Beaufortkunstwerk ‘Dancer V’ terug in Blankenberge

Lokaal bestuur Blankenberge en Westtoer, als organisator van Triënnale Beaufort, zijn verheugd dat ‘Dancer V’, het futuristische zeezoogdier van de Franse kunstenares Marguerite Humeau, is teruggeplaatst in Blankenberge. Het kunstwerk maakt sinds 2021 deel uit van het Beaufort Beeldenpark en was de voorbije maanden in herstelling.

Na elke editie van Triënnale Beaufort, blijven er een aantal kunstwerken permanent tentoongesteld aan de kust. Zo groeit het Beaufort Beeldenpark telkens verder aan. Na de editie die momenteel loopt, zal de teller op 52 kunstwerken staan.

‘Dancer V’, het futuristisch zeezoogdier van de Franse kunstenares Marguerite Humeau uit Beaufort21, werd op deze manier deel van het landschap in Blankenberge. “Het werk werd voor herstellingswerken tijdelijk weggenomen”, zegt de Blankenbergse schepen van Cultuur Kathy Kamoen (Open VLD).

“Na een periode van afwezigheid, zijn we verheugd het opnieuw in onze stad te mogen verwelkomen. Zeker nu Beaufort24 dit jaar opnieuw nationale en internationale kunst naar de kust brengt.”

‘Dancer V’ werd voorlopig op een tijdelijke locatie geplaatst ter hoogte van Restaurant Cabo. Na het finaliseren van de werken aan de oostelijke strekdam, keert het werk terug naar de plaats waar het tijdens Beaufort21 ook werd tentoongesteld, op het strand naast de strekdam.

(WK)

The post Beaufortkunstwerk ‘Dancer V’ terug in Blankenberge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf september rijden er opnieuw bussen in de Bozestraat in Heule

Het nieuwe vervoersplan van De Lijn dat begin dit jaar van toepassing werd, had nogal wat impact op de bussen die Heule aandeden. Heel wat lijnen werden geschrapt en haltes afgeschaft. Nu is er alvast goed nieuws voor de Tinekeswijk en de Bozemolenwijk. Vanaf september zullen er opnieuw bussen door de Bozestraat rijden.
The post Vanaf september rijden er

Lees meer »

Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende van Tijl Uilenspiegel in ere houden”

Zaterdagnamiddag werd het grondig vernieuwde Uilenspiegelmuseum in Damme feestelijk geopend. Dit museum, dat 25 jaar quasi onaangeroerd bleef, biedt nu een nieuw perspectief op het verhaal van de historische schelm en rebel Tijl Uilenspiegel, die door schrijver Charles Decoster in Damme werd gesitueerd.
The post Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Goesting in de zomer op Kasteelpark De Lovie: “Ons zomerterras is een voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen”

Het zomerterras op het kasteelpark De Lovie wordt opnieuw uitgebaat door Goeste, restaurant & ijssalon Poperinge, in samenwerking met personen ondersteund door De Lovie vzw. “Het is een prachtig voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen. Je wordt verwend met lokaal en huisgemaakt lekkers.” Op zondag 30 juni is er van 11 tot 18 uur Goesting in de Zomer op het Kasteelpark

Lees meer »

Schatrijk, ongrijpbaar en levensgevaarlijk: cocaïnekoning “Bolle” Jos Leijdekkers riskeert nog maar eens lange celstraf

In Nederland weet drugsbaron "Bolle" Jos Leijdekkers vandaag of hij (opnieuw) een jarenlange celstraf krijgt, voor cocaïnesmokkel en het geweld dat daarmee gepaard gaat. Al is het nog maar de vraag of hij er wakker van ligt. Al jarenlang slaagt hij erin om uit de mazen van het politienet te blijven. Het portret van een meedogenloze en (schijnbaar) ongenaakbare drugskoning.

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Noord-Korea test ontwikkeling raketten met meerdere kernkoppen

Noord-Korea heeft volgens staatspersbureau KCNA met succes een test uitgevoerd gericht op de ontwikkeling van raketten met meerdere kernkoppen. Zuid-Korea gelooft er niets van en spreekt van “bedrog” om een mislukte lancering te maskeren. Gisteren had Noord-Korea nog een raket gelanceerd die volgens de Zuid-Koreanen in de lucht was ontploft.

Lees meer »

Vier jaar cel voor opzettelijke aanrijding tijdens Ezelsfeesten in Kuurne

Een man is dinsdag in de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf voor poging tot doodslag. Hij en een kompaan hadden het gemunt op de liefdesrivaal van een van hen, maar reden een andere man aan die niet tijdig kon wegspringen.
The post Vier jaar cel voor opzettelijke aanrijding tijdens Ezelsfeesten in Kuurne appeared first

Lees meer »

LIVEBLOG ENGELAND-SLOVENIË. Gallagher komt in de ploeg bij de Engelsen, die met zege altijd groepswinnaar zijn

Engeland mag dan wel al geplaatst zijn voor de achtste finales op het EK voetbal, toch loopt het stroef. Tegen Slovenië wil het de groepswinst veiligstellen. Maar: Engeland-Slovenië is ook een belangrijk duel voor onze Rode Duivels. Als Slovenië verliest, is de derde uit onze groep namelijk altijd zeker van de volgende ronde. Denemarken-Servië, de andere match in groep C,

Lees meer »