‘Als ze zo’n artikel op de front zetten, moet de sfeer erg verziekt zijn’: nog meer stilstand bij ‘The Washington Post’ door cultuurclash

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen? Dat had je zelf moeten doen”

“Ik ben vrachtwagenchauffeur, denk alstublieft aan mijn inkomen.” De smeekbede van 61-jarige man viel bij de Kortrijkse politierechter in dovemansoren nadat hij met 2,46 promille achter het stuur was gekropen. “Wie denkt dan aan de veiligheid van de anderen?”, vroeg de politierechter zich af.
The post Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen?

Lees meer »

Arnaud De Lie verovert Belgische driekleur op BK wielrennen, Tim Merlier is zesde

Arnaud De Lie (Lotto Dstny) heeft zich zondag in Zottegem voor het eerst in zijn carrière tot Belgisch kampioen wielrennen gekroond. Na 216,7 kilometer was de 22-jarige Ardennees de snelste van een uitgedund peloton. Topfavoriet Jasper Philipsen werd tweede.
The post Arnaud De Lie verovert Belgische driekleur op BK wielrennen, Tim Merlier is zesde appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Schutters openen het vuur op synagoge, kerken en politiekantoor in Dagestan: al zeker vijftien doden

In de Russische deelrepubliek Dagestan, in de Kaukasus, zijn al zeker vijftien doden geteld na een reeks aanvallen door gewapende mannen op een synagoge, twee orthodoxe kerken en een checkpoint van de politie. Dat meldt het Russisch antiterreurcomité. Onder de doden zijn meerdere politieagenten, een officier van de Nationale Garde, een priester en een onbekend aantal burgers. De aanslagen deden

Lees meer »

Inbrakenplaag in Wervik: diefstal in Pizza Narula en apotheek in Wervik, ook nieuwe feiten in bestelwagens

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in Pizza Narula in de Sint-Medardusstraat in Wervik. De daders sloegen met een zware steen de glazen toegangsdeur aan diggelen en gingen aan de haal met geld uit de kassa en enkele flessen. Pizza Narula bevindt zich vlakbij de Franse grens. Uitgerekend dinsdagavond tijdens de gemeenteraad kwam fractieleider Sanne Vantomme (N-VA)

Lees meer »

Stad zet Eendracht Aalst uit stadion en jeugdcomplex, exact 105 jaar na oprichting: “Zo leid je geen club, zo is voetbal geen feest”

De stad Aalst heeft de beheersovereenkomst met voetbalclub Eendracht Aalst voor zowel het jeugdcomplex Zandberg als het Pierre Cornelisstadion beëindigd. Dat besluit is met unanimiteit genomen door de Aalsterse gemeenteraad. “Nu alles wijst in de richting van degradatie, werken we aan een alternatief plan”, aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

Lees meer »

Leerlingen van Design & Art School organiseren zomertentoonstelling op diverse locaties in Kortrijk

De zomertentoonstelling ‘DA’S kunst’ gaat van start, een kleurrijke expositie georganiseerd door de leerlingen van de Design & Art School Kortrijk (DAS) in samenwerking met Stad Kortrijk. De leerlingen presenteren hun creaties op diverse locaties in Kortrijk. De tentoonstelling tot en met 8 september en nodigt bezoekers uit voor een unieke ontdekkingsreis door de stad.
The post Leerlingen van

Lees meer »

KV Kortrijk leent Nathan Huygevelde van Union Sint-Gillis

KV Kortrijk neemt Nathan Huygevelde op huurbasis over van vicekampioen en bekerwinnaar Union Sint-Gillis. In de overeenkomst is een aankoopoptie opgenomen, zo bevestigen de Kerels woensdag.
The post KV Kortrijk leent Nathan Huygevelde van Union Sint-Gillis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zuster Pascale in de bloemetjes gezet voor 100ste verjaardag in Kortrijk: “Ze blijft sterk door haar geloof”

Maandag werd Zuster Pascale, in het leven Maria Vandekerckhove, in de bloemetjes gezet voor haar 100ste verjaardag in Kortrijk. Raadslid Stephanie Demeyer overhandigde haar een bos bloemen en een mandje Kortrijkse delicatessen. De kok van WZC Sint-Vincentius zorgde voor fijne patisserie en broodpudding.
The post Zuster Pascale in de bloemetjes gezet voor 100ste verjaardag in Kortrijk: “Ze blijft sterk

Lees meer »

23 graden aan de kust vandaag: Kwik gaat verder de hoogte in

Na een vrijwel helder begin van de dag, krijgen we in de loop van dinsdag stapelwolken, maar het blijft meestal zonnig. Aan de kust is het de hele dag zonnig. Het wordt nog warmer, bij maxima van 23 graden aan de kust en in de Hoge Venen tot 27 of 28 graden in Laag- en Midden-België. Dat voorspelt het KMI.<br

Lees meer »

Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed Kortrijk, gidst u door de Triënnale: “Toegankelijke uitleg is belangrijk”

Kan kunst de wereld redden? Volgens Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed in Kortrijk, wel. “Kunstenaars zijn visionairs. Zij kunnen de wereld beter maken door ons op een andere manier te doen nadenken en zien. Dat is de grote charme van de Triënnale: kunst in de publieke ruimte laat mensen stilstaan. Deze editie is het thema ‘After Paradise’

Lees meer »

Myriem El-Kaddouri is nieuwe Kortrijkse stadsdichter: “Mijn poëzie is voor iedereen toegankelijk”

Het loopt goed voor Myriem El-Kaddouri (29). In 2023 werd ze West-Vlaams Poetry Slam-kampioen en sinds kort vind je haar eerste dichtbundel Hier ligt de waarheid in overdaad in de lokale boekenhandel. Kortrijk stelde de Heulse dichter onlangs aan als nieuwe Letterzetter van Kortrijk. Ze wordt mentor van een collectief van jonge woordkunstenaars en curator van het jaarlijkse woordkunstenfestival Memento.<br

Lees meer »