Beweging.net houdt kampioenschap ‘traag fietsen’ voor kinderen in Oostnieuwkerke

Ter gelegenheid van het Oostnieuwkerkse dorpsfeest organiseerde Beweging.net een kampioenschap traag fietsen over vijf meter voor kinderen uit de lagere school. Marc Van Ysacker, voorzitter van Beweging.net Groot-Staden, is tevreden over de opkomst.

“Er waren in totaal 49 deelnemers”, weet Marc. “De kinderen namen verdeeld over drie categorieën deel. In de categorie 1ste en 2de leerjaar won Charles Pype het pleit voor Nime Seys en Vic Willaert. Bij de kinderen uit het 3de en 4de leerjaar fietste Senne Samyn het traagst. Felix Wyseure werd tweede en Simon Verhaeghe derde. Bij het 5de en 6de leerjaar was Louis Decoodt laureaat. Celestien Joye en Hanne Tommelein legden beslag op de tweede en de derde plaats. Vooraan de drie winnaars met papa of mama. Achteraan het bestuur van beweging.net: Ann Stragier, Marc Van Ysacker, Oswald Bardyn en Ludwig Willaert.

The post Beweging.net houdt kampioenschap ‘traag fietsen’ voor kinderen in Oostnieuwkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waren er niet 1 maar meerdere ‘Bendes van Nijvel’? 

We spreken steevast over ‘de Bende van Nijvel’, maar het is best mogelijk dat de feiten die we toeschrijven aan ‘de Bende’ uitgevoerd zijn door verschillende bendes. Het is een bedenking die vandaag ook door het federaal parket werd geopperd tegenover de nabestaanden, nu het onderzoek wordt stopgezet.

Lees meer »

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »

Tegen de trend in blinken Mohammed (10) en Miel (10) uit op de Vlaamse toetsen: “Engels heeft hij zichzelf geleerd. Nu begint hij ook aan Frans”

Nu minder dan 3% van de Vlaamse kinderen een topscore haalde op de Vlaamse toetsen, vonden wij het hoog tijd om op zoek te gaan naar die zeldzaam geworden bollebozen. Wat maakt dat zij wel topprestaties neerzetten, tegen de trend in? “Mijn oudste dochter is slim en volgt Latijn. Maar Mohammed – dat is niet meer normaal.”

Lees meer »

Waarom tieners brand stichten: neuropsycholoog schetst wat er in hun hoofd speelt

Bij zowel de ‘vuilnisbakbrand’ in Hoegaarden als de brandende boerderij in Merchtem lijken jongeren de brandstichters te zijn. Waarom zoeken tieners die gevaarlijke situaties op? Kunnen ze de gevaren niet goed inschatten? En hoe kun je dat gedrag als ouder helpen vermijden? Neuropsycholoog Jelle Jolles legt uit hoe het puberbrein werkt: “Bij leeftijdsgenoten worden hun hersenen actiever”

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact en maakte opvallende carrièreswitch

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

Vijf doden door botsing trein en bus op spoorwegovergang Slowakije: bus uiteengereten

Op een spoorwegovergang in het zuidwesten van Slowakije zijn een passagierstrein en een bus op elkaar gebotst. Daarbij vielen zeker vijf doden, melden de reddingsdiensten. Volgens het persagentschap ‘TASR’, dat zich baseert op informatie van de politie en spoorwegmaatschappij ZSSK zaten er ruim honderd passagiers in de EuroCitytrein. Het publieke tv-station ‘RTVS’ meldt dat de bus letterlijk uit elkaar werd

Lees meer »

Generaal opgepakt na poging tot staatsgreep in Bolivia

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »

Mama Ingeborg over nieuw pad van zoon Robin Keyaert: “Je hebt geen leven als je de ochtendshow doet”

Vrijdagochtend maken DJ’s Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert voor de allerlaatste keer de luisteraars van MNM wakker. Na drie jaar ‘Kawtar & Keyaert’ neemt het duo afscheid van het ochtendblok. “Het is een voorrecht geweest en iets wat ik voor altijd zal koesteren”, klinkt het bij de zoon van Ingeborg. Zijn mama ziet alvast een mogelijk pad voor hem: “Ik

Lees meer »

Speelpleinwerking in Sint-Huibrechts-Lille geannuleerd door gebrek aan monitoren: “Geen kant-en-klare oplossing mogelijk”

In Sint-Huibrechts-Lille in Pelt zal er deze zomer geen speelpleinwerking zijn, omdat er te weinig monitoren zijn. Normaal kunnen de kinderen er op 3 vaste namiddagen komen spelen tijdens de zomervakantie. Daar zijn 12 monitoren voor nodig, maar de leiding vond er maar 8. De gemeente laat weten dat de kinderen terechtkunnen bij de andere speelpleinwerkingen in Pelt.

Lees meer »