Europese topclubs in goalball strijken neer in Blankenberge: “Proeven van iets hoger niveau”

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni heeft in Blankenberge de European Champions League goalball plaats. De Brugse club Noordzee staat in voor de organisatie. Er is een vrouwentornooi en bij de mannen neemt Noordzee het op tegen de zeven beste teams van Europa.

Goalball is een balsport voor mensen met een visuele handicap. Het doel is om te scoren door de bal vanaf je eigen helft in het doel van de tegenstander te gooien. De doelen zijn negen meter, over de gehele breedte van het veld. Het team dat na twee keer twaalf minuten het meest scoort, wint.

Het driedaags internationaal tornooi start op vrijdag om 9 uur ’s morgens. De heren werken hun wedstrijden af in de Sportdoze, de dames komen in actie in Sport Vlaanderen in Blankenberge. De Brugse Karen Verwulgen fungeert als tornooidirecteur.

110 spelers

“Tijdens het seizoen waren er twee plaatsingstornooien waar clubs uit heel Europa zich voor deze European Champions League konden kwalificeren. We verwachten 110 spelers en stafleden. We zijn blij met de medewerking in Blankenberge, want het tornooi was eerder in Brugge gepland, maar door de kampioenschappen van de international Blind Sport Association moesten wij verplaatsen.”

Als gastclub mag het Brugse Noordzee meedoen, met een team bij de mannen. Bij de dames zullen er negen ploegen aanwezig zijn. Op clubniveau is dergelijk tornooi het hoogst haalbare. Noordzee komt uit tegen clubs uit Litouwen, Finland, Montenegro, drie uit Duitsland en Brussel.

Zonder druk

“Het is vooral zonder druk, maar spelen om ervaring op te doen tegen die Europese clubs. Het is een keer proeven van een iets hoger niveau en ook eens om gezellig samen te zijn met die andere teams”, aldus Karen, als de toekomstige voorzitter van Noordzee.

Voor het Brugse team komen volgende spelers uit: Thijs Dewilde, Arne en Tom Vanhove, Elson Curaj en Glenn Van Thournout als speler-coach. Bij de dames zijn er teams uit Scandinavië, Groot-Brittannië, Italië, Griekenland, Duitsland en Frankrijk. (ACR)

The post Europese topclubs in goalball strijken neer in Blankenberge: “Proeven van iets hoger niveau” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit is Oliver, de nieuwe vriend van ‘Temptation’ Megan: “Dit is zijn eerste relatie, maar hij is op alle vlakken perfect”

“Wat ik nu voel: dat heb ik écht nog nooit eerder meegemaakt.” Wie er nog aan twijfelde: Megan Desaever is verliefd. De realityster uit ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ verloor haar hart aan Oliver, die ze leerde kennen op vakantie op Ibiza. In dit interview vertelt de Belgische beauty hoe die ontmoeting tot stand kwam, wat

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

Zo innig ging het eraan toe bij laatste draaidag Jacky Lafon bij ‘Familie’: “Verdrietig dat het weer gedaan is”

Waar ‘Familie’-fans al jaren voor staan te trappelen, gebeurt vanavond dan eindelijk. De langverwachte comeback van Jacky Lafon (77) wordt waarheid. Na bijna 10 jaar varen, meert het cruiseschip waar Rita Van den Bossche op werkt aan en ziet ze haar geliefde familie terug. Voor heel eventjes dan toch. Samen met Bart (Chris Van Tongelen) treedt ze aan. Reporter Jarne

Lees meer »

Hij gaf de daders eerst nog rondleiding in zijn huis: ‘gijzelaar’ opgepakt omdat hij eigen ontvoering in scène zou hebben gezet

Het lijkt wel het scenario van een hollywoodfilm. Een man is opgepakt omdat hij zijn eigen ontvoering in scène zou hebben gezet. Drie gemaskerde mannen vallen op 4 juni het huis binnen van Hassan K. (49) en zijn gezin in Ternat. De overvallers nemen zijn partner Anna N. (49), die werkt als bevoorrader van geldautomaten, mee en dwingen haar een

Lees meer »

Keniaanse president schuift hogere belastingen van de baan na dodelijk protest

Het dodental na de uit de hand gelopen antiregeringsbetogingen in Kenia is opgelopen tot 22. Dat laat de voorzitter van de officiële Keniaanse mensenrechtencommissie weten. Er worden ook nog tientallen slachtoffers met schotwonden behandeld, meer dan 50 manifestanten werden gearresteerd. Als gevolg van het geweld trekt president William Ruto zijn plan om de belastingen te verhogen weer in.

Lees meer »

Iedereen klaar voor ‘Boezinge op z’n Zondags’: wandelen, fietsen en varen langs verborgen plekjes

Zondag 30 juni wordt een hoogdag voor de Ieperse deelgemeente Boezinge en zijn vele verenigingen. Op ‘Boezinge op z’n Zondags’ kunnen bezoekers wandelen, fietsen en varen met het hele gezin langs de verborgen plekjes van Boezinge.
The post Iedereen klaar voor ‘Boezinge op z’n Zondags’: wandelen, fietsen en varen langs verborgen plekjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werk van Peter Delva haalt Ensortentoonstelling: “Dit is de kers op de taart”

Peter Delva, artiest met balpen en papier, ontwierp een portret van James Ensor. Hij stuurde het in voor de grote tentoonstelling rond de Oostendse kunstenaar in het museum KBR. “Iedereen kon stemmen op de 2.949 inzendingen. Er konden slechts 60 werken bij de volwassenen en tien bij de kinderen geselecteerd worden. En tot mijn grote vreugde ben ik erbij”, is

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Ode aan garnaal(vissers) en de zee in Oostduinkerke

Een ode aan de zee en in het bijzonder aan de garnaalvissers te paard, dat is de 73ste editie van de jaarlijkse Garnaalfeesten van Oostduinkerke. Tijdens het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni staan folklore en ambacht in de kijker. Hoogtepunten zijn de folkloremarkt en het BK garnaalpellen op zaterdag en de Zeewijding
The post Ode aan

Lees meer »