Femma en Femma met Pit openen hun zomerbar in Pittem: “Ideaal om mensen samen te brengen”

Ook dit jaar sluiten Femma en Femma met Pit Pittem hun werkjaar af met een leuke activiteit voor hun leden. Voor de derde maal doen ze dit met de organisatie van een Zomerbar, die die dit jaar op woensdagavond 3 juli zal plaatsvinden.

“Samen met de collega’s van Femma met Pit houden we er aan om ons werkjaar af te sluiten met een leuke activiteit voor al onze leden.” vertelt Martine Dewitte. “Na corona hebben we dit de eerste maal gedaan met de organisatie van een zomerbar. Het concept sloeg zo goed aan dat we dit jaar op woensdagavond 3 juli aan onze derde editie toe zijn. We willen uiteraard voor de leden van onze beide verenigingen een gezellige avond organiseren, maar het gaat ook verder dan dat. We willen iedereen laten meegenieten van deze leuke avond en roepen daarom de leden op om vrienden, buren, familieleden, partners, enz. mee te brengen. Het doel van onze verenigingen is mensen samenbrengen en deze activiteit is daar echt wel een ideale manier voor.”

Gezellige babbel

“Onze zomerbar wordt weer een leuke ontmoetingsavond, waar bij een hapje en een drankje gezellig kan gebabbeld worden. Femma bestaat dit jaar 100 jaar, dus we zullen ook wel wat extra’s voorzien. Geen gezelligheid zonder muziek en daarom zorgen we voor livemuziek op de achtergrond. Plaats van afspraak is opnieuw het pleintje aan de oude jongensschool in de Eikeldreef. We willen ook dit jaar van onze zomerbar een voorproefje maken van het feestgedruis van de Sint-Godelievekermis, die het weekend daarop zal beginnen.”

“We kunnen al meegeven dat we ons honderdjarig bestaan niet onopgemerkt voorbij zullen laten gaan. Daarom zullen we het nieuwe werkjaar op zondag 8 september starten met een ‘potluck picknick”. Omdat we dan opnieuw gezinnen willen uitnodigen, zal er ook kinderanimatie voorzien zijn. Meer details hierover volgen later nog.”

De Zomerbar begint om 19.30 uur. Kaarten kosten 7 euro en zijn te verkrijgen bij Ria Pattyn op 0479 76 79 26 of [email protected]. Ze zijn ook te verkrijgen bij Dina van café De Gilde of bij de bestuursleden van de beide verenigingen.

The post Femma en Femma met Pit openen hun zomerbar in Pittem: “Ideaal om mensen samen te brengen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Aadil Diwan Ali en de Kortrijk Warriors zetten cricket in de kijker in VRT1-programma ‘Goed Gespeeld’: “Vrij makkelijk om aan te leren”

Voor Aadil Diwan Ali (33) heeft de sport cricket weinig geheimen meer. Onlangs schitterde hij nog in het VRT 1-programma ‘Goed Gespeeld’, waarin hij samen met zijn neef Zeshan cricket in de kijker plaatste. Aadil woont in Kuurne maar richtte in 2020 samen met zijn neef Addnaan het cricketteam Kortrijk Warriors op. Inmiddels is er al een mannen- en vrouwenploeg

Lees meer »

“Focus op wat je wél kan, niet op de beperking”: vzw Boas leert andersvaliden al twintig jaar zwemmen, maar zoekt helpende handen

Boas, de Belgian Organisation for Adapted Swimming, bestaat twintig jaar. De vzw maakt er al twee decennia een erezaak van om mensen met een beperking of chronische aandoening de kans te geven om in alle vrijheid te (leren) zwemmen. Maar de organisatie schurkt stilaan tegen haar plafond aan, zegt oprichter en bezieler Dries Christiaens. “We hebben een wachtlijst met meer

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Vol Marktplein in Ingelmunster ziet Rode Duivels gelijkspelen tegen Oekraïne

De derde groepsmatch van de Rode Duivels op het EK lokte wederom een pak volk naar het Marktplein van Ingelmunster. Ondanks het matige gelijkspel tegen Oekraïne zat de sfeer er lange tijd goed in. Al bleven de fans na afloop niet al te lang plakken.
The post Vol Marktplein in Ingelmunster ziet Rode Duivels gelijkspelen tegen Oekraïne appeared first

Lees meer »

Enkele dagen na babyborrel overleed baby J. in crèche, nu zijn zaakvoerster en twee medewerkers schuldig bevonden: “Gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft de zaakvoerster en twee kinderverzorgers van kindercrèche Het Peuterpaleisje in Puurs (Puurs-Sint-Amands) schuldig bevonden aan de onvrijwillige dood van een drie maanden oude baby. Het kindje lag bijna twintig minuten op zijn buikje, waardoor het geen lucht meer kreeg en uiteindelijk enkele dagen later stierf.

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief”

CD&VPLUS heeft woensdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Daarop staan zeventien nieuwe namen, waaronder elf onafhankelijken. “De verruimingsoperatie is dus gelukt”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze correspondent achter de schermen van het debat tussen Biden en Trump. “We beseften: we hebben geschiedenis meegemaakt”

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

Minister Vandenbroucke verlengt beperkingen voor Ozempic

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist, nu is gebleken dat de beperkte beschikbaarheid van het medicijn nog zeker tot dan zal aanhouden.

Lees meer »