geplaatst voor de groepsfase van de negende editie van de Champions League. Net zoals AEK Athene en Tenerife nam de Belgische club aan alle negen edities deel.

De vier kwalificatietoernooien worden midden september afgewerkt. De winnaars nemen deel aan de groepsfase van de Champions League, die van start gaat op 1 oktober. De acht groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales. De tweedes en derdes moeten via play-ins uitmaken wie ook naar de knock-outfase mag.

The post Filou Oostende in groep met titelverdediger Malaga in Champions League basketbal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

KIJK. “‘Morgen was u niet meer wakker geworden’, zei de dokter”: François krijgt Hepatitis-E door eten paté

Artsen zien steeds vaker patiënten met een leverontsteking na een Hepatitis E-besmetting. Dat is een virus dat ons lichaam binnenkomt via vlees van varken of wild, dat niet genoeg doorbakken is. Het kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen of mensen met een lage weerstand, maar soms ook voor gezonde mensen. Het overkwam François Jacquemart na het eten van paté op

Lees meer »

Een wieltjeszuiger van AI

19:18 In het zog van Nvidia verkent ook de Amerikaanse producent van geheugenchips Micron ongekende hoogten op de beurs. Woensdag moet Micron bewijzen dat het die steile opgang waard is.

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

KIJK. De vijf opvallendste fragmenten van het spraakmakende debat tussen Biden en Trump

Een verwarde en haperende Joe Biden (81) die voor regelrechte paniek zorgt in het Democratische kamp en een bulderende Donald Trump (78) die de leugens aaneen reeg. Dat is zowat de samenvatting van het eerste spraakmakende verkiezingsdebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Van een gênante blunder tot golfballen: dit waren de vijf opvallendste momenten uit het debat.

Lees meer »

Welkom in tuin van Geneviève in Doomkerke tijdens Open Tuinendag

Geneviève van Pottelsberghe en haar dochter Marie Stevens, uit de Bruggesteenweg 82 in Doomkerke, runnen al 26 jaar het kasteeldomein Reedpool. Een domein met een natuurlijke landschapstuin van 4 ha en een retro-kasteel in Engelse cottagestijl uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Op zondag 30 juni krijg je als bezoeker een kijk achter de fauna en flora van

Lees meer »

LIVE ZWITSERLAND – ITALIË (18u). Spalletti rekent op Bastoni en Mancini in de defensie, geblesseerde Dimarco haakt af

Zwitserland kon op dit EK voetbal tegen Duitsland even dromen van groepswinst, maar de 1-1 van Füllkrug verwees hen naar de tweede plaats. Bij de Italianen was het dan weer bibberen tot in het absolute slot: Zaccagni trapte zijn ploeg tegen Kroatië pas in de laatste minuut naar de tweede plaats in hun groep. Kunnen de troepen van Spalletti zich

Lees meer »