Bruggeling Tim Beuckels wordt de nieuwe directeur van Cactus Muziekcentrum

Vanaf 1 november 2024 wordt Bruggeling Tim Beuckels (42) de nieuwe directeur van Cactus Muziekcentrum. Hij volgt boegbeeld Patrick Keersebilck op, die na 38 jaar afscheid neemt als drijvende kracht van Cactus.

Tim Beuckels is al twee decennia actief in de muziekindustrie. Hij richtte in 2011 het label Unday Records op onder de vleugels van het Gentse independent label N.E.W.S. Records en tekende er artiesten als Tamino, Trixie Whitley, Millionaire, Intergalactic Lovers en Het Zesde Metaal. Hij verlaat Unday om zich vanaf dit najaar volledig te richten op zijn nieuwe rol bij Cactus.

Logische stap

Voor Tim Beuckels voelt dit echt aan als een logische stap: “Cactus is als een tweede thuis voor mij, ik ben er kind aan huis sinds mijn tienerjaren en de laatste jaren ben ik me meer en meer gaan engageren. Het is een grote eer om een monument als Patrick op te volgen, hij draagt ‘zijn’ Cactus over op een waar hoogtepunt.”

“Het nieuwe gebouw bruist van het leven, Cactus heeft weer een geweldig eigen Cactus Café én het festival staat voor een historische topeditie. Ik voel me klaar voor deze grote nieuwe uitdaging, ik kijk ernaar uit om samen met dit sterke en enthousiaste team Cactus de toekomst in te loodsen.”

Uitgebreide selectieprocedure

Cactus werkte een uitgebreide selectieprocedure uit om haar nieuwe directeur te kiezen. Voorzitter Filip Desmit vertelt: “Bij het zoeken naar een opvolger voor Patrick zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Er dienden zich een aantal sterke kandidaten aan om ons muziekcentrum in de toekomst te leiden. “

“Uit de uitgebreide selectieprocedure, inclusief een extern assessment, kwam Tim als de beste kandidaat naar voor. Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat hij de geschikte persoon is om Patrick op te volgen en samen met het team, de vrijwilligers en het bestuur verder te bouwen aan het verhaal van Cactus.”

Afscheid

Patrick Keersebilck begon zijn carrière bij Cactus in 1987 en werd directeur in 2001. Hij zette Brugge definitief mee op de kaart als concertstad. Tijdens zijn carrière programmeerde hij een paar duizend concerten en bouwde hij Cactusfestival uit tot een event met een internationale uitstraling. Patrcik Keersebilck is ook de man achter de ter ziele gegane stadsfestivals Klinkers / MOODS! en Benenwerk.

Het was onder zijn impuls dat Cactus recent haar eigen nieuwe muziekcentrum bouwde aan de Bargeweg. Als voorzitter van Clubcircuit vzw, het overlegorgaan van de twaalf belangrijkste muziekclubs in Vlaanderen en als één van de oprichters van FMiV, de festivalfederatie die meer dan 200 festivals groepeert, gaf hij mee vorm aan de professionalisering van de pop- en rocksector in Vlaanderen.

Community

Patrick Keersebilck kijkt met veel voldoening terug op zijn carrière bij Cactus: “Gelukkig kon ik altijd rekenen op de inzet van ons kleine, maar zeer geëngageerde professioneel team, mensen voor wie Cactus veel meer is dan enkel een werkplek. Samen met ons even gemotiveerde vrijwilligersteam en met het bestuur maakten zij Cactus tot wat het vandaag is: een echte én hechte community met veel ambitie om er hier in Brugge iets van te maken. Met Tim aan het roer gaat de organisatie ongetwijfeld een mooie én boeiende toekomst tegemoet.”

The post Bruggeling Tim Beuckels wordt de nieuwe directeur van Cactus Muziekcentrum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt”

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt een nieuwe editie plaats van Open Tuinen. Die dag kan je in heel Vlaanderen de mooiste tuinen gaan bekijken. Meer dan 140 plekken zetten de poort open. Een van die enthousiastelingen zijn Stefaan Verhulst en Mie Van Ryckeghem uit Aarsele. Zij doen voor het eerst mee en pakken meteen uit met enkele

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden voor brandstichting op eiland

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

“Ik heb géén abonnement bij de plastisch chirurg”: Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch verscheen overal mijn foto.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over plastische chirurgie. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt de dj en echtgenote van Dimitri

Lees meer »

Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen

De selecties in tafeltennis en boogschieten voor de Paralympische Spelen in Parijs werden donderdag door het Belgian Paralympic Committee bekendgemaakt. “Onze toppers Laurens Devos (Malle), Florian Van Acker (Langemark) en Ben Despineux (Eupen) zijn erbij”, laat G-sport Vlaanderen weten.
The post Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Neen, deze kosten kan je niet ingeven in je belastingaangifte

Voor verschillende uitgaven kan je een belastingvermindering krijgen wanneer je ze invult in je aangifte. Denk maar een pensioensparen, kinderopvang, dienstencheques of giften. Toch zijn er ook heel wat kosten waarvoor de fiscus niet tussenkomt. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 krijgt veel vragen van luisteraars over wat ze al dan niet mogen inbrengen in hun belastingaangifte. Voor deze kosten hoef

Lees meer »

1 jaar cel voor koppel uit Liedekerke dat nummerplaat van dorpsgenoot met dezelfde auto namaakt om aan rijverbod te ontsnappen 

Een koppel uit Liedekerke dat maandenlang rondreed met een valse nummerplaat die ze gekopieerd hadden van een dorpsgenoot is veroordeeld tot 1 jaar cel. De man en vrouw hadden samen maar liefst 75 veroordelingen door de politierechtbank opgelopen en gebruikten de valse nummerplaat om aan hun rijverbod te ontsnappen. De dorpsgenoot had een wagen van hetzelfde merk en model en

Lees meer »

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »

Jonge oplichters die zich op sociale media voordeden als escortes krijgen celstraffen tot 3 jaar met uitstel

De 13 jonge oplichters die zo’n 380 mannen hebben opgelicht kennen hun straf. De correctionele rechtbank in Gent heeft verschillende van de jonge beklaagden veroordeeld voor onder andere oplichting, diefstal en valsheid in informatica. 4 leden van de bende werden vrijgesproken. Met valse profielen van knappe vrouwen schreef de bende duizenden mannen aan, ze konden zo in totaal 225.000 euro

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. “Ze leerden me tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen ook gedaan, maar ze stopte niet met huilen”, sprak de jonge moeder. Opvallend: omdat een deskundige liefst drie jaar wachtte met zijn verslag, werd ‘slechts’

Lees meer »