Doe aan Sportbeurs in Ingelmunster opnieuw voltreffer

De gemeentelijke sportdienst organiseerde in samenwerking met de Ingelmunsterse sportclubs voor de 21ste keer een Doe aan Sportbeurs in en rond het sportpark.

Onder de stralende zon namen een 750-tal kinderen van alle lagere scholen deel aan deze sporthappening. “Via de DAS-beurs willen wij de kinderen laten kennis maken met allerlei sporten en hen zo stimuleren tot ‘life time’ sport”, aldus sportfunctionaris Krist Vandesompele. “Maar ook, en vooral, hen een fantastische sportdag aanbieden. Vooral het hindernisparcours, frisbee, gekke fietsen en rolstoeldansen waren erg in trek.”

“Alle kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar kwamen van 9.15 tot 11.30 uur, de kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar kwamen van 13.15 tot 15.15 uur sporten. Met hun deelname-scorekaartkaart konden ze van de ene stand naar de andere. Na het bezoeken van minimum zeven sportstanden konden de kinderen een gezond tussendoortje afhalen aan de EHBO-stand. Op naar een vakantie vol sportkampen, speelpleinwerking…”

Het rolstoeldansen was een groot succes. © gf

The post Doe aan Sportbeurs in Ingelmunster opnieuw voltreffer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Je zal vertrekken met je Fatma, de boot wacht niet”: ophef in Frankrijk over openlijk racistisch nummer dat viraal gaat op TikTok

Er is ophef ontstaan in Frankrijk over een openlijk racistisch nummer dat massaal gedeeld wordt op TikTok. ‘Je partira pas’ verkneukelt zich over een mogelijke overwinning van extreemrechts bij de Franse parlementsverkiezingen met teksten als “Je zal vertrekken met je Fatma, geen sociale zekerheid meer voor jou, de boot wacht niet”. TikTok heeft intussen enkele van de meest verspreide versies

Lees meer »

Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst”

CD&V Wingene-Zwevezele-Ruiselede en RKD organiseren op dinsdag 2 juli om 20 uur een ontmoetingsmoment ‘Bespreekb(a)ar’ voor inwoners in zaal Sport en Spel (Tieltstraat 46 A) in Ruiselede.
The post Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »