Carl Devos scherp over fouten bij verkiezingen: “Als die niet correct verlopen zijn, moeten er nieuwe komen”

Dat bij de verkiezingen minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen, kan gevolgen hebben voor de zetelverdeling. Kan dat ook tot nieuwe verkiezingen leiden? Welke partijen weten zich benadeeld? En welke lessen vallen hieruit te trekken? Politicoloog Carl Devos (UGent) kent de antwoorden: “Dit zou tot grote ongerustheid moeten leiden.” 

Meer krantenkoppen in België

Ruim 6 procent schoolverlaters heeft na 1 jaar nog geen werk

6,3 procent van de Vlaamse jongeren die de schoolbanken verlaten, heeft na 1 jaar nog geen werk gevonden. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport van arbeidsbemiddelaar VDAB. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt snel een job. 1 op de 5 jongeren die zonder diploma de school verlaat, heeft na een jaar later nog

Lees meer »

Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende

Flanders Classics zal in opdracht van Toerisme Oostende vzw het Wereldkampioenschap Cyclocross 2027 in Oostende organiseren. Dit evenement zal plaatsvinden op 29, 30 en 31 januari 2027 en belooft een unieke ervaring te worden, die verder de internationale reputatie van Oostende zal versterken.
The post Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pleegkinderen blijven steeds langer bij pleeggezin

Het aantal kinderen en jongeren die een plek vonden in een pleeggezin, steeg afgelopen jaar tot 11.169. Pleegkinderen kunnen bovendien steeds langer op de ondersteuning van hun pleeggezin rekenen. Bij langdurige pleegzorgsituaties blijven kinderen gemiddeld meer dan 7 jaar in een pleeggezin. Dat meldt het Agentschap Opgroeien.

Lees meer »

Alle verdachten in Panama Papers-zaak vrijgesproken van witwassen

Alle 28 verdachten in een witwaszaak die volgde op de gelekte Panama Papers zijn vrijdag vrijgesproken. Een rechter in Panama-Stad oordeelde dat niet volgens de regels is omgegaan met het bewijsmateriaal afkomstig van de servers van advocatenkantoor Mossack Fonseca. Andere bewijsstukken waren volgens haar niet overtuigend genoeg om crimineel gedrag van de beklaagden vast te stellen.

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

“Het is vervangen of verliezen”: Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »