Akkoord tussen Julian Assange en Amerikaans gerecht bekrachtigd: Wikileaks-oprichter is nu vrij man

Een Amerikaanse rechter heeft woensdag de schuldbekentenis van Julian Assange aanvaard. Door schuld te bekennen aan een schending van de Amerikaanse spionagewetgeving, is de Wikileaks-oprichter nu een vrij man. Dat heeft de rechter tijdens de zitting verklaard. De klokkenluider sloot een deal met de Amerikaanse overheid.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Bodycambeelden tonen hoe Stephen (71) toegeeft dat hij zijn vrouw vermoordde: “Ze smeekte me…”

Stephen Parsons (71) is veroordeeld voor een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn vrouw Erica in 2023. Na de uitspraak van de rechtbank zijn bodycambeelden van de Britse politie vrijgegeven. Daarin geeft Stephen toe dat hij zijn vrouw verstikte vlak voordat hij zijn eigen leven probeerde te nemen, iets wat hij later ontkent. Volgens hem hadden ze een pact

Lees meer »

‘The Notebook’-actrice Gena Rowlands heeft nu ook in het echte leven ziekte van Alzheimer

Actrice Gena Rowlands heeft de ziekte van Alzheimer. Dat heeft haar zoon Nick Cassavetes gemeld in een interview met ‘Entertainment Weekly’. De 93-jarige actrice speelde onder meer in het romantische drama ‘The Notebook’, waarin een oude man zijn dementerende vrouw (gespeeld door Rowlands) vertelt hoe zij elkaar in het verleden hebben ontmoet en verliefd werden. De film uit 2004 werd

Lees meer »

Vervoersdienst Nestor breidt uit met een riksja: “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen”

Wie minder mobiel is, kon bij de Buurthulp Nestor Poperinge al een beroep doen op vrijwilligersvervoer of taxicheques. “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen, schakelen we nu een riksja in. Op de elektrische fiets is plaats voor twee passagiers”, zegt Rebecca Vandemaele, coördinator bij Nestor.
The post Vervoersdienst Nestor breidt uit met een

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Forse daling afval op voorjaarsfestivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt donderdag uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter”, klinkt het.

Lees meer »

Leerlingen Antwerpse school drie uur vast in file op E34: “Maar picknicken op de snelweg was ook onvergetelijke ervaring”

De leerlingen van het tweede en derde leerjaar van basisschool De Dobbelsteen uit Linkeroever hadden hun schoolreis naar zee wel anders voorgesteld. De bus met 57 kinderen strandde dinsdagochtend in een file op de E34 in Sint-Gillis-Waas en zat daar meer dan 3 uur vast. “We zijn gelukkig nog in het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas geraakt”, zegt directrice Jana

Lees meer »

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »