Briljant voor Wilfried en Andréa, de bekende uitbaatster van café De Brug in Lo

Andréa Vandenberghe (90) en Wilfried Alleweireldt (88) waren op zondag 23 juni exact 65 jaar getrouwd. Andréa staat ook al evenveel jaar achter de toog van café De Brug in de Hogebrugstraat in Lo, dat trouwens 100 jaar eigendom is van de familie Alleweireldt. Genoeg redenen voor een feestje, dachten familie en vrienden.

Het was zondag een gezellige drukte in en rond café De Brug naar aanleiding van het feestje voor het briljanten huwelijksjubileum van Andréa Vandenberghe en Wilfried Alleweireldt. Familie en vrienden hadden alle registers opengetrokken om de jubilarissen een gezellige dag te bezorgen.

Wilfried is geboren en getogen in Lo, Andréa is afkomstig van Alveringem. “Ik werkte in de koekjesfabriek van de Jules Destrooper en kwam met de fiets langs de Lovaart”, legt Andréa uit hoe ze Wilfried leerde kennen. “Vroeg in morgen kwam ik telkens Wilfried tegen, ook met zijn fiets. Hij bracht melkbidons naar de melkweide aan de andere kant van Lo. Het was liefde op het eerste zicht.”

Na hun huwelijk nam het koppel hun intrek in café De Brug. De eerste zeven jaar woonde ook nog de vader van Wilfried mee en zelfs nog een korte tijd een nonkel. Andréa zat dus met drie mannen op haar dak. “Maar daar had ik helemaal geen moeite mee.”, lacht ze.

Wilfried nam de boerderij en de melkronde over van zijn vader Romeo. Maar ondertussen begon hij ook met wat loonwerk zoals ploegen, zaaien, maaien en mest uitvoeren. Zijn werk werd door iedereen gewaardeerd. “Maar we hebben met Eric Deman 31 jaar lang een bijzonder trouwe knecht gehad”, benadrukken Andréa en Wilfried. In 2001 werd het bedrijf overgelaten aan Dietrich Leuridan en Eveline Bollengier.

Wilfried vertoeft nu veel in de keuken, maar Andréa staat na 65 nog altijd achter de toog van café De Brug. Ze soigneert haar klanten als geen ander. “Een babbeltje slaan, een pintje schenken: ik doe het nog altijd met heel veel liefde en plezier”, zegt Andréa. “Het geheim van een goede cafébazin? Horen, zien en zwijgen.”

The post Briljant voor Wilfried en Andréa, de bekende uitbaatster van café De Brug in Lo is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen? Dat had je zelf moeten doen”

“Ik ben vrachtwagenchauffeur, denk alstublieft aan mijn inkomen.” De smeekbede van 61-jarige man viel bij de Kortrijkse politierechter in dovemansoren nadat hij met 2,46 promille achter het stuur was gekropen. “Wie denkt dan aan de veiligheid van de anderen?”, vroeg de politierechter zich af.
The post Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen?

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Prinses Alexia wil bij omstreden studentenvereniging, maar is niet welkom: “Geen zin in spionerende beveiligers”

De Nederlandse prinses Alexia (18) staat op een keerpunt. Ze is klaar om haar hogere studies aan te vatten en heeft volgens de Nederlandse pers haar zinnen gezet op de Rijksuniversiteit Groningen. De middelste dochter van koning Willem-Alexander (57) en koningin Máxima (53) werd er al meermaals in studentenkringen gesignaleerd, om zich te oriënteren op een studie aan de universiteit.

Lees meer »

Opschudding in Middelkerke: Lijst Dedecker en N-VA trekken in oktober elk apart naar de kiezer

Opschudding aan de kust, want maandagavond heeft de lokale N-VA-afdeling in Middelkerke unaniem beslist om apart op te komen bij de lokale verkiezingen. Bijgevolg staan Lijst Dedecker en N-VA in oktober lijnrecht tegenover elkaar in de strijd om de sjerp in de badstad. Dat burgemeester Jean-Marie Dedecker de deur openhoudt voor lokale samenwerking met het Vlaams Belang, stoot de N-VA’ers

Lees meer »

Barco gaat voort met één CEO

Het beeldtechnologiebedrijf Barco uit Kortrijk gaat vanaf september voort met An Steegen als CEO. Charles Beauduin, met wie ze drie jaar samen het bedrijf leidde, wordt dan voorzitter. Dat heeft Barco dinsdag nabeurs aangekondigd.
The post Barco gaat voort met één CEO appeared first on KW.be.

Lees meer »

Margot Vanpachtenbeke opent palmares in Thüringen

Margot Vanpachtenbeke uit Lauwe heeft dinsdag de eerste etappe in de 36e Thüringen Ladies Tour (2.Pro) gewonnen. Na 118,5 kilometer met start en aankomst in Jena was de 25-jarige renster van VolkerWessels sneller dan haar Amerikaanse medevluchtster Ruth Edwards, goed voor haat eerste overwinning bij de elite.
The post Margot Vanpachtenbeke opent palmares in Thüringen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leven met een deadline: “Eindelijk is het tijd om die zomerse outfit uit de kast te halen”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »