EK-debutant Georgië kwalificeert zich voor volgende ronde met overwinning tegen Portugees B-elftal

De invallers van Portugal hadden geen zin, gisteravond. Zij schonken Georgië de zege op een plateautje, leek het wel. Leve Kvicha Kvaratskhelia! Portugal koos Slovenië in de achtste finale, en krijgt dan de winnaar van Frankrijk tegen België. 

Meer krantenkoppen in België

Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik ben aanwezig voor rondleiding en info”

Op zondag 30 juni kan je de Engelse cottagetuin van tuin- en landschapsarchitect Paul Deroose bezoeken in Jabbeke. De man is de bezieler van heel wat openbaar domein in Jabbeke, daarom alleen is een bezoek aan de tuin en bij de Stalhillenaar meer dan een bezoekje waard.
The post Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik

Lees meer »

Breekt het cordon in Middelkerke? Lijst Dedecker en N-VA trekken in oktober apart naar de kiezer (ondanks laatste verzoeningspoging)

Opschudding aan de kust, want maandagavond heeft de lokale N-VA-afdeling in Middelkerke unaniem beslist om apart op te komen bij de lokale verkiezingen. Bijgevolg staan Lijst Dedecker en N-VA in oktober lijnrecht tegenover elkaar in de strijd om de sjerp in de badstad. Dat burgemeester Jean-Marie Dedecker de deur openhoudt voor lokale samenwerking met het Vlaams Belang, stoot de N-VA’ers

Lees meer »

Visit Bruges spendeert grootste deel van jaarbudget aan Triënnale

Met de zomer voor de deur maakte Visit Bruges een eerste tussenstand van de inspanningen die ze leverde voor de internationale promotie van ‘Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility’. Visit Bruges deelt met Triënnale Brugge de ambitie om het vaak overroepen toeristische beeld van Brugge te nuanceren en diversifiëren. Maar precieze cijfers over het aantal bezoekers zijn er nog niet.

Lees meer »

Aanslag in Servië: man schiet politieagent in nek met kruisboog aan Israëlische ambassade, dader is doodgeschoten

In de Servische hoofdstad Belgrado heeft een man aan de Israëlische ambassade een kruisboogpijl in de nek van een politieagent geschoten. De agent kon de dader nog doodschieten, voor hij in levensgevaar naar ziekenhuis werd overgebracht. De Servische minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? spreekt van een terroristische aanslag. Er zijn meerdere mensen opgepakt.

Lees meer »

Zwaluwgeluiden moeten kuikens van stationsgebouw Avelgem naar til lokken: “Willen dat dit hun nieuwe nestplaats wordt”

Een geluidsinstallatie moet zwaluwen die nestjes hebben in het stationsgebouw van Avelgem, naar een andere til vlakbij lokken. Het stationsgebouw wordt binnenkort gerenoveerd, waardoor de zwaluwen er niet meer zullen kunnen wonen. Er wordt nu met hun eigen geluid geprobeerd om hen naar de til te lokken waar ze hun nest kunnen maken, in de hoop dat ze daar nestjes

Lees meer »

Sociale kruidenier, fietsbieb en babytheek binnenkort onder één dak in Izegem

De stad Izegem bundelt na de zomer zijn fietsbieb, babytheek en sociale kruidenier De Stamper onder één dak. De stad vond daarvoor een geschikte locatie in het voormalige pand van Focus Brandstore langs de Roeselaarsestraat. Het initiatief krijgt de toepasselijke naam Circuliz.
The post Sociale kruidenier, fietsbieb en babytheek binnenkort onder één dak in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »