“De Rode Duivels toonden zich een stelletje angsthazen”

De Rode Duivels hebben zich geplaatst voor de 1/8ste finales op het EK, maar sprake van een feeststemming is er allerminst. Na de flauwe draw tegen Oekraïne klinkt de kritiek op het laffe spel luid. Ook bij onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Niet dat België in het slot alle risico’s van de wereld had moeten nemen, maar niet eens meer een hoekschop voor doel durven gooien? Ongezien.” 

Meer krantenkoppen in België

Gevatte Belg, die op ‘Most Wanted’-lijst stond, wordt waarschijnlijk niet opnieuw berecht

Nicolas Théodorou, die twee jaar geleden in Griekenland werd opgepakt nadat hij op de ‘Most Wanted’-lijst was geplaatst, zal waarschijnlijk niet opnieuw worden berecht in ons land. Op de inleidende zitting voor het hof van assisen in Bergen vorderde het openbaar ministerie dinsdag de onontvankelijkheid als gevolg van overmacht: het dossier van de man is in zeer slechte staat als

Lees meer »

Portugese oud-premier Costa belooft aan eenheid te werken in EU

Aankomend voorzitter van de EU-regeringsleiders António Costa ziet het als zijn belangrijkste taak om aan de “eenheid te werken” binnen de Europese Unie. Dat heeft de oud-premier van Portugal via een videoverbinding gezegd meteen na afloop van de EU-top waar de EU-regeringsleiders over zijn benoeming hebben besloten. Costa neemt in december de functie over van de Belg Charles Michel.

Lees meer »

Seventeen uit Zuid-Korea headliner op Glastonbury (al moeten we K-pop nog niet meteen op onze festivals verwachten)

De Zuid-Koreaanse K-popband Seventeen staat dit weekend op het hoofdpodium van Glastonbury, een van de grootste festivals in Europa. K-pop is de laatste jaren aan een wereldwijde opmars bezig, maar het is de eerste keer dat een K-popband op zo’n groot festival staat. Al moeten we zulke bands nog niet verwachten op onze festivals, zegt Pukkelpop-programmator Eppo Janssen.

Lees meer »

Het ALE van Komen-Waasten breidt uit: “Polyvalente zaal voor workshops of lessen”

Het ALE van Komen-Waasten breidt uit. Zopas nam de organisatie een tweede gebouw in gebruik, in het centrum van Ploegsteert. Met de uitbreiding komt ook de garantie dat ze iedere uithoek van de uitgestrekte gemeente van hun dienstverlening kunnen voorzien.
The post Het ALE van Komen-Waasten breidt uit: “Polyvalente zaal voor workshops of lessen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prinses Alexia wil bij omstreden studentenvereniging, maar is niet welkom: “Geen zin in spionerende beveiligers”

De Nederlandse prinses Alexia (18) staat op een keerpunt. Ze is klaar om haar hogere studies aan te vatten en heeft volgens de Nederlandse pers haar zinnen gezet op de Rijksuniversiteit Groningen. De middelste dochter van koning Willem-Alexander (57) en koningin Máxima (53) werd er al meermaals in studentenkringen gesignaleerd, om zich te oriënteren op een studie aan de universiteit.

Lees meer »

‘Boos’-presentator zwaar onder vuur in Nederland: “Hij is een pestkop”

Veel kijkers van ‘Boos’ zijn kritisch op de meest recente aflevering van het online programma. Via sociale media laten ze weten dat ze vinden dat presentator en maker Tim Hofman – bij ons vooral bekend van zijn klokkenluider-aflevering over ‘The Voice of Holland’ – zich in de aflevering gedraagt als ‘een pestkop’. Ook noemen ze het ‘journalistiek ondermaats’. De makers

Lees meer »

Worden open relaties meer aanvaard? BV’s klappen uit bed. “Ik heb ingezien dat vaste relatie meer voldoening geeft”

Ex-topmodel Kate Moss (50) houdt er losse zeden op na. De Britse promoot eerlijk haar open relatie. “Zij en haar lief (kunstenaar en edelman Nikolai von Bismarck, red.) geven elkaar de vrijheid om seks te hebben met anderen”, aldus intimi. Hoe staan BV’s tegenover de vrije liefde. In ‘TV Familie’ zijn ze opvallend rechtuit. “Dankzij mijn open relatie combineer ik

Lees meer »

Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent”

‘t Polderhart in Zuienkerke verliest straks een monument: meester Filiep trekt er vrijdag na 34 toegewijde schooljaren voor het laatst de deur van het de ‘Plukjesklas’ achter zich dicht. Zijn schoolcarrière was een roeping. “Het heeft mij op alle vlakken ontzettend verrijkt.”
The post Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent” appeared

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Rechtszaak tegen Alec Baldwin gaat definitief door

Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft officieel groen licht gegeven voor de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De Hollywoodacteur wordt dood door schuld verweten na een fataal schietincident op de set van film Rust in 2021. Daarbij kwam een cameravrouw om het leven.

Lees meer »