Brugge installeert borden voor fietsers die de drukke winkelstraten willen vermijden

In de zomer van 2023 ontwikkelde Stad Brugge alternatieve fietsroutes tussen ‘t Zand en de Markt. Vanaf nu staan er ook borden om deze fietsroutes aan te duiden.

“Wie ’t Zand of de Markt wil bereiken en daarbij geen tussenstop in de winkelstraten plant, kan kiezen voor deze routes om gemakkelijk en veilig op de bestemming aan te komen. Om de fietsers maximaal te ondersteunen, plaatsen we nu langs de twee routes borden in beide richtingen. Zo krijgen de fietsers er vier alternatieve routes bij”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

De ene route gaat via de Westmeers – Korte Vuldersstraat – Sint-Salvatorskerkhof – Heilige Geeststraat – Pijpersstraat – Mariastraat – Simon Stevinplein – Oude Burg – Wollestraat – Markt. De andere route gaat via de Sint-Jakobsstraat – Moerstraat – Beenhouwersstraat – Speelmansrei – ’t Zand.

(CGRA/foto CGRA)

The post Brugge installeert borden voor fietsers die de drukke winkelstraten willen vermijden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aanslag in Servië: man schiet politieagent in nek met kruisboog aan Israëlische ambassade, dader is doodgeschoten

In de Servische hoofdstad Belgrado heeft een man aan de Israëlische ambassade een kruisboogpijl in de nek van een politieagent geschoten. De agent kon de dader nog doodschieten, voor hij in levensgevaar naar ziekenhuis werd overgebracht. De Servische minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? spreekt van een terroristische aanslag. Er zijn meerdere mensen opgepakt.

Lees meer »

Vals aanzoek, ongeplande zwangerschap en ongeziene primeur: herbekijk hier de onthutsende seizoensfinale van ‘Familie’

Bij de start van de seizoensfinale van ‘Familie’ leek er vrijdag maar één vraag te overheersen bij de soapfans: wie worden de slachtoffers door de bom die Joris wil laten exploderen op de reünie van de Van den Bossches? Het antwoord was verrassend, maar het slotbeeld van de extra lange aflevering was dat des te meer. De kijker bleef onthutst

Lees meer »

Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed Kortrijk, gidst u door de Triënnale: “Toegankelijke uitleg is belangrijk”

Kan kunst de wereld redden? Volgens Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed in Kortrijk, wel. “Kunstenaars zijn visionairs. Zij kunnen de wereld beter maken door ons op een andere manier te doen nadenken en zien. Dat is de grote charme van de Triënnale: kunst in de publieke ruimte laat mensen stilstaan. Deze editie is het thema ‘After Paradise’

Lees meer »

Deze keer wel raak: Rode Duivels winnen EK-match tegen Roemenië met 2-0

De Rode Duivels hebben hun tweede wedstrijd op het EK in Duitsland gewonnen met 2-0. Youri Tielemans wist al na 74 seconden de eerste goal te maken tegen Roemenië. Lukaku kon ook scoren, maar die goal werd – net zoals vorige match – afgekeurd. De Bruyne kwam met de verlossende 2-0. Woensdag spelen onze landgenoten hun laatste match in de

Lees meer »

Vanaf vandaag wordt Brussels Airlines-vlucht tot 36 euro duurder. En prijs gaat nog stijgen, zegt luchtvaartexpert

De vergroening van tickets maakt vliegen duurder. Brussels Airlines heft een toeslag van 1 tot 5 euro per vlucht binnen Europa en tot 36 euro op een langeafstandsvlucht. Reden: kerosine wordt omwille van klimaatregels duurder. De verhogingen gelden voor reizen vanaf 1 januari 2025. En dat is niet de laatste prijsverhoging, waarschuwt luchtvaartexpert Luk De Wilde bij HLN.

Lees meer »