Biden zet “historische fout” recht: militairen die veroordeeld werden voor homoseksualiteit krijgen gratie

De Amerikaanse president Joe Biden zal gratie verlenen aan militairen die veroordeeld werden voor hun homoseksualiteit. Biden wil hiermee een “historische fout” rechtzetten. 

Meer krantenkoppen in België

Klimaatklever Wouter Mouton krijgt opschorting van straf: “Een tubeke superglue is minder pijnlijk en minder genant”

Klimaatactivist Wouter Mouton (46) heeft ook in beroep opschorting van straf gekregen voor het beschadigen van een schilderij van Jan Van Eyck in het Groeningemuseum. Tijdens een spraakmakende actie kleefde de Bruggeling zich vast aan het wereldberoemde werk.
The post Klimaatklever Wouter Mouton krijgt opschorting van straf: “Een tubeke superglue is minder pijnlijk en minder genant” appeared first on

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Rapport Vlaamse overheid vernietigend voor cyberveiligheid stad Antwerpen vóór grote hack in 2022: “Onvoldoende maatregelen, pijnlijk voor zo’n grote organisatie”

De stad Antwerpen was amper voorbereid op een grote cyberaanval, zoals die in 2022 gebeurde. Dat blijkt uit een scherp rapport van de Vlaamse Toezichtcommissie voor persoonsgegevens, die openbare besturen controleert over privacy. "Pijnlijk", staat letterlijk in het rapport. Het is het eerste officiële onderzoek van de overheid over de aanval dat naar buiten komt. VRT NWS kon het rapport

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

“We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW

Terwijl de Rode Duivels hun wedstrijd tegen Oekraïne afwerkten, kwam de gemeenteraad woensdag bijeen. Financieel directeur Joost Sampers gaf een overzicht van de jaarrekeningen van de gemeente en het OCMW.
The post “We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW appeared first on KW.be.

Lees meer »