Burgemeester van Ravels Walter Luyten stopt na 37 jaar met politiek: “Ik laat een financieel gezonde gemeente achter”

Burgemeester van Ravels Walter Luyten stopt eind dit jaar na 37 jaar met politiek. Hij was 14 jaar burgemeester en daarvoor 23 jaar OCMW-voorzitter. Bij de vorige twee gemeenteraadsverkiezingen was Luyten de populairste politicus van de gemeente. Hij wil nu meer tijd maken voor zijn kleinkinderen. 

Meer krantenkoppen in België

Dilbeek plaatst trajectcontroles op belangrijke invalswegen

Vanaf september lanceert de gemeente Dilbeek automatische snelheidscontroles op belangrijke invalswegen. Er worden 9 trajectcontroles geplaatst op strategische locaties verspreid over heel Dilbeek. De camera’s dienen niet alleen voor de handhaving van snelheidslimieten, maar spelen ook een cruciale rol in de bestrijding van criminaliteit.

Lees meer »

“PVDA heeft een nieuw goudhaantje en bij N-VA zijn ze er niet gerust in”

Niet de timide kwantumfysicus Ben van Duppen maar Vlaanderens populairste TikTok-politicus Jos D’Haese zal de PVDA-lijst in de stad Antwerpen trekken. “We zijn dé uitdager van N-VA en Bart De Wever”, zegt het 31-jarige Vlaams Parlementslid. Met twee electorale magneten beloven de nakende gemeenteraadsverkiezingen in de Scheldestad spannender dan ooit te worden.

Lees meer »

Nieuwe dimbare ledverlichting in Zulte

De straatverlichting in Zulte gaat sinds november 2022 volledig uit tussen 23.30 en 4.30 uur. Deze maatregel kwam er destijds door de energiecrisis. Het gemeentebestuur besliste om verlichting ook na het zwaartepunt van de crisis uit te laten, tot de straatlantaarns omgeschakeld konden worden naar ledverlichting.
The post Nieuwe dimbare ledverlichting in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen? Dat had je zelf moeten doen”

“Ik ben vrachtwagenchauffeur, denk alstublieft aan mijn inkomen.” De smeekbede van 61-jarige man viel bij de Kortrijkse politierechter in dovemansoren nadat hij met 2,46 promille achter het stuur was gekropen. “Wie denkt dan aan de veiligheid van de anderen?”, vroeg de politierechter zich af.
The post Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen?

Lees meer »

Maand rijverbod voor garagist (41) uit Harelbeke na testrit aan 199 km/u: “Reed er niet voor mijn plezier”

“Als garagist moet je toch weten dat je op de openbare weg geen testrit aan dergelijke snelheden moet doen.” De Kortrijkse politierechter was streng voor een 41-jarige garagist uit Harelbeke die op de E17 aan 199 kilometer per uur kon betrapt worden. De uitleg van de man leverde geen voordeel op…
The post Maand rijverbod voor garagist (41) uit

Lees meer »